Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

206 aku ışığı ve aku sorunu


GokTuRK

Öne çıkan mesajlar

Herkese merhaba. 3 ay once 2004 model otomatik vites bir 206 aldim. 2 aydir hicbir sıkıntı da olmadi. Ancak dun aksam eve donerken aku isigi yandi. Araci alirken satan adam aküsü nu yeni degistirdigini söyledi. Aku varta. Herneyse aku isigi yandi duracaktim.bir yerde zaten durdun kapattım kontagi geri actim isik bir daha yanmadi. Sonra bir 15 dakka daha kullandim eve geldim ve kapattım. Daha sonra bu sabah havaalanina gidecektim yolda giderken aku isigi yine yandi. Radyoyu kapattim anlamadigim icin niye oldugunu. Havaalanina yaklastikca abs ışığı yanip sonmeye basladi havaalani otoparkina girdim parkettim kapattim kontagi. Sonra yine calistirayim dedim kontagi ilk cevirdigimde saati tarihi o ladi calissin diye tam cevirdim elektrik kesti galiba ve calismadi tum ışıklar sondu. Geri marsi bıraktım isiklar yandi. Tekrar calissin diye sonuna kadar cevirdim yine tum isiklar sondu ve calismadi. Ucaga yetismem gerekiyor du indim kaputu actim aku baglantilarina baktim sorun yok. Ucaga gittim bende gec kalmamak icin ama sorun ne anlamadim aku bitti galiba ama akusu yeniydi ? Havaalanina aksam donucem tabi oradada yine calismaz sanirim takviye mi yaptirayim birde ne yapayim aku mu degisecek yoksa sarj mi etmiyor. Yada kacak mi var acaba kafam cok karisti fikir verirseniz sevinirim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bana da öyle geliyor ama şunu da gözden kaçırma; akü başlarında temassızlık olabilir. Gevşetilip güzelce temizlenerek sıkılması faydalı. Silikonsuz kontak spreyleri falan var mesela, iyi iş görüyorlar.

Benima racım da yapmıştı, salak kutup başından olduğu anlaşıldı :D

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Eğer kayış kopmuş olsa (büyük ihtimalle) klima kompresörü de çalışmaz. Genelde aynı kayış ile tahrik ediliyor.

Ben kutup başı diyorum, kablolar sağlamdır, 5TL yatırıyorum :P

Saygılar.


+5 TL.

Benim de başıma gelmişti bi gün. Aceleyle arabaya bindim, nasıl olduysa lafa daldım bi anda, vitesteyken marşa basınca araba iyi sallandı. Bi daha marşa basayım dedim, arabada tık yok sdf.

O ani sarsıntıda oynamış, zaten çok iyi de sıkılmamış, arada da korozyon oluşunca o sarsıntıyla komple kesilmiş temas.

Rahmetli dedemin dükkanın önündeydim, 2 dk'da zımparalayıp takmıştık. Peheeeyt.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana da oldu böyle ya. sabah simit almaya gittim bindim çalışmadı araba.

takviye denedik yine çalışmadı. yeni akü taktık çalıştı.

dediğin gibi ışıklar falan yanıyor camları açıp kapatıyor ama araba çalışmıyor.

akünün ömrü bitmiş olabilir ama akü yeni diyorsun.

kutup başlarından da olabilir önce ona bakmak lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

havalanında takviye ile çalıştırttım. ancak çevreyolunda tekrar araba elektrik kesti yolda giderken hemde hemen sağa çektim. oto elektrikçi vardı onu aradım onlar geldi aldılar şarj etmiyor aküyü diyor şarj dinamosuna bakacaklar işte yarın. ölçtü çünkü aküyü 14 değil 1.5 çıktı. bakalım kömürlerinde sorun olabilir falan dedi. sonucunu söylerim. bu arada eve daha yeni girebildim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...