Anhora Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Gittikçe ekonomik açıdan fakir bir ülke olmaya başladık. Paranın değerinin yıllara göre değişimi ve satın alma gücümüzü göz önüne alırsak. Eskiden satın aldığımız ürünlere daha az para verip, daha kaliteli ürünler alırdık. Benim babamın annemin satın aldığı levis, adidas ürünler halen kalitesini koruyor. Ne boya atması var, ne çekme var, ne de deforme olma var. Planlı Eskitme 90larda da yapılmıyor muydu? Planlı Eskitmenin şiddeti mi arttırıldı da aldığım T-Shirtler 3 ay, Ayakkabılar ve Pantolonlar 6-8 Ay dayanmaya başladı? Tükettiğimiz ürünlerin çoğunun uzakdoğu/ortadoğu(Türkiye) ya da Balkanlar'da üretilmesinin bir sonucu mu bu yoksa? Şahsen, örneğin şu ürüne 800 lira yatırmayı istiyorum ama 1 sene sonra kullanabileceğimden şüpheliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 hep cehape zihniyetinin suçu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 onu 1 sene sonra kullanamayacagini dusunuyosan, bence senin kullaniminda problem var. ben onu 5+ yil giyerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 ben 2-3 gün giyerim 10 kış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 aquila said: onu 1 sene sonra kullanamayacagini dusunuyosan, bence senin kullaniminda problem var. ben onu 5+ yil giyerim. Şunu da 5+ yıl giyebilir misin? Geçen sene aldım, şimdi kolları aşınmış ve yakalarının rengi atmış bir hale geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Anhora said: aquila said: onu 1 sene sonra kullanamayacagini dusunuyosan, bence senin kullaniminda problem var. ben onu 5+ yil giyerim. Şunu da 5+ yıl giyebilir misin? Geçen sene aldım, şimdi kolları aşınmış ve yakalarının rengi atmış bir hale geldi. bi insan bunu niye giyer diye sormak lazım başta. baya zevksiz olmak lazım zira Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 iyi de bu koydugun dandik asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Quiksilver'ın quiksilver olduğu yıllar vardı. edit: thnks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Bu monta 1 sene sonra ne olacağını söyleyeyim: 1. Kolundaki pamuklu kısım portlanacak. 2. Rengi solmaya başlayacak (2. yılda ilk alındığı günkü renginde olmayacak.) 3. Baş kısmındaki tüğler dökülecek. 4. Kol kısmı daha çok aşınacak. 5. Düğmeleri soyulmaya başlayacak. Daha önce yaşadığım şeyler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 dünya genelinde bir trend bu daha fazla paraya daha dandik ürün alma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Polo'dan 1 ayakkabı aldım 2 defa değiştirdim emenike. Pull & Bear'dan alıyorum genelde aldıklarımı zaten de, uzun zamandır giydiğim çok kıyafetim var. bir de fakirim zaten öyle zırt pırt elbise alamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 huun said: dünya genelinde bir trend bu daha fazla paraya daha dandik ürün alma. Üstte yorum yapan arkadaşlar daha iyi yerlerden alıyorlar herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 harbi sende bi sorun var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Her sene gardrobumu yenilemek zorunda kalıyorum. En iyisini alsam 2 senede bir yenilemek zorunda kalıyorum. Valla para bunlara gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Son koyduğun montun güzel olanından (polo değil) var bende, geçen sene aldım hala yeni gibi. Yaklaşık 10 senedir eskitemediğim botum var, 4 yıldır her türlü zorluğu beraber yaşadığım deri kabanım var, 5-6 sene giyip en son götü şeffaflaşınca atmak zorunda kaldığım pantolonum vardı. Mallarıma temiz bakıyorum, kıymet veriyorum, nasıl hareket ettiğime dikkat ediyorum ve en önemlisi terlemiyorum. Pull and Bear'dan 2011'de 10 liraya aldığım boktan baskılı beyaz tişört bile hala pırıl pırıl. Ha bir de her gün aynı şeyi giymiyorum, 6-7 tane farklı montum, 4-5 tane ceketim var mesela. Geçen senelerde aldıklarım eskimediğinden ve bedenim değişmediğinden zamanla birikiyorlar, hırpalanmış görünenleri atıp muadillerini alıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 deadwoll nasıl yıkıyorsun onları? senin p&b dediğin markanın t-shirtleri 2 yıkamaya renk atıyor. perwoll ve yumuşatıcı kullanıyorum. yanlış mı yıkıyorum acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 ben 5 kış giydiğim kazak biliyorum. lan hiç mi renk atmaz, iplikler salmaz, pamuklanmaz. markasını hatırlayamadım şimdi ama 2000 lerin başında baya meşhur bir markaydı, sonra battı adamlar. g.e'nin bir geyiği var ya hani; adamlar o kadar kaliteli beyaz eşya yapıyorlarmış ki satışları artmadığı için sattılar beyaz eşya bölümünü diye. moda cart curt diye diye kaliteyi bitirdiler; ama insanlar mal olunca firmalar niye sağmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 ben full plebian takılıp boyner'in içindeki boyner'in kendi mallarından mont alıyorum, daha yamuğunu görmedim hiçbir ürününün go full pleb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Deathblade said: Quicksilver'ın quicksilver olduğu yıllar vardı.quiksilver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 kazakta karaca'dan şaşmayın, ben üzerime ceket vesaire hiçbişiy giyemiyorum kışın kazak giyince, gömlek+kazak kombinasyonu yetiyor, terliyorum bile dışarı çıkınca, buranın ikliminin de etkisi var tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Anhora said: deadwoll nasıl yıkıyorsun onları? senin p&b dediğin markanın t-shirtleri 2 yıkamaya renk atıyor. perwoll ve yumuşatıcı kullanıyorum. yanlış mı yıkıyorum acaba? Sıvı deterjan, düşük sıcaklık, koltuk altlarına kosla falan sürüyorum çok sıcakta giyersem. Bir de rengi rengine yıkıyorum; düğmeli, fermuarlı şeylerle iç içe atmıyorum makineye. Tabii makineyi de tıka basa doldurmuyorum. Ama dediğim gibi ben terlemiyorum, o yüzden 1-0 öndeyim böyle durumlarda sdşlfkng Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Makinenin kalitesi de önemli. Ama evet, Eskisi gibi kaliteli değiller. 2 yıkamada soluyor hepsi. O yüzden uygun fiyatlı olanları alıp sık değiştirmek daha mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Anhora said: aquila said: onu 1 sene sonra kullanamayacagini dusunuyosan, bence senin kullaniminda problem var. ben onu 5+ yil giyerim. Şunu da 5+ yıl giyebilir misin? Geçen sene aldım, şimdi kolları aşınmış ve yakalarının rengi atmış bir hale geldi. offf tam barbour çakması çok fena. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Anhora said: Gittikçe ekonomik açıdan fakir bir ülke olmaya başladık. Paranın değerinin yıllara göre değişimi ve satın alma gücümüzü göz önüne alırsak. Eskiden satın aldığımız ürünlere daha az para verip, daha kaliteli ürünler alırdık. Benim babamın annemin satın aldığı levis, adidas ürünler halen kalitesini koruyor. Ne boya atması var, ne çekme var, ne de deforme olma var. Planlı Eskitme 90larda da yapılmıyor muydu? Planlı Eskitmenin şiddeti mi arttırıldı da aldığım T-Shirtler 3 ay, Ayakkabılar ve Pantolonlar 6-8 Ay dayanmaya başladı? Tükettiğimiz ürünlerin çoğunun uzakdoğu/ortadoğu(Türkiye) ya da Balkanlar'da üretilmesinin bir sonucu mu bu yoksa? Şahsen, örneğin şu ürüne 800 lira yatırmayı istiyorum ama 1 sene sonra kullanabileceğimden şüpheliyim. Fıstık gibi çalışan sorunsuz iPhone'ları sırf yazılım güncellemesi ayağına kasıtlı olarak yavaşlatarak 6 ayda bir yeni telefon çıkartıp parayı kıran Apple'a (ve onu örnek almaya başlayan android markalarına) böyle gözü kapalı atlayan devasa kitle olduğu sürece planlı eskitme devam eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2014 noluyo abi, paltoya update mi geliyo 1 sene sonra, kollari yirtan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar