Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sövme konusu

barbu

Öne çıkan mesajlar

benim 3 e topladığım sistem 4-4500 seviyesine gelmiş. dolar ne uçmuş ya. abartma 3000 e 10 numara pc oluyo deyip bi baktım 4 oldu kısarak.

anakart ram ve işlemcin fazla uçmuş. oyun için gereksiz. i5'in orta seviyesini alıp oc yapacaksın tamamdır. ram de 300tl lik ile 800tl lik arasında 1 fps belki oynar.

i5 2500k @4.5ghz 200tl'lik 8gb piyasa malı ram. 250 tl lik anakart yanına 7970 var. canavar gibi. ekran kartını da 1 haftalık kartı 1500 yerine 1000 e satanlar var. öle almıştım.

yazdığım şeyleri 2 sene önce toplamıştım. şidi 2500k al fln demiyorum tabi ama bu dönemin ikamesi ürünlere bak. 600 tl işlemci 300tl anakart. 300 tl ram bütcesi ayır her oyuna yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

DavidMills said:

Yoo gayet pahalandı. Bahsettiğin chipsetteki muadil anakartları da zamanında 60-90 USD aralığında alabiliyorduk. Titan alsana 500 USD ye. High end kasdediyorum. 460 ti zamanının titanıydı işte. Winfast vs.

bugatti veyrona falan bakıp spor arabalar çok pahalılandı demek gibi bişey bu mantık sdfds.

koyduğum 240 tllik anakartla 1k lık anakartın chipseti aynı zaten. ikisi arasında normal kullanıcı için pek bir fark yok. talep olduktan sonra adamlar kahve yapan anakart bile üretip bin dolara satabilir.

460 ti dediğin kart 1 sene sonra çıkan kendisinden daha ucuz fx serisi kartlardan fark yemişti. böyle bir kartı titanla kıyaslayamazsın.

fiyatlardaki dolar bazındaki artış sektör dışındaki fiyat artışlarına göre çok farklı değil. doların yüksek olması ise ayrı bir konu zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

DavidMills said:

Yoo gayet pahalandı. Bahsettiğin chipsetteki muadil anakartları da zamanında 60-90 USD aralığında alabiliyorduk. Titan alsana 500 USD ye. High end kasdediyorum. 460 ti zamanının titanıydı işte. Winfast vs.

aha bende bundan vardı. winfast 460 ti yanlış hatırlamıyosam. şimdi tekleyen bir 5850m var 5 yıldır
Sosyal ağlarda paylaş

Shaklaban said:

bugatti veyrona falan bakıp spor arabalar çok pahalılandı demek gibi bişey bu mantık sdfds.

koyduğum 240 tllik anakartla 1k lık anakartın chipseti aynı zaten. ikisi arasında normal kullanıcı için pek bir fark yok. talep olduktan sonra adamlar kahve yapan anakart bile üretip bin dolara satabilir.

460 ti dediğin kart 1 sene sonra çıkan kendisinden daha ucuz fx serisi kartlardan fark yemişti. böyle bir kartı titanla kıyaslayamazsın.

fiyatlardaki dolar bazındaki artış sektör dışındaki fiyat artışlarına göre çok farklı değil. doların yüksek olması ise ayrı bir konu zaten.

Pfff bugatti diyosun, neyse anlamadın. Ya da anlamamazlıktan geliyosun. Gayet firmaların açgözlülüğü ve yük kar marjları fiyatları yüksek hale getiren. Oyuncu dediğin adam, gamer pc yaparken chipset aynı diye anakartı almaz. OC kapasitesi vs sine bakar.

Neyse yaf...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...