Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ice Bucket Challenge Çılgınlığı

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

karsı olunan sebepleri soyle ozetledim 15 saniyelik fb turum sonunda

-para vermeden kafanıza su dokuyorsunuz
-kafanıza su dokuyorsunuz suyumuz kalmadı
-siz kafanıza su dokerken x oldu
-ALS ye sıra gelene kadar ohoo neler var

hepsi birbirinden cirkin ve anlamsız.

bir de boku cıkma meselesini ben anlamıyorum? Canı isteyen yapsın iste ne var? Niye dekontun pesine dustunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan simimde bile degildi, ulkemin gerizekali insani adina utandigim icin bagis yaptim.

Gercekten cok ise yaradi. Bi tane sikik dolar milyarderi de cikip bagislamiyo siktiimin als unitesini bi hastaneye. Nedir lan 5m dolar sizin icin?

Ha bagislasa ne olacak o da ayri bi konu. Para getirmiyor, ar-ge gideri fazla diye alzehimer arastirmalarini sonlandiriyo sirketler, buna mi para yatiracaklar amk.

Da neyse, salak salak su dokmeye devam etsin halk. Zaten oyle de davranmasi gerekiyo
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
LathspeLL said:

Abi şu olaya karşı olanlara UYUZ oluyorum. Gerzek insanlar sürüsü ya. Olayın amacı ünlülerin birbirlerini nominate ederek komik bir olay yapması ve farkındalık yaratmak.

Bütün dünya ALS'yi konuşuyor şuan, amacına ulaşmış yani olay. Challenge'ı yapanlar zaten aynı zamanda yardımda da bulundu zaten, amaç dünya olayı öğrensin, yardım yapan yapsın. Ama gerzek sürüsü "yok su harcıyorsunuz, yok eğleniyorsunuz" falan diye saçma salak söylemlerle "cool" olmaya çalışıyor.

İsteyen yapsın challenge'ını, eğlensin, videosunu da koysun, sonuçta amacına ulaştı/ulaşıyor.

Güzel özetlemişsin katılıyorum (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Abi şu olaya karşı olanlara UYUZ oluyorum. Gerzek insanlar sürüsü ya. Olayın amacı ünlülerin birbirlerini nominate ederek komik bir olay yapması ve farkındalık yaratmak.

Bütün dünya ALS'yi konuşuyor şuan, amacına ulaşmış yani olay. Challenge'ı yapanlar zaten aynı zamanda yardımda da bulundu zaten, amaç dünya olayı öğrensin, yardım yapan yapsın. Ama gerzek sürüsü "yok su harcıyorsunuz, yok eğleniyorsunuz" falan diye saçma salak söylemlerle "cool" olmaya çalışıyor.

İsteyen yapsın challenge'ını, eğlensin, videosunu da koysun, sonuçta amacına ulaştı/ulaşıyor.

+1
Sosyal ağlarda paylaş

insanlar bazıo şeylerin bokunu çıkarmaya meyillidir genelde maslow prensiplerinde "aidiyet" kısmına denk gelen yere göre hareket eder "ben de yapiim" der ilgi çekmeyi iadiyet tatminin sağlamayı hedefler

ünlü bir kaç kişiin yapması aslında oldukça yeterliydi ve evet aynı zamanda gerekliydi keza stephen hawking gibi biri bu hastalıkla mücadele ederken bile bu kadar duyarlı olmadık ama birileri kafasından aşapıya su dökünce bir farkındalık oluştu

aslında üzülmemiz gereken şey harcanan su değil de dünyadaki ciddi sorunların realist bir farkındalıkla değil de kapitalist temelli populist yaklaşımdan kaynaklanan bir farkındalıkla önümüze gelmesi

sokakta maymunu dilendirip ciddi bir sorun için yardım toplamaktan pek farklı değil eskiden bu tarz yarıdmlar için kültür-spor faaliyetleri yapılırdı

bir farkındalık oldu iyi bir şey ama sadece bağpışta bulunmak varken popüler kültürün peşinden koşup aidiyet masturbasyonu yapmak yerine doğrudan yardım yapılması ve isnanları bu yönde yöneltmek daha iyi olurdu keza bir kova suyu bu sıcakta dökmek kolay ama cebindkei 10-20 tl yi vermek daha zor.

iş artık sirk maymunluğuna döndü, esh e katıldğım nokta falancanın kafasıdnan aşağıya su döktüü videosunu izlemek umurumda değil, ünlü değilsin bir şey değilsin canlı masturbasyonunu görmek istemesem de malesf ki yeni sosyallkeşme mecralarında gözümüze ister istemez sokuluyor (evet çözüm var ama kullanıcıyı engelemek/arlkadaş listesinden çıkartmak geçici ve uzun vadede etkili olmayan bir çözüm)

daha önce değindiğim gibi,farkındalık kanalı çok sakat çalışıyopr, olmaması gerektiği şekilde çalışıyor ortada yapay bir duyarlılık var. bir sonraki yardım kampanyası için götümüze patlıcan sokma challenge ı mı gelecek? nereye kadar bu böyle gidecek, poulist masturbasyonda duyarlılık arasındaki farkı ne zaman anlatyacaz?

tldr; insanlığı da sikim insanlığın kolpa duyarlılığını da sikim atoom fiziğini de sikim profesörlüğünü de sikim.
Sosyal ağlarda paylaş

Of canlı yayında Ahmet Çakar'ın challenge için sağlam giydirdi. Yarın videosu düşer. Doğru söylediği kısımlarda varda yani bokunu çıkardı biraz.

Özetle; her yıl Afrikada insanlar açlıktan, Ortadoğu da savaştan ölüyor. Milyonda bir gözüken hastalık için su falan dökmüyorum

Ertem falan komediydi
Sosyal ağlarda paylaş

Babacum güzel açıklamıs zaten sacma bulanların neden sacma bulduğunu, buz gibi denize balıklama atladığımız bu günlerde bir kova su dökmek challange değil aksine işimize gelen bişey.

neyse bir dahaki toplumsal duyarlılık projesinde görüşmek üzere, bu kez bizim türkleri dahil etmesinler lütfen.

11 yaşındaki ergenin bile kafasından aşağı su döktüğü video taymlayn'a düşüyor lan :(
Sosyal ağlarda paylaş

ildo guzel yazmıs da su challenge i yapan insanların cok buyuk bir kısmı zaten gidip yemeginin resmini cekip paylasarak "yengemgillerdeyiz" diye twit atarak kendini onemli biri gibi gostermeye/sekil yapmaya calısıyor. Varsın kafalarından asagı su dokup "ALS" diyerek sekil yapmaya calıssınlar.

Bu insanların hic biri su kafadan asagı su dokme muhabbeti olmasa ve bunu "benimsemeseler" ALS icin bagıs yapmamıs olacaktı. Bu benimsemenin yan etkisi herkesin cıkıp bunu yapmasıysa yapsınalar.

Eger bir gun insanlıga mantıklı karar verme mekanizması katabilirseniz, "hmm evet bu konuda sunu yapmak gerekli" seviyesine getirebilirseniz ben de sevinirim. Ama bu yakın zamanda olmayacak o yuzden sosyal dinamikleri somurerek bazı amaclara ulasmaya calısmak gayet dogru.

Hatta bunun icin daha cok ugrasılması gerek. Reklam gibi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...