elma Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Selam patiler, Sabancıda 6. yılımı bitirdim endüstri lisans ve master. Çok kalifiyeyim efendim istediğim işleri istediğim paraları bulamıyorum özel sektörde. Amerika istemiyorum, avrupa doktora hayallerim var, tercihen almanya ya da hollanda. Hep teknik çalıştım bir operations management doktorası ya da bu gibi mba'in doktorası gibi şeyler tavsiyesine ihtiyacım var. Bir de Avrupada işe nasıl başvuruluyor. Bildiğiniz belli communityler, siteler vs. var mı? Doktora olmasa da her yere cv göndereyim belki iş ile çıkarım yurt dışına. saygılar, elma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lunatari Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 yabancı bi kız bul, evlen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 referans tanidik baglanti vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 lunatari said: yabancı bi kız bul, evlen. son 4 yıldır aktif olarak Erasmus organize ediyorum, yabancı kız konusunda doktoramı aldım cebime koydum zaten =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 DoruK said: referans tanidik baglanti vs. biliyorum bunları sonuna kadar kullanıyorum zaten her noktadan atış yapıyorum yalnız bana belli başlı tavsiyeler, linkler vs. lazım. Elimdeki bilgilerden fazlası olursa daha iyi olur kararımın selameti için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 doktorayı bilmem ama iş konusu kısır dongu :iş basvurusu yapacagın yerler calısma vizen olsun diyor.Calısma vizesi almak için seni bir iş yerinin cagırması gerekiyor.Yani yeni universite mezunu isen ya tanıdıkların olacak yada doktora yapacan.Yada global bir sirkette işe gircen trde sonra senı yurtdısına gonderdiklerinde networku genişletip sekeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 oldun said: doktorayı bilmem ama iş konusu kısır dongu :iş basvurusu yapacagın yerler calısma vizen olsun diyor.Calısma vizesi almak için seni bir iş yerinin cagırması gerekiyor.Yani yeni universite mezunu isen ya tanıdıkların olacak yada doktora yapacan.Yada global bir sirkette işe gircen trde sonra senı yurtdısına gonderdiklerinde networku genişletip sekeceksin. aynen bu kısır döngüyü farkettim ben de konuştuğum insanlardan. Ya orda eğitim bitirip oranın diplomasıyla kaldığın ülkede devam ediceksin ya da dediğin gibi burdan başvurunca vize tercih ediyolar, vize olması için de kabul alman gerekiyor vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 http://www.bluecard-eu.de/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Almanya gogo. DAAD bursu var bayağı iş görüyor + üniversitede projeydi bilmemneydi iş olanakları var. Hatta bizim üniversitede büyük danışmanlık şirketlerinin ofisleri vardı direk ve arada işverenler gelip "bizde çalışın" temalı konferanslar veriyorlardı. Eğer söylediğin kadar kalifiyeysen ve çalışma disiplinin varsa Almanya'da başarılı olursun kesinlikle. Ben çalışkanım ama çalışma disiplinim yok mesela; Türkiye'de lololol şeklinde takılırken Almanya'da götüm çıktıydı yüksek lisans derslerinde. Ha bu arada MEB'in doktora vs. bursları var her sene nisan mayıs gibi açıyorlar. Yurtdışında okurken 1700 dolar gibi bir maaş veriyorlar; sonra yurtdışında okuduğun x2 sene Türkiye'de çalışıyorsun. O dönemde iş ya da teaching as. bursu falan bulursan "zie go" dersin bizim devlete, bulamazsan da doktorayı bitirip iş bulup tazminatını ödersin paşa paşa. En kötü ihtimalle böyle kaçabilirsin yurtdışına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 çalışmak mı istiyorsun yoksa akdemisyen mi olacaksın ona karar ver bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2014 Özel sektörde bulamadığını akademik dünya mı verecek oğlum sana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2014 elma said: son 4 yıldır aktif olarak Erasmus organize ediyorum, yabancı kız konusunda doktoramı aldım cebime koydum zaten =) http://inciswf.com/sekil.swf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 beyler erasmus university rotterdam oldu gibi phd in management science (strategy & entrepreneurship) çalışmak istediğim konular bunlar, tezim de innovasyon üzerine <3 ne dersiniz. management science adına avrupada çok araştırıyorum, tavsiyelerinizi de alabilirim ekstra fikir vermesi açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 iş tecrüben var mı yoksa 6 yıl okuduğun için mi çok kalifiye olduğunu düşünüyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 sdf Sağlam yerden sormuşsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 jacabo crit koymus doktorani yapiyorsan Third Level Graduate Scheme i olan bi ulkeye git. yani lisans ve yuksek lisans sonrasi otomatik 1 sene calisma izni veren ulkeler. yoksa kisir dongu yine vurur. o bir sene de bi is bulup kendini begendirip sponsorlugu alicaksin. yoksa en buyuk asker bizim asker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 jacabo said: iş tecrüben var mı yoksa 6 yıl okuduğun için mi çok kalifiye olduğunu düşünüyorsun ? Burada yaptığım işleri yazamayacağıma göre, mail verirsen CV göndereyim, kalifiye miyim değil miyim yapıcı yorumlara her zaman açığım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 abi niye hep bodozlama işe girme peşindesiniz siz? neden kendi fırsatınızı kendiniz oluşturmuyorsunuz? hangi ülkeyi istiyorsan o ülkeye git, 2 - 3 ay yaşa orada, hedef sektörlerini seç, buradan orası ile çalışmak isteyen şirketler bul, aracı ol, çözümler üret, arada işe yara, adamlara para kazandır, pazar kazandır, karşılığında orada mis gibi ofisin olsun, çalışma iznini de alırsın istediğin gibi doktoranı da yaparsın post-doc da yaparsın baboli niye düşünüyorsun bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2014 8 yil okudum bn. Arttiran vrmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 elma said: beyler erasmus university rotterdam oldu gibi phd in management science (strategy & entrepreneurship) çalışmak istediğim konular bunlar, tezim de innovasyon üzerine <3 ne dersiniz. management science adına avrupada çok araştırıyorum, tavsiyelerinizi de alabilirim ekstra fikir vermesi açısından. oldu gibi derken kabul aldın mı? economics&philosophy diye bir programları var o adamların keşfettiğimden beri hayallerimi süslüyor ama çok şey istiyorlar nası olur olur mu olmalı mı bilmiyorum.8-) rotterdam'ı 1,5 gün de olsa gezme şansım olmuştu ve kaldığım vakite göre iddialı bir gözlem de olsa, nedense dışarıya çok açık bir şehir gibi gelmişti diğer avrupa şehirlerine nazaran. oluyosa git bence okul baya iyi bugüne kadar araştırdığım kadarıyla, kendine ait journal'ları olsun etkin araştırma merkezleri olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 chrome said: abi niye hep bodozlama işe girme peşindesiniz siz? neden kendi fırsatınızı kendiniz oluşturmuyorsunuz? hangi ülkeyi istiyorsan o ülkeye git, 2 - 3 ay yaşa orada, hedef sektörlerini seç, buradan orası ile çalışmak isteyen şirketler bul, aracı ol, çözümler üret, arada işe yara, adamlara para kazandır, pazar kazandır, karşılığında orada mis gibi ofisin olsun, çalışma iznini de alırsın istediğin gibi doktoranı da yaparsın post-doc da yaparsın baboli niye düşünüyorsun bu kadar. bu o kadar kolay değil, hollanda almıyo mesela bu amaçla gelecekleri, baya sağlam business plan istiyorlar vizeyi vermeden önce. Rotterdam iyi ya, ablam orada yaşıyo, ben de gidip geliyorum, en şehir şehiri herhalde hollanda'nın. PhD sorası bir sene süre vericekler bildiğim kadarıyla (benim masterdan sonra var aynen) hollanda'ya gelmek için dutch üni mezunu highly skilled immigrant dışında bir yöntem yok zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 chrome said: abi niye hep bodozlama işe girme peşindesiniz siz? neden kendi fırsatınızı kendiniz oluşturmuyorsunuz? hangi ülkeyi istiyorsan o ülkeye git, 2 - 3 ay yaşa orada, hedef sektörlerini seç, buradan orası ile çalışmak isteyen şirketler bul, aracı ol, çözümler üret, arada işe yara, adamlara para kazandır, pazar kazandır, karşılığında orada mis gibi ofisin olsun, çalışma iznini de alırsın istediğin gibi doktoranı da yaparsın post-doc da yaparsın baboli niye düşünüyorsun bu kadar. sen boyle mi yaptin, oturdugun yerden mi salliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 yok ben kuzenime böyle yapmasını söyledim, hollanda da genetik doktorası yaptı bu sayede. tekstil bir de kültür balığı işlerine aracı oldu. benim işim tıkırında abi masterlarımı bitirdim. egede doktora kerkiniyorum. ne işim var ecnebi memlekette. avusturalya b planım ama... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 detayını sormadım zaten, tecrüben varmış yazdığından anladığıma göre. o zaman yanılgı içerisinde değilsindir. elma said: jacabo said: iş tecrüben var mı yoksa 6 yıl okuduğun için mi çok kalifiye olduğunu düşünüyorsun ? Burada yaptığım işleri yazamayacağıma göre, mail verirsen CV göndereyim, kalifiye miyim değil miyim yapıcı yorumlara her zaman açığım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2014 elma said: jacabo said: iş tecrüben var mı yoksa 6 yıl okuduğun için mi çok kalifiye olduğunu düşünüyorsun ? Burada yaptığım işleri yazamayacağıma göre, mail verirsen CV göndereyim, kalifiye miyim değil miyim yapıcı yorumlara her zaman açığım =) sdfs şu kibirle istediğin kadar kalifiye ol çiğ kalırsın ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar