Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Sam haklısın, ama orda dikkat edilmesi gereken ufak bir nokta var, ilk olarak hükümetlerin höt denmeye gerek duyulmayacak duruma gelmesi de gerek, bu konuda orduya tamamen haksız diyemem. Ordu siyasete karışmamalı, ama Türkiye daha siyasi yönden bu olgunluğa gelmiş bir ülke değil. Otokontrol mekanizması daha tam oluşmadı. Şu anda ordunun o hötleri gayet gerekli bence, ama gün gelecek hiçbirine gerek kalmayaca.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 neyse tartışma bambaşka bir alana kayacağı için o konuya girmiyorum hiç, kalsın..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 birileri yine havadan zengin olacak başka bişi değil ekonomi düzgün olsa çok süperde parada yok :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demiroyun Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Kisi basina askeri harcamalar: Israil 1,466 $ US 953 $ Fransa 772 $ Yunanistan 573 $ Kibris (Rum kesimi) 497.63 $ Iran 142 $ Turkiye 118.92 $ KAYNAK: http://www.nationmaster.com/graph-T/mil_exp_dol_fig_cap (CIA world factbook'dan) netteki en baba istatistik kaynaklarindan birisi. Goruldugu gibi Yunanistan bizim 5 katimiz kisi basina askeri harcamasi var. Nufusu hadi bizim 1/5 imiz olsun, gene de kucucuk boyuyla ne kadar silahlandigi ortada. Ustelik AB arkasinda olmasina ragmen. Fransa zaten niye Turkiye AB'ye girecek diye odu kopuyor, en yagli musterileri Yunanistan, Kibris, Suriye, vs. Turkiye AB'ye girerse savunma harcamalarini kisacaklar. Fransa ekonomisinin ne kadar silah satisina bagli oldugu iyi biliniyor (dunya dorduncusu). Bizim silahlanmaya giden paraya bi sey demiyorum, hangi bolgede yasadigimiz ortada. Ama bu paranin ne icin kullanildigi onemli. Kendi silahimizi imal edip, disa bagimliligimizi engelleyecek olsun, 5 katini harcasinlar helal olsun. Ama gidip de Nato hurdalarini almayalim artik. [Bu mesaj demiroyun tarafından 11 Ocak 2005 00:21 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj demiroyun tarafından 11 Ocak 2005 00:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Penthesilea olayı özetlemiş ama şuda varki hötler için para harcanmıyor. Ama bunun için ordu güçlü olmalı. Penthesilea nn dediği gibi hem yurt içinde hemde dışarda. Zamanı gelince düzelicek herşey. İnşallah biz olmadı çocuklarımız görür :) güzel günleri.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 demiroyun arkadaşım, kişi başına milli gelirlerini de yazsaydın o ülkelerin. ayranı olan içmeye tahtırevanla gidebilir işini görmeye, bizim ayranımız yok. orada yazdığın ülkelerle öyle bir farkımız var..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Sam orta doğu civarlarında orduya yapılan harcama pek lüks sayılmaz bence. hatta tam aksine demiroyun'un verdiği bilgilere göre fransa ve yunanistanın falan yaptığı çok daha büyük lüks. türkiye'nin askeri harcamlarının taht-ı revan olayına girdiğini ispatlamak için gerçek bi bilgi ver. ya da verdin de ben mi kaçırdım. nedir anlamıyorum ki. ayrıca devletin devlet olabilmesi için önce toprak bütünlüğünü sağlaması lazım, yani devletlerin ilk amacı zaten savunma?[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 rahan kişi başına düşen askeri harcama olarak o zaman çin ve hindistan'ın rakamlarını da koyun, bakalım ne çıkacak. yanıltıcı bir istatistik, önemli olan gsmh'ye veya kişi başına gsmh'ye oranı.. türkiye'nin yüzölçümü, nüfusu, coğrafi konumu, çevresindeki tehditler gibi her faktörü de gözönüne alırsak yapılan askeri harcamalar gene fazla. devletin görevi sadece toprak bütünlüğünü korumaksa o zaman kdv'yi %5'e düşürüp başka vergi de almasınlar, hiçbişi yapmasınlar ama karışmasınlar da ekonomiye. ama yok sosyal sigorta kurup, primini, vergisini alıp sonra da taahhüdünü yerine getirme vakti geldiğinde yan çizmesin..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 turizm için faydalı olacak.[signature][hline]shinsetsu desu.. satılık half-life2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Yunanistan'ın nüfusu Istanbul'un nüfusundan daha düşük demiroyun, şaka mı yapıyorsun? Ayrıca, Sam'in dediği gibi gayrısafi milli hasılaları da karşılaştırman lazım bi. Ortadoğu ülkelerine gelince, varsın o kadar yatırım yapsınlar, ortadoğu = savaş. Zaten bizim de o kadar para yatirmamizin bir nedeni de bu, fakat asiri oldugunu dusunuyorum ben de. Sonucta Iran kimyasal silah hede hodo isine yatiriyor bu paralari bildigim kadariyla.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz [Bu mesaj Penthesilea tarafından 11 Ocak 2005 03:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Eve geldim, tabii demiroyun pass'i ofis bilgisayarinda kaldigi icin, kendisi sizlere omur. Neyse bundan sonra buradan devam ederim. Bu askeri harcamalar konusunu gordugu ilgiden dolayi yeni bir tartisma olarak baslatmayi dusunuyorum, boylece semazen konusunu da sabote etmemis oluruz.... sevgiler, saygilar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Bence güzel fikir bu semazen heykeli ve etrafındaki tapınaklar olayı.Bence yatırıma değer sonuçları olacaktır.Ülkenin karizması açısından yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: Penthesilea, 10 Ocak 2005 23:38 tarihinde demiş ki: Sadece bu askerlik olayı yüzünden masterdan sonra gelmeyi düşünmüyorum geriye. bu da yeni nesil tırsaklığı heralde. yemezler adamı askerlikte aslanım, merak etme.[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: karpuz, 10 Ocak 2005 18:59 tarihinde demiş ki: +6 Wonder point vercekmiş. +3 culture per turn. This Great Wonder can become a tourist attraction. eh bi nerd'den anca bu yorumu beklerdim :-P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Yorum bence cercevelık...[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Birde artık Tsk veyahut baska kurumlara olan elestırılerınızı yazıp uzun uzun surdurmesenız dıyordum yanı bır sonucu yok anlamı yok haklı olsan bıle karşında koskoca kurum var...[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: wanderer1985, 11 Ocak 2005 09:37 tarihinde demiş ki: said: Penthesilea, 10 Ocak 2005 23:38 tarihinde demiş ki: Sadece bu askerlik olayı yüzünden masterdan sonra gelmeyi düşünmüyorum geriye. bu da yeni nesil tırsaklığı heralde. yemezler adamı askerlikte aslanım, merak etme. Tırsaklık? Ben elime silah almak istemiyorum. Eğer bu tırsaklıksa evet tırsağım. Merak etme, öyle kolay lokma olacak birisi değilim zaten orda veya burda, sadece dünya görüşüm ve yeteneklerim açısından istemiyorum bunu. Eğer bunu zorunlu yapacaksan, ki bence olmamalı, genelkurmaya al oturt iletişim sistemlerine, bilgisayar başına şuna buna. Elime silah verme. 3 ay acemi eğitimi verme. Neyse, benim görüşüm böyle seninki öyledir beni ilgilendirmez seninki. Ama ben seninkine sataşmıyorum, sen de benimkine sataşmazsan sevinirim. Ayrıca off topic e gider konu bu tartışma devam ederse diyor, TSK konusunda da bu başlığa bir daha cevap yazmıyorum.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz [Bu mesaj Penthesilea tarafından 11 Ocak 2005 13:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Hıhmm Silah dogru yerde bıtırıcıdır Yanlıs yerde katilin kendısıdır Belkıde haklılar bunu savunanlar dogru yerde dogru kısılerın elınde ıyı bırseydır.. Tabı benım dusuncem bu..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 İ. Melih Gökçek de böyle birşeyler yapçaktı, yemedi. Şimdi çıkar "been 250 metreliğini yapıcam uleeyn" derse hiç şaşırmam. maksat seçmenlerin gözünü boyamak :) said: n0body, 10 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki: gerçekten sinirliyim şu an.... SİZE!! Ne bu yaa herşey para mı ya maddiyat mı kafayı bozmuşsunuz "ülkenin parası yok, yaptırmasın güzel şeyler falan fakir o başka yere para harcasın" Size kalsa zaten tüm ormanları keselim odun yapalım satalım, yokedelim ne gerek var güzelliklere, yaşayalım yeter, bi de bilgisayarımız olsun... Tamaam ne gerek var dimi güzel birşey yapmaya? Hayatı yaşamayı öğrenin biraz da yaa... di mi. oh ne güzel hayat kalk yat çar çur et herşeyi. şöyle vapura atlarız sevgilimizle, denizde giderken martılara simit atarız, varırız 110 metrelik semazen heykeline, kıkırdaşa kıkırdaşa yürürken baya eğleniriz. sonra deniz manzaralı cafeye oturalım, frapaçinolarımızı o denizi izleyerek içelim. ne güzel düşler di mi :-P arada kıbrısa da uğra, beklerim çay felan içeriz. :) hayatı yaşamak güzel birşey tabii ki de, ama hayatı yaşamak dünyayı çarçur etmek demek değildir. elindeki parayı sırf eğlence uğruna harcarsan, eninde sonunda osmanlının son zamanlarına geri dönersin. ayrıca ormanların kesimine nasıl bağladın o da ilginç. sonuçta o dediğin de elindekini gereksiz yere harcamak oluyor. said: n0body, 10 Ocak 2005 20:16 tarihinde demiş ki: konyaya diksinler iyi peki kim gitçek konyaya? sence hangisi mantıklı ya bi beynini kullan düşün... hangisine daha çok insan gider görür? altı üstü bi ada sonuçta. kim gidecek o adaya? :) hem illa maksat insanların daha çok gittiği yer ise, antalyaya yapalım, hem turist cenneti diyoruz, heykel de turist çeker :-P said: Underpants, 10 Ocak 2005 20:51 tarihinde demiş ki: Niye bu kadar ciddi olmak zorundayız onu anlamadım. Bana kalırsa o kadar da iddalı bir politik veya sosyal mesajı olmayan, sadece kendine özgü bir hikayesi olan bir sanat eseri de yapılabilir. Yani sokak lambasına yaslanmış bir yosma dikseniz bence gayet güzel ve orjinal olur mesela. Amsterdama gidenleriniz belki bilirler, Red Light District'te bir fıskiye vardır ünlü hehe. Adamlar geyik , biliyorlar nasıl t.şak geçilir dünyayla. Biz niye kasıyoruz ki ? e senin dediğin güzel şeyler. bir ara vitra sanırım ünlü karikatüristlerinin sembollerini alıp heykellerini yapmıştı. zihni sinir, güllü, penguen gibi. güzeldi beğenmiştim, zarar görmesin diye sonra kaldırmışlardı. bunun gibi şeyler yapılabilinir, hem halka da değişiklik olur. Ancak 110 metrelik birşeyi yapmakla niye kasıyorlar ki? said: Cuce, 10 Ocak 2005 23:29 tarihinde demiş ki: İcinde ciddi miktarda alçak gönüllülük mutavazilir barındıran bır felsefeye 110 metrelik heykal? Cok aşağlıyıcı. bu yönü de var tabii. said: Alexi_Septimus, 10 Ocak 2005 20:28 tarihinde demiş ki: 500 metrelik kedi kesen satanist heykeli istiyoruz. said: Chemical, 10 Ocak 2005 20:29 tarihinde demiş ki: 600 metrelik satanist kesen kedi heykeli istiyoruz. eheheh yorumlar süper :lol: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 konyaya yapılırsa klise ve sinagogu yıkarlar :P [Bu mesaj EagleEye tarafından 11 Ocak 2005 13:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 askeri demokrasi hayranlığı beni hep şaşırttı, daha da şaşırtacak gibi görünüyor. bugünkü askeri harcamalar gerekli ya da aşırı olabilir, o ayrı bir konu. harcama miktarı konusundaki muhtemel bir yanlışlığın vereceği zararın, "asker benim için değil, ben asker için varım" anlayışının vereceği zarar yanında sözü bile edilemez.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir_carmelo Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: sanerixx, 10 Ocak 2005 18:48 tarihinde demiş ki: sen, kendi ülken depremi yaşamış olmasına rağmen, kısa süre önce olan afete 1milyon dolar küsur gibi komik (evet komik, tek başına schumacher 10 milyon dolar verdi, kimse de gelip "abi ama adam f1 pilotu" demeisn, o bile zor kazanıyor o parayı) bir rakam bağışla, hem de orda ölenlerin müslüman olmasına rağmen (benim açımdan bi önemi yok hangi dinden olduğunun), sonra gel burda alakasız işler yap, semazen heykeli dik "oh ne ala". Sana tamamn katılıyorum. türkiye bir f1 pilotunun onda biri kadar bağış yapıyo ya helal olsun, tayyip'e de helal olsun, hükümete de.hani derler ya başa gelmeden anlanmaz diye bizim başımıza geldi ama biz gene anlamadık demek ki bu deprem felaketini o projeden kimin cebine ne paralar gidecektir kim bilir evet kızdım [signature][hline]Dewam edeceksin yalandan yaşamayaaa!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 off-topic: said: Penthesilea, 11 Ocak 2005 12:59 tarihinde demiş ki: ... öncelikle, biraz kaba konuşmuşum, kusra bakma, özür dilerim. (ciddiyim) bu tip "giderim gelmem" tarzı şeyler duyunca nevrim dönüyor da. zavallı yoksul mehmet sınırda teröristlerle çarpışırken başkalarının bunu para ile yapması (bedelli) veya olanakları olanların yurtdışına gitmesi büyük haksızlık gibi geliyor. herkesin bu vatan borcunu ödemesi gerektiğini düşünüyorum, bu kadar.[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 çok başarılı bir fikir, kocaman bişi yapılmalı, dünyaya adımızı duyurmak için kesinlikle yapılması gerekiyor. semazende anlam olarak çok başarılı, kocaman bşi yapsınlar ki lafı gecsin sagda solda. amerikadaki özgürlük gibin parisin eyfeli gibin vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: Penthesilea, 10 Ocak 2005 23:38 tarihinde demiş ki: Sen bilgisayar mühendisi adamın eline tüfek verirsen, olacağı da bu zaten. Hadi zorunlu diyelim, ki çok yanlış zorunlu olması bir devlete sadece orduya katılarak yararlı olamazsın, artık savaşlar sadece topla tüfekle yapılmıyor. Ver istihbarata. Neyse, umarım gelecek bikaç yıl içinde prof. askerlik. ''Bilgisayarci''ysan zaten askerde seni bilgisayar karsisina oturturlar. Orda zaten bilgisayar bilen adama, tufek tutan adamdan daha fazla ihtiyac var, komutanlarda bunun bilincinde. Bunun disinda her sabah spor yapilir, ve egitimler olur. Bilgisayarda yapilacak o kadar cok is var ki askerde, cok sasirmistim. Ben vaktimin 50% bilgisayarda gecirdim, ustelik kucuk bir kasabada kucuk bir tabur olmasina ragmen. Tufek tutma o kadar temel bir olay degil, tufek tutmadan askerligini bitirenler var (mesela bizim boluk caycisi ;)) Bi de zaten dunyanin hangi ulkesine gidersen git, hepsi senden gerektiginde tufek tutmani isteyecektir. Bundan kurtulacagini nasil garanti edebilirsin ki? [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 11 Ocak 2005 18:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar