Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spor araç sahiplerine soru

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Böyle sorunca da garip olacak ama. Çok merak ediyorum. Daha önceden hiç uzun vadeli kullanmadığım için. Bir BMW Z4, Porsche bilmemne falan, tamam ilk bindiğinde ve ilk aldığında gerçekten muhteşem zevkli ama, orta ve uzun vadede harcadığınız paraya değiyor mu gerçekten? Hayatımda mümkün olduğunca kaliteli şeyler almaya çalışıyorum, atıyorum bilgisyarımı 3 senedir falan kullanıyorum, her kapağını açtığımda helal olsun lan bu paraya diyorum. Ama gidip Porsche'ye 250 bin lira gömsem acaba aynısı olur mu bilemedim. Sizce durum nasıl? Özellikle araç sahiplerinin görüşünü merak etmekteyim.

Lütfen 'şekil' ve 'sosyal statü' açısından değerlendirmeyin, umursamıyorum öyle şeyleri de, dünyada tek olduğunu düşün mesela o şekilde yorumlayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Guzel bir tesaduf olarak dun yayinlanan bir chris harris videosunda tam olarak da bundan bahsediyor. Butcesini hayli asan bir ferrari FF almaya karar vermesinin hikayesi ve gunluk olarak kullanmaya baslamasinin maliyet ve keyif acisindan hayatina etkisi vs diye.

ararsan bir tracker da bulursun,
"Drive Plus - living with a ferrari FF"

youtube da kisa bir versiyonu var, orjinal versiyonu 11dk 52sn

Bana sorarsan, mutevazi bir aracim var belki cevap vermesi dogru kisi degilim ama bence
experience > all
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

roket alamayacağın şeyin nesini analiz ediyorsun sdf

Cumartesi evde oturunca böyle oldu:

http://www.6speedonline.com/forums/997/245188-how-rich-should-you-own-porsche.html
http://www.6speedonline.com/forums/997/250887-worth-owning-porsche-911-under-age-25-financing-etc.html

Hayır Polo alacak param yok. Ama gariptir yakında olcak gibi geliyo. asdfgfhg
Sosyal ağlarda paylaş

Ya aslında bu turkiye de az vergili az yakan arabaya binicen otesi kerizlik gibi gelıyo bana cunku aslında arabayı alırken verdiğin vergiyle aynı arabadan 2 tane alırsın tamamen havaya para atmak gibi bişey oluyo ve aslında turkiyede bir çok luks arabaya binebilecek kişiler bu sebeple binmiyor araba ve benzin fiyatları avrupa standartlarında olsa bizde en dusuk araba mercede bmw olur gibime gelıyo
Sosyal ağlarda paylaş

bu tarz arabaları alan adamlar harcadığım paraya değdi mi diye düşünmüyor. çünkü zaten adamın ona göre bir bütçesi var. statü ve şekli de dışarda bırakırsan sana sadece sürüş keyfi kalır. arabanın vergisini ödeyemediğinden 350hp'den tekrar 1.5 dizele döneceğin için daha mutsuz olursun. geriye sadece eskiden porşum vardı ile başlayan anıların kalır.

arabadan vademeli madeli yarar beklemenin anlamı yok. bütçen neyse ona göre arabaya binersin işte. bütçeni zorlarsın edersin ama yine de tüm paranı gömmezsin sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

bineceğin araba
maaş x 10

Yok binemiyorum maaş x 10 arabaya.

Spor araba işini bi tanıdığımdan örnek vermek gerekirse, kız kaldıracağı zaman spor arabasıyla çıkıyor; golü atana kadar onla gezdiriyor. Kız verince bir daha ki buluşmaya Caddy mi ne öyle bir şeyi var onunla gidiyor.

Çok memnun, verdiği paraya da değiyordur herhalde sdlşkng
Sosyal ağlarda paylaş

şunu güçlü arabadan güçsüze geçince yaşıyosun işte.

bi miniye biniyorum 200 beygir amk bi fiorino 70hp. allah kahretsin diyosun.

Red said:

bu tarz arabaları alan adamlar harcadığım paraya değdi mi diye düşünmüyor. çünkü zaten adamın ona göre bir bütçesi var. statü ve şekli de dışarda bırakırsan sana sadece sürüş keyfi kalır. arabanın vergisini ödeyemediğinden 350hp'den tekrar 1.5 dizele döneceğin için daha mutsuz olursun. geriye sadece eskiden porşum vardı ile başlayan anıların kalır.

arabadan vademeli madeli yarar beklemenin anlamı yok. bütçen neyse ona göre arabaya binersin işte. bütçeni zorlarsın edersin ama yine de tüm paranı gömmezsin sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...