pulkas Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Söylenilen şeyler yanlış değil ama memleket şartlarında da uygulanabilir değil.Dediğiniz gibi şirket kurulduğu gün çalışan sayısı kadar bilgisayar alıp hepsine lisanslı yazılım kurulduğu var saılırsa eğer bu şirket fabrikası olan bir şirketse fabrikaya yapılan yatırımın kullanılan yazılıma göre 10 da 1 i gibi bir maliyete lisanslı halleri elde edilebilir. Yaptığın 10 işin karı 1 program parası ediyo bu memlekette.Yurtdışında ise bu program maliyetleri şirket gelirine karşılık bakıldığında adama koyar cinsten değil.Adam işinin hakkını anında ve kendine yetecek kar marjı ile yapabildiği için 5000$lık autocad suiti adamın elinin kiri oluyorken türkiyede bu suite yanlış zamanda yapılacak yatırım adamı boğazına kadar boka batırır. Bu yazdıklarıma anti tez yazacak arkadaşlarda türkiyede yaşamıyor ve memleket ekonomi gerçeğini kavrayamamışlar diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 di said: Dworgian said: di said: dedi hayatinda hic bir girisimde bulunmamis, kuvvetle muhtemel kendi parasini kenzi kazanmayan insan tipi. ya kendi işini kurmamış insan böyle düşünüyor evet tabii. ama merak ediyorum, o riski almaya değer mi? yani genelde böyle çok şanssız mı olmak gerekiyor yakalanmak için fln? hani firma kurup zaten tonla borç altına giriosun, bir de 100k ceza ihtimali? ben tırsardım işte ne blim Risk almana gerek yok zaten. Photoshop CC lisansi aylik 30 TL su anda UK'de ve illaki birini bulursun sana lisans alacak. O kadar ufak bi yersen zaten tek kisi, bilemedin iki kisi calistiriyo olacaksin. Olay keyfin yetmedigi icin lisans almamak degil bu arada, Turkiye gibi genellikle parani cok gec aldigin ya da hic alamadigin memleketin musterilerden para alip lisans icin para ayirabilmek. 30 tl bireyseldir ya, ticari 30 tl nasıl oluyor, o kadar büyük fark mı var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 @grego: dediğin kurumdan teklif aldım, 840+kdv dedi dolar tabii en pahalı teklifi verdiler, hiç kampanya manpanya sormama rağmen yanıtlamamış bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 pulkas said: Bu yazdıklarıma anti tez yazacak arkadaşlarda türkiyede yaşamıyor ve memleket ekonomi gerçeğini kavrayamamışlar diye düşünüyorum. Tez yazmaya gerek yok dostum. Bir şirket açarken yazılım dahil herşeyi hesaplaman gerekir. Eğer ki ltd veya şahıs firmasını hayata geçirdiğinde devlete nasıl vergi vermeyi, sgk ödemelerini yapmayı, kira giderlerinin, ofis giderlerinin olacağını öngörüyor isen bunu da öngöreceksin. Yazılımların ayrıca demirbaşların gibi amortismanında olacaktır. 5 sene de bir belki yenilemen gerekecek. 10000 usd lik yazılım maliyetinden kaçarken 100k ceza ödemek şirketin nasıl bir projeksiyonsuzlukla kurulduğunu gösterir. 15 yaşından beri ticaretle uğraşan biri olarak yazıyorum şunları. Ülke gerçekleri hakkında haklı olman ne yazık ki kaideyi bozmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 lisanslar artık yıllık yenileniyor ya baya kötü aslında biraz daha affordable olsalar veya ne bileyim payment plan ile gelseler daha iyiymiş, fiyat kademeli olarak artsa mesela. starter business olduğunda atıyorum 30 dolar başlar, yıllık periyolarla katlana katlana gider en son bir noktada durur. neyse yani kaçarın yok, seve seve değilse silke silke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 bingildak said: di said: Dworgian said: di said: dedi hayatinda hic bir girisimde bulunmamis, kuvvetle muhtemel kendi parasini kenzi kazanmayan insan tipi. ya kendi işini kurmamış insan böyle düşünüyor evet tabii. ama merak ediyorum, o riski almaya değer mi? yani genelde böyle çok şanssız mı olmak gerekiyor yakalanmak için fln? hani firma kurup zaten tonla borç altına giriosun, bir de 100k ceza ihtimali? ben tırsardım işte ne blim Risk almana gerek yok zaten. Photoshop CC lisansi aylik 30 TL su anda UK'de ve illaki birini bulursun sana lisans alacak. O kadar ufak bi yersen zaten tek kisi, bilemedin iki kisi calistiriyo olacaksin. Olay keyfin yetmedigi icin lisans almamak degil bu arada, Turkiye gibi genellikle parani cok gec aldigin ya da hic alamadigin memleketin musterilerden para alip lisans icin para ayirabilmek. 30 tl bireyseldir ya, ticari 30 tl nasıl oluyor, o kadar büyük fark mı var Bireysel paket lakin ben onu sirketime gider gosterebiliyorum, oyle bi guzellik var. Ustune gecerli bir lisansin oldugu surece, ucuza geldigi surece kurumsal olmasa ne olur ki ? Oyle bi sart mi var ? Denetime geldiklerinde hayir bu bireysel mi diyolar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 pulkas said: Söylenilen şeyler yanlış değil ama memleket şartlarında da uygulanabilir değil.Dediğiniz gibi şirket kurulduğu gün çalışan sayısı kadar bilgisayar alıp hepsine lisanslı yazılım kurulduğu var saılırsa eğer bu şirket fabrikası olan bir şirketse fabrikaya yapılan yatırımın kullanılan yazılıma göre 10 da 1 i gibi bir maliyete lisanslı halleri elde edilebilir. Yaptığın 10 işin karı 1 program parası ediyo bu memlekette.Yurtdışında ise bu program maliyetleri şirket gelirine karşılık bakıldığında adama koyar cinsten değil.Adam işinin hakkını anında ve kendine yetecek kar marjı ile yapabildiği için 5000$lık autocad suiti adamın elinin kiri oluyorken türkiyede bu suite yanlış zamanda yapılacak yatırım adamı boğazına kadar boka batırır. Bu yazdıklarıma anti tez yazacak arkadaşlarda türkiyede yaşamıyor ve memleket ekonomi gerçeğini kavrayamamışlar diye düşünüyorum. yani aslında türkiye'de mevcut "emeğin karşılığını alamama" zorluyor firmaları bu yola. ama yabancının umrunda olmadığı için bulduğuna giydiriyor cezayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 @di : aynen öyle abi türkiyede öyle en azından bugün sordum daha ticari kurumda bireysel kullanamazsınız, lisansız işlemi yapılır dediler. bireysel kullanabilsek zaten siteden satıyorlar bireyselleri gayet makul fiyata. olay ticariye döndüğünde rengi değişiyor, istersen bir araştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 o da saçma ya. program yaz, "ali kullanıosa 5 tl, ali ltd ise 5k tl" sadadas ne saçma lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 hem saçma hem değil aslında şöyle : 1) bireysel - non commercial 2) kurumsal - commercial 3) eğitim - educational diye ayırmışlar eğitim ve bireysellere ucuza tedarik etmeleri ve erişilebilir yapmaları (netten planla fln almak) iyi bir şey aslında. herkese ticari fiyatı geçirse kimse lisanslı kullanmaz çünkü. ha gönül isterdi ticari kullanımda affordable bir şey olsaydı ama what can you do sometimes. diyarbakırda oxford vardı da biz mi türobe çıkartmadık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Adobe ofisi kapattı Türkiye'de. Biz taşınıyoruz hatta yerlerine sdjhfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 ofiste kalmış lisans falan bulursanız yolla abi eski kullanıcı gösterir 50% indirim kaparıng Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 http://www.adobe.com/tr/volume-licensing/business.html Creative cloud mantığı biraz daha çalışam girdisi çıktısı çok olan şirketler için anladığım kadarıyla.CC den eski still senelik güncelleme gerektirmeyen lisansı hala sağlıyor gibi adobe.Bu durumda danıştığın şirketten böyle bi bilgilendirme alamıyorsa, ya bu web sitesinde bilgiler güncel değil , ya da konuştuğu şirket seninle her sene güncelleyebileceği bir antlaşma yapmaya çalışıyor ki burada da bir kar gütme söz konusu olabilir.Şimdi tek alımla n000$ ı cc ye gömmektense bunu diyelim n senede yapacaksın.Sonuçta (n+1). bu program için ödeyeceğil ilk gereksiz harcama olabilir ama bu sayede CC bünyesinden çıkacak tüm updateleri takip etmiş olacaksın gibi anlıyorum.Bu arada da her sene ilgili aracı şirket komisyonunu alacak gibi duruyor ve yapılacak her zam sanada uyglunacak ki burada bir sabit ücret taahütü görünmüyor. Tek seferde 1 sürüm satın alıp bunu olabildiğince uzun süre kullanmakta diğer bi seçenek.Bu sayede programın eğer takip edersen yeni sürümlerinin zorunlu donanım upgradelerinden kaçınmış oluyosun.Ya da hiç update yapmadan sadece bug fix takip ediyosun ama bunun için (n+1) seneden yeni versiyonun parasını cebinden çıkarmış oluyosun. Falan falan...Bunların bir analiz edilmesi lazım.İhtiyaç dahilinde doğru bilgilendirme yapan aracı firma ile görüşüp öyle satın alma kısmına geçilmeli. Benzeri bi lisanslama sistemi autodeskte var çünkü.Ben orada sabit bir sürüme tek seferde para ödeyip satın aldım ama sana şu anda sunulan senelik sürüm upgrade imkanı falana sağlanan bir lisans sistemi de var.Şu anda autocad 2007 satılıyo olsa o da işimi göreceği için güncel sattıkları tek sürüm olan 2014'e sabitledim bütün lisansları.Güncel sürümler, yeni donanım ihtiyacı, yeni sürümdeki yeni şeyleri öğrenirken kaybedilecek zaman, bu yeni sürümlere geçme süreçleri.... falan gibi zilyon tane şeye müteakip bu kararı vermiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 adam soruyor ama okumuyor arkadaş. teytey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar