Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arabalardan anlamıyorum, öneri lazım. (Hatchback)

Esau

Öne çıkan mesajlar

Kısaca durumumdan bahsedeyim. Kasım ayında askere gideceğim. Normalde bedelli askerlik arzum vardı ama o işten vazgeçtim. Geldiğimde bedelliye yatıracağım paranın üstüne biraz ekleyip yeni bir araba almak istiyorum. Para değerine göre iki ayrı öneri almam gerekiyor.

Öncelikle şunu söyleyim; hatchback bir araba alacağım. 55 bin TL'ye kadar olan sıfır araba önerilerinizi merak ediyorum. Yakut tasarrufu benim için çok önemli. O nedenle benzinli olmasını kesinlikle istemiyorum. Tüp te taktırmayı düşünmediğimdem dolayı dizel arayışım var. Otomatik dizel olursa daha çok sevinirim. Tabi manuel önerileri de dinlemek isterim. Benim arkadaşlarım Ford Fiesta 1.5 ve Astra'yı önerdiler. Sizlerin düşüncesini merak ediyorum.

İkinci olarak, bir de arabadan anlamasam bile BMW 116 D'leri çok beğendim. 2013 ve 2014 modellerin önden görünüşü far yapısı çok güzel. Bir arkadaşım bu arabayı (2014 model) kullanıyor ve genelde 5.7 litre şehiriçinde yaktığını görüyoruz. Kendisi de sürüşünden çok memnun. Tabi fiyatları bu arabaların biraz pahalı. Ancak belki ikinci el olarak 75 bin TL ye kadar çıkabilirim. Bu değere kadar olan ikinci el araba önerileriniz nelerdir?

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Detaylı bir öneri şart değil. Bu dediğim özelliklere uygun bir model bile yazsanız yeterli, ben araştırmasını yaparım. Teşekkürler şimdiden.

Bu tarz üst segment önerileriniz var mıdır acaba? Kısacası,
Sosyal ağlarda paylaş

valla 6 ay yapmış biri olarak kesinlikle bedelliye yatır derim.

o sürede eğer hiç bir imkanın yoksa bile git asgari ücretle çalış bi yerde daha dandik bi araba al gerekirse.

en azından çalıştığın süre boyunca kendine bşiler katmış olacaksın, tecrübe iş hayatı vs. ama askerde kazanacağın sadece koca bir HİÇ !
Sosyal ağlarda paylaş

Önce bedelli çıkarsa bedelliye ver geç.
55k ya 0 golf çooook boş ve benzinli olur. Dizelleri 60k dan başlıyor.
Mazda bak derim ben. Mazda 3 çok güzel hb olarak.
Gerçi ben hertürlü sedan daha çok seviyorum.
Dizel + otomatik vites baktığım zamanlarda jetta çok cazip gelmişti. Şimdi düz vites focus kullanıyorum ve memnunum.
Sosyal ağlarda paylaş

bedelli konusunu açmasaymışım keşke. Herkes dertlenmiş. :) Ben kararımı verdim, gideceğim. Zaten çok güzel bir hayatım yok, hep zorluk hep zorluk. Bir kez daha çekelim de sonunda belki biraz rahata ulaşırım.

Araba konusunda da en iyisi ben golf 7 ve bmw 116d ikinci el aramalarına başlayım. Sıfır alırsam da sanırım fiesta ya da astra alırım.
Sosyal ağlarda paylaş

cabiria said:

arabalardan anlamıyorsan basmassın. basmassan da benzinli 1.2 tsi motor az yakar. manuel kullan 55 bine çok güzel 0 golf alınır. hatta biraz daha ekle dolusunu al. hayırlı sürüşler

ben saçma bir adamım sanırım; arabadan anlamıyorum ama ne yalan söyleyim güzel kullanıyorum, arabama binenler her daim kıvraklığımdan bahsederler. hehe

Hız dediğiniz göreceli bir şey; 150 160 benim için büyük hızlardır mesela. Maksimum 130 yaparım fazlasıyla işim olmaz. Zaten bu trafikte hız yapacak alanım da yok. Hız falan kısacası önemli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Esau said:

cabiria said:

arabalardan anlamıyorsan basmassın. basmassan da benzinli 1.2 tsi motor az yakar. manuel kullan 55 bine çok güzel 0 golf alınır. hatta biraz daha ekle dolusunu al. hayırlı sürüşler

ben saçma bir adamım sanırım; arabadan anlamıyorum ama ne yalan söyleyim güzel kullanıyorum, arabama binenler her daim kıvraklığımdan bahsederler. hehe

Hız dediğiniz göreceli bir şey; 150 160 benim için büyük hızlardır mesela. Maksimum 130 yaparım fazlasıyla işim olmaz. Zaten bu trafikte hız yapacak alanım da yok. Hız falan kısacası önemli değil.

tamamdır bu yazdığınla benim yazdığım örtüşüyor. sert kullanmassan tsi golf yakıt konusunda gerçekten çok iyi. 65k'lere çıkarsan da dolu denilebilecek golf 1.2 tsi düz vites alırsın misler gibi kullanılır. satacağın zaman da 2k fazlasına satarsın yatırım gibi düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

seat leon veya golf al.

performans ve donanım önemliyse leon 1.4 tsi 140 hp al.

yakıt tüketimi iç malzeme kalitesi vs. önemliyse golf 1.2 tsi al. elektromekanik park freni falan da var. comfortline + sürüş konfor paketi alırsan pek bir eksiği olmaz arabanın.

polo fiesta vs bunlar zaten farklı klasmanda.

mazda 3 çok yakar 1.2 tsi ile aynı gider 2. elde üzer uzak durulması gereken araba.

hyundai kia falan içi fazla plastik iyi bir his vermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
evet askerden geldim, araba olayını bu hafta bitirmeyi düşünüyordum. En fazla 60 bin lira verebileceğim.

arkadaşlar seat leon 1.2 dsg üzerinde karar vermiştim, hatta cuma günü gidip, led paketi de ekletip 60 bin tl ye bu işi kapatacaktım, ne var ki arabaya zam gelmiş ve led paket harici alırsam şu an 58,400 TL. Moralim bozuldu. Zaten sınırım 55 bin TL idi zorladım 60000 yaptık ama 62,400 cidden çok fazla... Ancak kime sorsam daha iyi bir öneri ile de gelmedi, sizler ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...