Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pic Thread

quixef

Öne çıkan mesajlar

yahu yere düşüyorsun yere, biraz daha hızlı olsa öldürür yani, 2 ton araçlar sonuçta.
Bu mantıkla insanlar yaya geçitlerini falan da kullanmamalı lol "ayağının kırılcagından korkuyorsan evinde otur" kafası olmuş bu.

Rewendor said:

Motoruma çarpacaklar yamulacak diye korkan trafiğe çıkmasın, her araçta var o risk :P

Söz konusu hayat veya sakatlık derdiyse dur kalk trafikte sakatlık çıkmaz zaten, emniyet şeridine kaçmak gereksiz o trafikte.

varya sırf haset he =) sağından geçiveriyorlar, 10 dakikalık yolu 2 saatte gidiyosun diye kuduruyosun dimi =). aynı kafa duz yolda sıkıştırıp adam öldürüyor işte, hep haset hep kıskançlık. Türk geni zaten bu, "ben çekiorm başkasıda çeksin"

He bu arada, evet kural ihlali emniyet şeridi.
Söz, trafikteki araçlar kurallara uysunlar, bende uyucam emniyet şeridine gitmicem. e-5 teki 80 kuralı bi delinmesin, temde 120 nin üstüne çıkmasınlar falan.
Adam sahil yolunda 120 yapıyor yahu.
sonra motorlar kurallara uymuyor.

Gerçi senin kafa tipler çoğunlukta ülkede, yaya geçidinden geçerken bana el edip beni durdurup yola devam eden taksici kafası.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

varya sırf haset he =) sağından geçiveriyorlar, 10 dakikalık yolu 2 saatte gidiyosun diye kuduruyosun dimi =). aynı kafa duz yolda sıkıştırıp adam öldürüyor işte, hep haset hep kıskançlık. Türk geni zaten bu, "ben çekiorm başkasıda çeksin"

He bu arada, evet kural ihlali emniyet şeridi.
Söz, trafikteki araçlar kurallara uysunlar, bende uyucam emniyet şeridine gitmicem. e-5 teki 80 kuralı bi delinmesin, temde 120 nin üstüne çıkmasınlar falan.
Adam sahil yolunda 120 yapıyor yahu.
sonra motorlar kurallara uymuyor.

Gerçi senin kafa tipler çoğunlukta ülkede, yaya geçidinden geçerken bana el edip beni durdurup yola devam eden taksici kafası.

Haset değil, trafik kuralını ihlal etmeyi mantıken saçma olduğu halde güvenliğe bağlamayı (sıkışık trafikten bahsediyorum, öyle 120'yle gelip çarpacak arabanın olmadığı dur-kalk ortamından) ikiyüzlülük olarak görüyorum. Emniyet şeridi ihlal eden adamın savunması olmaz. İster araba kullansın, ister kamyon, ister motosiklet, ister traktör. Ambulans kullanıyorsa ayrı tabii :)

Düz yolda motorsikleti sıkıştırmakla trafik var yalan bahaneyle emniyet şeridinden kaçanı eleştirmenin bir bağlantısı yok, ama istersen "iftara yetişicem" diye kendine bahane bularak emniyet şeridi ihlal edenle "dur kalklı trafikte güvenlik sebebiyle ihlal ediyorum" diyen zihniyet aynı.

Diğer kural ihlalleri bu durumu haklı çıkarmaz ki, sahilde 120 yapanı zaten otomatik radar fişliyor, 270 lira cezayı yapıştırıyorlar bu arada :) Sol şeritte 120'yle hatta belki de sınırı bile biraz aşmış giderken arkadan selektör yapa yapa gelenlere de uyuz oluyorum mesela, hiç yol vermemeyi düşünsem de sonra "ya belki hastası falan vardır hastaneye yetişiyordur belli mi olur" diyerek veriyorum yine.

Emniyet şeridinden kaptırıp giden (ne kullanırsa kullansın) adam, gişelerde yandan gidip gidip en önde 90 dereceyle sıranın önüne geçmeye çalışan adam, otoparklarda 2 kişilik yeri işgal edecek şekilde arabasını park eden adam, dar yolda ikili park edip dörtlü yakarak o hakkı edindiğini düşünen adam, 20 metre ileriden U dönüşü yapmaya üşendi diye ters şeritte giden adam, yaya geçidinde yayaya yol vermeyen adam falan hepsi aynı zihniyetin ürünü işte.

Hayır bir de hem trafik kurallarına uymayan sensin, trafik kurallarına uymayı savunan benim, utanmadan beni trafik kuralına uymayan adamla yaya geçidini sallamayan taksiciyle bir tutmaya kalkmışsın, böyle pişkinlik böyle de yüzsüzlük olmaz ki. Kural belli ve net, kurala uymayan sensin. Kural belli ve net, kurala uymayan o yaya geçidinde el eden taksici. Üzgünüm, o taksici ben değilim, sensin. Ve evet, maalesef senin gibisinden ülkede çok var, araba da kullansan motor da kullansan taksi de kullansan dolmuş da kullansan kendini haklı görüyorsun. Motor kullandım mı "ya işte dur kalkta ölürsem ben", taksi kullandım mı "arabayı niye yavaşlatayım beklesin yaya.", otobüs kullanırken "ben daha çok insan taşıyorum, geçiş önceliğim var." dolmuş kullanırken "sen şoför müsün be, ben hayatımı bu yolda geçiriyorum, benim dediğim olur.".
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse ben uzatmıyorum daha fazla bilgisi olmadan fikri olanlar ve düşüncesizler ülkesi zaten.

Trafik kuralları motosikletleri düşünerek hazırlanmadıgını ve kimsenin aslında onlara uymadığını, kendi kafanda bi alis harikalar diyarı yaratıp sadece motosikletlerin ona uyması gerektiğini savunuyorsun.

Bilgin yok, ahkam kesiyorsun. Sadece tek bi bakış açın var ve sonuna kadar haksızsın. Hayır haksız olsan neyse, bide düşüncesizsin bide üstüne yok kural kanun falan diyorsun. Fikrimi değiştirdim, o taksici bile olamazsın, öyle diz boyu cahillik.
Sosyal ağlarda paylaş

İşin kitabı kuralı belli, sonuçta kafalarına göre de koymuyorlar kuralları ama bilgin ve tecrüben tüm dünyada trafik kurallarını oluşturup güncelleyen tüm kurumlardan fazlaysa gidip onlara danışmanlık teklif edebilirsin :)

Ha yok, "Türkiye'de işler öyle yürümüyor" dersen hadi ona da hak verdim, "Tamam, hadi hızlı giderken ihlal et, sonuçta adam 100'le giderken çarpar ölürsün haklısın da dur-kalk trafikte niye yapıyorsun bunu, orada ölüm sakatlık riski yok" diyorum zaten, ona da geçersiz bahane buluyorsun, kendini kandırdığın kadar rahat kandıramayınca da işine gelmediğinden "sizin gibiler şöyle, sizin gibiler böyle." diye saldırıya geçiyorsun, tamamen alakasız benzetmeler kural bozan başka şoförlerden uyarlamalar yapıyorsun. E ben zaten kimse kural bozmasın diyorum. Böyle devam ama, sonuçta polis bir şey demiyor ne de olsa :)
Sosyal ağlarda paylaş

işte o risk var. onu anlatmaya çalışıyorum.

Daha geçen birinin kafası ezildi duruyorken minibüs altında. Hala bildiğini okuyorsun.
Ayrıca sahil yolunda polisin ceza kesmesi bişi ifade etmiyor, adam sonuçta gidiyor o hızda dimi?

Haklı olmanın,kuralların birşey ifade ettiğini zannediyorsunuz ama etmiyor, anlamı olan tek şey kaza yapmamak.

Bak mesela bu adam kurallara uymanın bedelini ödüyor

http://www.youtube.com/watch?v=21Lo0KbYvNI
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Suark said:

o zaten farz, arabada master yapmadan motora başlamak sakıncalı.

min 50k km İstanbul sehir ici lazım. Adamın aynadan gözlerine bakıp ne mal olduğunu anlayabilecek seviyeye gelicen.

hız sınırının 50 olduğu yerde, 50 le giderken ben öküz dobloyla virajda sıkıştırıyor beni.
sonra emniyet şeridi rörörörö

Ha bide söyleyemeyi unutmuşum, ışıkta önde durup gazlamamızın bir sebebide, katil arabalardan uzak durmak, malum hızlı hızlanıp sapıkların hışmından kurtulabiliyoruz.

E araba kullananlar arasında da öküz çok zaten.

Ama tersi örnek verirsek ben araba kullanırken motorsikletiyle beni sıkıştırmaya çalışan adam gördüm İstanbul'da, adam bildiğin üstüme çıkacak.Hafif kornayla uyardım farketmedi mi acaba arabayı diye, sallamadı bile bildiğin bilinçli sıkıştırıyor.

Ha, "sen kaçmayıp kaza yapsanız araban göçer, araba motoru sıkıştırınca adam sakat kalır" dersen haklısın. Ama sonuçta sırf trafik sıkışık diye emniyet şeridinden yardıran motor sayısı da az buz değil.

Öte yandan trafik ışığında en önde yardırmak ya da dur kalk giden trafikte emniyet şeridine kaçmak güvenlikle alakalı değil. Dur-kalk yapan araba çarpsa ne olacak?

"Motosiklet sürücülerinin arasıda hiç cahil yok, hepsi mükemmel" diye bi argümanımız hiç olmadı zaten. Ama motosikletin riski yüzünden, bilinçli sürücü oranı, arabaya göre daha fazla.

Lizbon'da mesela, trafik ışıklarında ilk 4, 5 metre motosikletlere ait. Yerde ki çizgilerle belirtilen bu alana arabalar tecavüz etmiyor, motosikletler aralardan geçerek en öne gidip, ışıklarda en önde bekliyor.

Ayrıca ben -kullandığım aracın boyutu küçük olduğundan- emniyet şeridini işgal etmeden gidebiliyorum. Bunun polisde farkında ki hiçbiri bişey demiyor. "Ben bekliyorum onlarda beklesin mantığı yanlış.
Özellikle "Lane splitting yapın" diyen eğitim kurumları var dünyada. Arabada beklerken yanından geçen motosiklet rahatsız edici olabilir, anlıyorum, ama araba kullanırken motosikletin halini anlamak zor. İstanbul'da 3 sene aktif araba kullandıktan sonra, motosiklete geçtim, araba sürmeyi bilmiyor değiliz çoğumuz.

ben yazana kada konu baplanmış zaten :)

konuya dönelim
http://i393.photobucket.com/albums/pp18/disciplined-chaos/Motivational%20posters/PicUnrelated.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...