Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir gazı nasıl sıkıştırıp basıncını arttırabilirim?

26ee140

Öne çıkan mesajlar

Bir miktar gazın basıncını arttırmak istiyorum. Sanırım bunun doğru yolu bir şekilde bu gazı sıkıştırmak :)
ama bunu nasıl yapabilirim? bir bildiği veya bi önerisi olan varmı?

(gece gece ne bu demeyin, kafama bişey takıldı)[signature][hline] xaty / tyxat / yac / kullar / ave quaxe
NelerOgrendik.com
Ben kimim: Yorumlar /-/ Resimler
Sosyal ağlarda paylaş

bir su şişesi al (dolu)
suyu iç
kapağını kapat
sık
sıkmaya devam et
sonra kapağı aniden aç

bumm =)[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir...
deviantART

[Bu mesaj John_Petrucci tarafından 09 Ocak 2005 01:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

gazı ısıt hacmi genişler ve basınç artar tabi bir kap içinde fln olması lzm gazın görülmesi için basınç artışının yani

ülkemizin haline bak ya böyle bir soru neden öğretmene sorulmazda bir forumda yazılır.eğitim sisteminde sorun!![signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ay söndü bulutların ardında
Ve ölümcül gece çöktü
Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
26ee140, 09 Ocak 2005 01:39 tarihinde demiş ki:
Bir miktar gazın basıncını arttırmak istiyorum. Sanırım bunun doğru yolu bir şekilde bu gazı sıkıştırmak :)
ama bunu nasıl yapabilirim? bir bildiği veya bi önerisi olan varmı?

(gece gece ne bu demeyin, kafama bişey takıldı)
sıkıştırma , ısıt ;) daha kolay bence ... ama dikkat et , bir süre sonra kabı patatır[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
1111, 09 Ocak 2005 01:42 tarihinde demiş ki:
gazı ısıt hacmi genişler ve basınç artar tabi bir kap içinde fln olması lzm gazın görülmesi için basınç artışının yani

ülkemizin haline bak ya böyle bir soru neden öğretmene sorulmazda bir forumda yazılır.eğitim sisteminde sorun!!
lisede öğretiliyor zaten bu :) yazılmış zaten ama bende yazam PV=NRt[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

naylon bir poşete hava doldur, daha sonra sıkıştırma çalış, basıncı yeteri büyülklüe ulaşınca patlaycaktır
veya ufak demir bir kap al ağzını biraz zorlayınca açılan bişeyle kapatmadan önce içine su doldur ve ozağın üstüne koy bir süre sonr havaya uçacaktır[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

önce 3 tabak pilav üstü kuru yiceksin,yanındada bol bol turp,sonrada eve gidince yatakta degilde soguk beton üstünde uyu sabaha kadar,bölece karnındaki gazın basıncı endonezyayı vuran depreme eşdeğer hale gelir,mazallah denize giripte salma sakın,tsunami oluşturabilir.
tabi böle bi uygulamadan sonraki gaz atımlarında anal bölgede gecici bi kramp ve ceperlerde genişleme hissi duyulabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunları öğretmene sormak var tabi ama kimyacı manyak olunca "gazı yut, ben seni sıkıştırırım" gibi cevaplarla karşılaşma riskim var. ayrıca bir cumartesi gecesi öğretmen bulmak zor :)

gazı ısıtmadan basıncını arttırmam gerek, bi maddeyi sıvı hale geçirmek için sordum. ısıtırsam olmaz bu iş :)[signature][hline] xaty / tyxat / yac / kullar / ave quaxe
NelerOgrendik.com
Ben kimim: Yorumlar /-/ Resimler
Sosyal ağlarda paylaş

benim asıl kasttediğim bir insan neden böyle bir soruyu bir eğitimciye sormazda bir forumda yazar yani öğretmenine sormayı neden tercih etmiyo öğrenciler sorun öğretmenlerde mi yoksa öğrencilerde mi[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ay söndü bulutların ardında
Ve ölümcül gece çöktü
Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...