Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

psikiyatr ve ilaç tecrübeleriniz

SIKYAHONAW

Öne çıkan mesajlar

jacabo said:

Ilaclar da alkol vs gibi ilk basta
Kullandikca dozlar arttikca bir noktadan sonra o ilk ictigin etkileri kendi uzerinde goremezsin ama yan etkilerini vs farkedebilirsin

Bazi yan etkilerini farketmen ilacin etkisinde oldugundan dolayi cok sure alabilir hatta anlamayabilebilirsin

pek bilmiyosun ya. ssrilar ilk içtiğinde bi etki yapmıyo zaten. uzun süre kullanman lazım
biri de xanax demiş. xanax anlık rahatlık verdiği için abuse ve bağımlılığa çok açık ilaç. doktor yazmadan alamıyosun zaten. o yüzden aman içmeyin falan dememe gerek yok bulamıyosun zaten. güzel kafası var
Sosyal ağlarda paylaş

ben panik atak yüzünden cipralex kullandıydım işin içinden çıkamadığım vakit gitmiştim doktora da

sürekli öldüm ölüyorum durumları etrafta ne tür ses olursa olsun sadece kalp atışını duymak nefessiz kalmak vb şeklinde bi sürü hede

5 ay kullandırdı doktor cillop gibi oldum faydasını gördüm yani 6-7 sene geçti üstünden baktın olmuyor git doktora faydasını görürsün diye düşünüyorum bende tek bi yan etkisi olduydu o da penis reyizi bunalıma sokmasıydı
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

jacabo said:

Ilaclar da alkol vs gibi ilk basta
Kullandikca dozlar arttikca bir noktadan sonra o ilk ictigin etkileri kendi uzerinde goremezsin ama yan etkilerini vs farkedebilirsin

Bazi yan etkilerini farketmen ilacin etkisinde oldugundan dolayi cok sure alabilir hatta anlamayabilebilirsin

pek bilmiyosun ya. ssrilar ilk içtiğinde bi etki yapmıyo zaten. uzun süre kullanman lazım
biri de xanax demiş. xanax anlık rahatlık verdiği için abuse ve bağımlılığa çok açık ilaç. doktor yazmadan alamıyosun zaten. o yüzden aman içmeyin falan dememe gerek yok bulamıyosun zaten. güzel kafası var

ozur dilerim bilmeden yorum yaptim
Sosyal ağlarda paylaş

alkolle falan alakasi yok kisacasi jacabonun yazdiklariyla alakasi yok bu anti-depresant ilaclarin. Vucudun bozuk olan kimyasal dengesini duzeltmek etmek icin kullaniliyor. Gun icinde yasadiginiz duygusal twitchleri onlemek icin falan kullaniliyor.

Alkol bunun tam tersi bu olaylari daha cok yasamanizi sagliyor. Kafa guzelken iyi hissettiriyor ama ayilinca dususu daha kotu oluyor alkolun. O yuzden oyle alkol gibi falan degil daha cok uzun vadeli olumlu etkileri var.
Sosyal ağlarda paylaş

her türlü ilac hayvan gibi etki ediyo. doğru kullanıldığındada cidden yararlılar. psikologlarda psikiatristlerde it kopuk deil. biri size yardım etmeye calısan insan, öbürü size yardım etmeye calısan doktor. gayet cillop kişiler.

"ilac insanı deistiriyo yeaaa" ayağı yapmayın. deiştirsin diye var zaten ilac. coğu psikolojik sorun positive feedback dondüsüne girdiği icin uzun sürer veya kurturulmaz hale gelir. bu yuzden dısardan bir müdahale etkili olur. öle kendi basınıza falan cözemiyceğiniz seyler, cözebilsenizde zamanınıza ömrünüze yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

psikolog a gideyim mi gitmeyeyim mi arasında girip geliyorsanız zaten gitmenize gerek yoktur büyük ihtimalle. Öyle bir ruh haline geliyor ki insan yan etkisi ne olursa olsun birşeyler ver de rahatlayayım ruh haline giriyorsunuz.
artı şunu da diyeyim başka şeylerle ilgilen spor yap kafayı dagıt mevzusu daha "normal" insanlar için olan birşey. çogu kişide görüyorum böyle başka birşeyle ilgilenip direkt sorunlarını falan anlık unutabiliyor. ama bazılarında olmuyor bu mevzu en sevdigim filmi izlerken, koşarken şu bu yaparken kafamın içinden binlerce şey geçiyordu ve de gece uyanıp uyayamadıgın zaman bunları da yapamıyorsun. bende bu olayların hafif hali vardı birkaç arkadaşta cidden epey agır oldu bu olaylar. insanın ruh halini kontrol etmesi kafasını dagıtması falan hormonel olaylar ilaçlar nispeten yardımcı oluyor bu konuya.

ben de mutsuzluk sorunu yoktu, ama her an kafamın içinde birşey vardı sürekli birşeyler düşünüyordum günlük yaşantımda yaşadığım şeyleri kafamda söyle olsa ne olurdu diye farklı farklı senaryolar yazıp canlandırıyordum böyle satrançtaki adama baglanacaktım resmen. kendi kendimi yoruyordum sonradan başka birşey yapasım gelmiyordu. bu bile hormonel bir mevzu birkaç ilaç kullandım geçti baya.
Sosyal ağlarda paylaş

çok bilgim yok cidden ama hem genel olarak bilgi veriyim hem de elimden geldiğince yardım ediyim istiyorum
wot incominggg

alkol vs. muhabettinde demek istediğim aynı şey bunlar zaten değil. ben acele ile yazdığım için yanlış yansıtmış olabilirim ^^
ilaçları ilk kullanmaya başladığınızda yaşadığınız o bedendeki uyuşukluk filan. nasıl hiç alkol kullanmayan kişi 1 birada hafif mayışırsa ve 1 hafta hergün 1 bira içerse sonunda o hafif mayışıklık kalkar, onu demek istemiştim. etkilerini bir tutma vs değil yani.

bu arada ilaçlar dediğim zaman sadece ssrleri söylemek istemedim genel olarak konuştum.

etrafımızda veya kendimiz yaşamış olabilir, herkes farklı şeyler yaşayıp farklı deneyimler elde edebilir. e bunlarda haliyle farklılık gösterebilir. ben de kendime göre anlatıyorum.

cüce doktorlar it kopuk değil demiş ama nasıl mühendislerin çoğu boktansa, avukatların vs. eşeği bağlasanız herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümünden mezun olur türkiyede sonuç olarak. cidden çok cahil ve kötü doktorlar var. bunlardan birine denk gelebilirsiniz o yüzden iyi araştırın gitmeye karar verdiyseniz paranıza kıyın referanslı iyi doktorlara gidin.

bunun yanında doktor ne kadar iyi olursa olsun siz eğer depresyon vs diye gidiyorsanız adamın elinde sadece sizin anlattıklarınız var bu nedenle abartma vs gibi şeylerden kaçın. Eksik veya fazla birşey söylemeyin. size semptom gibi gelen şeyler sizin kötü bir döneminizde olduğunuzdan dolayı farklı yorumlayıp size öyle gelebilir, bu nedenle biraz anlatacağınız şeyleri planlayıp öyle gidin, gerekli yerlerde gerekli notları kesinlikle doktora belirtin.

bu dediklerim hem psikolog hem psikiyatri için geçerli.
ilaç kullanmak istemiyorsanız hiç psikiyatriste gitmeyin çünkü onlar size ilaç verip etkileri üzerinden gidiyorlar. ( en azından benim gittiklerim öyleydi )

psikologlar ise gerekli görürse size zaten psikiyatriste uğrayıp ilaç kullanmanız gerektiğini söyleyecektir ama siz ısrarla ilaç kullanmak istemiyorum derseniz sorun olmayacaktır ve seanslarınıza devam edebileceksiniz.

antideprasanlar ve antipsikotik ilaçlar kullandım bir dönem. çeşitli tanılar vs. koydu çeşitli doktorlar.
az çok bir kaç evreyi yaşamış olduğum için tek tavsiyem

gerçekten başka çareniz yoksa ilaç kullanın hatta doktora gidin, psikiyatristinize(kötü olanlar) gittiğinizde ne söylerseniz söyleyin size elbet bir ilaç yazacak. Doktorlarında ilaç yazma kotası var ilaç firmalarından. ilaç firmaları sizin için ilaç üretmiyor herşey ticari kaygı.

basit şeyler için kimyasalları vucudunuza sokmayın. antideprasanlar her zaman uf çok zararlı tü kaka demiyorum.

yanlış tanılar, yanlış ilaçlar, yanlış kullanımlar sizi cidden kötü etkileyebilir.

örnek belki doğru olmayabilir ama
su içsem yarıyor diyen insanları düşünün ne spor yapıyor ne yediklerine dikkat ediyor tabi kilo alırsın eşek.

aynı şey sorunlarımız içinde geçerli ( basit ) , spor yap, sağlıklı beslen, düzenli yaşa, kendini telkin et. vs. gerekiyorsa 2 hafta koy kafanı yastığa kaldırma ama sonra bir silkelen kendine gel.

sorunlarımızı kafamızda büyütüp büyütüp duruyoruz. kolaya kaçmayın her seferinde.

dağıldı anlatmak istediklerim neyse yanlış birşeyler aktardıysam yine kusura bakmayın. çorba olmuştur kesin okuyan okusun işte.

öptüm
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...