Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pic Thread

quixef

Öne çıkan mesajlar

Abi bir görüntüden "tiksinmek", "hoşlanmamak", "iğrenmek" için homofobik olmaya gerek yok yanlız. Yani "ıyyy pis gayler gidip ölsünler" fln diyorsa kişi o ayrı da, hani kıyafete ise söylenen, cidden bana göre de çok çirkin ya o kıyafetler. Lady gaga da çirkin ve tiksinç giyinio mesela bence. Ha böyle marjinal giyinmeyi seven insanlara da bizim giyim tarzımız çok banal, kötü, kişiliksiz, sıradan geliyor olabilir.

Ayrıca tabii ki bana tiksinç gelio ama isteyen de istediği gibi giyinir kim karışır.

Bir de merak ediyorum, burkalı kadın kıyafeti konsa mesela, ya da full örtülü fln, biri de gelip "ne tiksinç lan şu kıyafet" dese "sana ne istediğini giyer", "öyle inanıyor öyle giyinmiş niye seni gerio" fln diye giydirilecek miydi bu kadar =)
Sosyal ağlarda paylaş

tdk ya baktım da, iğrenç bulma ok, aşağılık bulma hayır. yani aşağılık bulmuyorum ne haddime,

o zaman iğrenç diyeyim ben tiksinç demeyeyim. bu kadar tdk based bir forum olduğumuza göre =)

edit; bana hep tiksinme ve iğrenme aynı şeymiş gibi gelirdi yanlış biliyormuşum. tiksinmek için aşağılamak da gerekiyormuş =/ ne tuhaf şeyler
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle giydikleri kıyafet elbette gülünç (bence) ama bunu giyende sosyal hayatta böyle gezmiyor gezmezde çünkü işlevsel değil herşeyden önce, gezebilirde elbet hatta gezmelide eğer istiyorsa. Bunu geçtim bir konser veriliyor malum lady gaga, fanlarıda bir nevi eşlik etmişler. Ve zararsız insanlar bunlar.

Diğer yandan kapalı, peçeli kadınlar da bana gülünç geliyor ama kendi tercihidir elbette. Ve kendini öyle ifade ediyorsa etmelidirde. Kapalı kadın birde bir ideolojinin temsilcisi ve o ideoloji fırsat verilirse sana bana yaşam hakkı vermez orası ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

işte tmm. tabii ki istediğini giyer insan. ama onun giyinimin bana iğrenç gelmesi, onun inancına veya cinsel tercihine vs karşı tavır takınıyorum olarak algılanmamalı tek başına.

editine yanıt: dediğin nokta ayrı bişey. yine de "senin ideolojin beni özgür bırakmaz o zaman sen de giyme" dediğinde ondan farkın olmuyor ama
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

editine yanıt: dediğin nokta ayrı bişey. yine de "senin ideolojin beni özgür bırakmaz o zaman sen de giyme" dediğinde ondan farkın olmuyor ama

Giymesinler demiyorum zaten kapanmak istiyorlarsa, yada donla gezmek istiyolrsa gezsinler elbette. Sadece o ideoloji seni beni yaşatmaz derken konu ile ilgisiz bir yorumda bulundum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi iğrenebilirsiniz, kusabilirsiniz. önemli olan karışmamak. ben iki gay bir barda falan önümde öpüşse gidip gözlerimi çamaşır suyuyla yıkarım unutmak için ama gerekirse orada öpüştükleri için tepki aldıklarında da o adamları da çıkar savunurum.

bu yeteneksiz aktivistler insanları bunlardan "iğrenmemeye" zorlamak yerine benim gibi insanlara çevirseler dünya daha güzel bir yer olur.
zaten 1 görür 2 görürsün 3. de farketmezsin bile şuan iğrendiğin birşeyi.

ben bunu bir feministe söyledim, ama o zaman alışkanlıktan ötürü görmezden gelmek olur olmaz öyle dedi. yok arkadaş illa zevk alıcaz.

haklılar, normalde böyle olması gerekir belki (zevk almak değil de nötr davranmak) ama sen ülkenin standartlarını kafa yapısını büyütülme yöntemlerini düşünmeden aktivistlik yaparsak eline almaya mahkum olursun böyle.

buradakilere de bu lafım, insanları bundan iğrenemezsiniz fln diye zorlamak onları daha çok iğrenmekten başka bişeye sürüklemez bence. biz de bu toplumda büyüdük, bundan iğrenmek zorundayız en azından şimdilik.

siz önce bir "iğrenip iğrenmesine rağmen buna karışmayan" insan kalitesine bir ulaştırın toplumu ondan sonra "iğrenmeyen de karışmayan da" aşamasına geçeriz inşallah.
Sosyal ağlarda paylaş

herşey iyi güzelde daha ülkemizde kadının çalışma hakkı olmalı mı olmamalı mı tartışılıyo büyükşehirlerin elit ilçeleri dışında. gaylerden iğrenir miyiz iğrenmez miyiz konusuna kadar çok fazla olay var çözülmesi gereken. lgbt'ler ne istiyosa yapabilirler, nası giyinmek istiyolarsa giyinebilirler ama ben bunu onaylamak yada bundan hoşlanmak zorunda falan değilim. ama bunları derkende onlara müdahale etme hakkımda yok tabiki. ne istiyolarsa yapsınlar. ama bende onlar hakkında ne istiyosam düşünebilirim. bana iğrenç geliyo şu görüntü. hoşlanmıyorum. hoşlanmak zorunda da değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de bunu diyorum tam olarak zaten. çok gerideyiz ve çok ileride olabilecek bir şeyi hedefleyen aktivistler var. ortamlarda gördüğüm insanlardan bahsediyorum feminist yada lgbti aktivisti. avrupada çoğu yerde durum budur evet insanların umrunda bile olmaz bu tarz şeyler. ama biz türkiyedeyiz.

evet mutlak doğru bu olabilir ama atatürk'ün hilafeti samsuna çıktığı gün kaldırmaya çalışması gibi birşey bu. ve bunu yapacağız diye çoğu modern bu amaça yardım edebilecek insanı da kendilerinden soğutuyorlar esas sorun da bu.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

lgbt'ler ne istiyosa yapabilirler, nası giyinmek istiyolarsa giyinebilirler ama ben bunu onaylamak yada bundan hoşlanmak zorunda falan değilim. ama bunları derkende onlara müdahale etme hakkımda yok tabiki. ne istiyolarsa yapsınlar. ama bende onlar hakkında ne istiyosam düşünebilirim. bana iğrenç geliyo şu görüntü. hoşlanmıyorum. hoşlanmak zorunda da değilim.

aynen ve o görüntüden hoşlanmamak homofobik olmak demek değildir. hemen laf giydirmeye çok meraklıyız kendi aramızda niyeyse
Sosyal ağlarda paylaş

Homofobiklik bizim kültürümüzden geliyo malesef. Domuz etine olan korku ve tiksinme ile ayni seviyede. Bratwurst yedigimde bazi türk arkadaslarimin "AMAN TANROOM IGRENCSIN BAHH BEHH ÖÖĞĞ KENDI PISLIGINI YIYIO ICINDE KURT VAR ETI KOLAYA ATINCA SOLUCAN CIKIYO" gibi bir tekpi aliyosam, ayni milletin gaylere "kill it with fire" cekmelerini garipsemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayfon said:

Homofobiklik bizim kültürümüzden geliyo malesef. Domuz etine olan korku ve tiksinme ile ayni seviyede. Bratwurst yedigimde bazi türk arkadaslarimin "AMAN TANROOM IGRENCSIN BAHH BEHH ÖÖĞĞ KENDI PISLIGINI YIYIO ICINDE KURT VAR ETI KOLAYA ATINCA SOLUCAN CIKIYO" gibi bir tekpi aliyosam, ayni milletin gaylere "kill it with fire" cekmelerini garipsemiyorum.
Kolaya atınca içinden solucan mı çıkıyor? ahahaha
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...