Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışından telefon almak/getirtmek


AscAnsio

Öne çıkan mesajlar

Kayıt işlemini "kırmak" (bkz. IMEI klonlama) 2005'te falan kaldı. İşletecek pasaport yoksa hiçbir yolu yok kullanmanın. Kırılabilen şey SIM kilitli telefonsa ancak, o da o software versiyonunun Jailbreak'i olup olmadığına bakar. Unlocked almak en temizi.

Garantisi olmaz, uluslararası garanti Türkiye'ye işlemiyor bildiğim kadarıyla.

Son 2 takvim yılı içerisinde kayıt yaptırmamış, 1 ay içerisinde de yurtdışından dönmüş birini bulup e-Devlet üzerinden veya operatörlerin işlem noktalarından kayıt yaptırabilirsin. Kayıttan önce Vergi Dairesi'ne de bir bedel yatırıyorsun galiba.

Takvim yılından kastım; mesela Aralık 2013'te telefon kaydetmiş olsan Ocak 2015'te tekrar kaydedebilirsin, ama Ocak 2014'te ettiysen tekrar ancak Ocak 2016'da edersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
abi almanya media markttan satın alınarak getirilmiş 2 yıl garantili s3 satın aldım bir arkadaşımdan. türkiye fiyatının altında aldım ancak malesef yurt dışı ürünlerde garanti süresi 1 yıl imiş. telefonu garantiye vermek istediğim zaman öğrendim bunu. bence telefonu hor kullanıyorsan ya da sonra satarım ben bunu diye düşünüyorsan abd'den alma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

apple için garanti konusu şöyle; telefonlar bölgesel altyapı değişikliklerinden dolayı farklı donanım ve yazılımla üretiliyorlar. amerika, avrupa, asya için farklı farklı hep. amerika'da eğer apple store'dan alırsan, alacağın telefon büyük ihtimalle us seri numaralı bir telefon olacak ve apple store tr adresinde garantiyi sorguladığında destek alamadığını göreceksin.

bunun nedenini de şu şekilde açıklıyorlar; telefonda meydana gelebilecek onarılması güç bir durumda 1'e 1 aynsı ile değişim yaptıklarından, ellerinde de us seri numarası ile başlayan cihaz gelmediğinden kabul edilmiyor.

store dışında bir yerden alırsan, tr ile başlayan olmasa bile avrupa serili cihaz gelme şansı var. bu durumda 1 yıllık garantin oluyor burada kullanabileceğin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...