Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıskanmak

Ren

Öne çıkan mesajlar

Rasmon said:

kız arkadaşım amerikada amk ne diyonuz

aglsdfsda
geçmiş olsun abi.

bu sabah çiçek yollayayım diye uyandım. bi nazım hikmet şiiri iliştirip gönderdim bakalım neler olacak.
zaten konsere gidilecek üç hafta sonra ama lanet olası bir romantik olarak durduramadım kendimi.
4s kuralına meydan okuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

@Feamer tanıyıp tanınabilecek en geniş insanlardan biriyim. ama bi nokta geliyor ki tamamen senin olan şeyi bile kıskanıyorsun. kıskanılır yani.

tabi bu kıskanmaya göre değişir. KİMLE YEMEK YEDİN?? SOSUNU KİM SIKTI?? BACAĞINA MI BAKTI olmaz. olmamalı. bacak zaten senin olm millet baksa ne. burda senin tırt olmaman lazım tabi yoksa kesin tuvalete gidince herif peşinden girecek falan diye kendini bitiriyorsun.

mesela gitarını seversin, başkası eline almaya kalkınca teline bi fazla vurup da veresin gelir ya. öyle olması lazım. o kadarı sağlıklı.

demek istediğimi anlamamışsınız,

öyle bir durumda ona kıskanma değil, farklı bir isim verilmesi gerek diyorum, "kıskanma" diyince bence kavram kargaşası oluyor.

pahalı bir spor arabası olan birini kıskanabilirsin, ama pahalı spor arabanı alıp senden habersiz bindikleri zaman ortaya çıkan duruma kıskanma demeyiz.

ama seninle olması gerektiği zamanda başkaları ile geçirdiği zaman, "bir kayıp ve özenme" durumuna gireceğimiz için buna da kıskanma diyebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

kız arkadaş kısa sevmeyi giyen biriyse kızı küstürmeden nasıl daha az kısa giymesini sağlarız

neden kısa giymesi gerektiğini, "kıskanıyorum" klişeler yerine gerçekten düşündüğün şekilde, erkek erkeğe konuşur gibi açıklamaya çalış bakalım ne olacak, bende merak ettim :)
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

kızları anlamıyorum abi
kızın biri diyo otobüsteydim erkek arkadaşımla, karşıda bi çocuk biz inene kadar kesti benimki bişey demedi diye bana anlatıyor. çocuk pısırık orası ayrı
ama şimdi her bakana laf atsak kavgasız gün geçmez

kız adamın bakmasında hoşlanmış ondan anlatıyor olmasın, yoksa unutur gider insan alakasız biri sonuçta
Sosyal ağlarda paylaş

s

Feamer said:

Ren said:

@Feamer tanıyıp tanınabilecek en geniş insanlardan biriyim. ama bi nokta geliyor ki tamamen senin olan şeyi bile kıskanıyorsun. kıskanılır yani.

tabi bu kıskanmaya göre değişir. KİMLE YEMEK YEDİN?? SOSUNU KİM SIKTI?? BACAĞINA MI BAKTI olmaz. olmamalı. bacak zaten senin olm millet baksa ne. burda senin tırt olmaman lazım tabi yoksa kesin tuvalete gidince herif peşinden girecek falan diye kendini bitiriyorsun.

mesela gitarını seversin, başkası eline almaya kalkınca teline bi fazla vurup da veresin gelir ya. öyle olması lazım. o kadarı sağlıklı.

demek istediğimi anlamamışsınız,

öyle bir durumda ona kıskanma değil, farklı bir isim verilmesi gerek diyorum, "kıskanma" diyince bence kavram kargaşası oluyor.

pahalı bir spor arabası olan birini kıskanabilirsin, ama pahalı spor arabanı alıp senden habersiz bindikleri zaman ortaya çıkan duruma kıskanma demeyiz.

ama seninle olması gerektiği zamanda başkaları ile geçirdiği zaman, "bir kayıp ve özenme" durumuna gireceğimiz için buna da kıskanma diyebiliriz.

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.543bad3063a796.43874496 kavram dogru işte nesi yanlış
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yanı:

haset -di
isim Arapça §ased

isim Kıskançlık, çekememezlik, günü
"Gözlerinde bir fena haset kıvılcımı, bir bayağılık yakalıyordu." - R. N. Güntekin

kıskanç -cı
sıfat
sıfat Kıskanma huyunda olan (kimse), günücü, haset, hasetçi, hasetli, hasut
"İlk tanıştığımız günlerde ben kıskanç ve fenaydım." - P. Safa
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne literatür yapıyorsunuz. kızın yanına koy kıvanç tatlıtuğu, hepsi geliyor işte haset kıskançlık domates atma isteği. gerçi domates atsan fayda etmez domatesi yalarken sevişirler.

bu arada çiçekten prim yaptım baya ama bi yorganım ol sımsıkı sar beni pamuk tenli yakışıklı olamadım. adam da uçmuş zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

Rasmon said:

kız arkadaşım amerikada amk ne diyonuz

aglsdfsda
geçmiş olsun abi.

bu sabah çiçek yollayayım diye uyandım. bi nazım hikmet şiiri iliştirip gönderdim bakalım neler olacak.
zaten konsere gidilecek üç hafta sonra ama lanet olası bir romantik olarak durduramadım kendimi.
4s kuralına meydan okuyorum.

şiir,çiçek

gg hiç şansın yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

pontipati said:

kızları anlamıyorum abi
kızın biri diyo otobüsteydim erkek arkadaşımla, karşıda bi çocuk biz inene kadar kesti benimki bişey demedi diye bana anlatıyor. çocuk pısırık orası ayrı
ama şimdi her bakana laf atsak kavgasız gün geçmez

kız adamın bakmasında hoşlanmış ondan anlatıyor olmasın, yoksa unutur gider insan alakasız biri sonuçta

su direkt, ilgi isteyen, kendisi icin kavga edilsin, pesinden kosulsun isteyen tip.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...