Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pert ve Ağır Hasar lı araç.

Law

Öne çıkan mesajlar

Yargıtay kararı gayet açık.

Davacının satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğü’nce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur.

HAtta ispat yükünü yani aracın pert kaydının alıcının bildiğinin ispatını dahi satıcıya yüklüyor. Yani kısaca satıcıya aracın pert kaydı varsa bunu alıcıya bildir hatta bildrmeklerde kalma bunu kayıt altına al böylece sorumluluğun oluşmasın diyor. zAten bilmiyorsan satıcı olarak her türlü sorumlusun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu karar yeni 2012 tarihli demek ki bu son zamanlarda patlak veren bir hadise pert araçların trafiğe girip insanlara kakalanması yada bir artış var. Yargıtayda dolayısı ile satıcıyada topu atmış biraz, bileceksin diyor ve malını dürüstçe satacaksın, yok öyle gidip baksaydın kayıtlara falan diyor kısaca yargıtay iyide olmuş.

Avrupada pert olunca hurdaya gider bizim burda insanlar aç, üçün beşin hesabında şark kurnazı yamyam bir gürüh, pert aracı alıp tamir edip artık kime kakalarsa diye sürüyorlar piyasaya, alanda dava ile uğraşmayıp bir diğerine ittiriyor :).
Sosyal ağlarda paylaş

Pert olan aracın hurdaya gitmemesi daha mantıklı yalnız. O kadar zengin değiliz biz, mutlaka tamir edilip piyasaya bi şekilde sürülmeli abi.

Burada çakallık pert aracı tamir ettirip 'az kullanılmış' diye satmalarında.

Şöyle diyeyim mesela, şimdi polo 50 bin lira di mi. Pert olmuş, sorna tamir edilmiş, şu anda hiç bir sorunu olmayan Polo'yu 25'e alabilsem bir dakika düşünmem. Hem ülkeye hem bize faydası olur. Hurdaya gitse metal yığını parası verilecek, yazık lan.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Pert olan aracın hurdaya gitmemesi daha mantıklı yalnız. O kadar zengin değiliz biz, mutlaka tamir edilip piyasaya bi şekilde sürülmeli abi.

Burada çakallık pert aracı tamir ettirip 'az kullanılmış' diye satmalarında.

Şöyle diyeyim mesela, şimdi polo 50 bin lira di mi. Pert olmuş, sorna tamir edilmiş, şu anda hiç bir sorunu olmayan Polo'yu 25'e alabilsem bir dakika düşünmem. Hem ülkeye hem bize faydası olur. Hurdaya gitse metal yığını parası verilecek, yazık lan.

Nasil perte ciktigi onemli zaten.

Ben kaldirima cikmistim pejoyla 2005te arabanin ustunde gorunen hicbirsey yok, alt tarafta disliler falan gitmis, perte cikardilar.

Ama gayet alt takimi baska bir aractan alinip yeni gibi kullanilabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Düzeltilen şase size min %80 randıman verecektir. Fakat bağlı noktalarının konumlarındaki kayma %100 düzelmeyeceği için aracın gidişinde, kaporta parçalarının tuturulmasında falan sıkıntılar olacaktır. Kaporta parça boşlukları ve yüzey teğetlikleri düzgün olmayacak, farlar farklı bakabilecek falan filan.

Öyle yani...

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
beyler çok bilgim olmadığı için soruyorum kamyon çarptı cuma günü. ağır hasar kaydı olmuş dedi sigorta şirketi. pert mi şimdi yani? hepsi pert olmuyor ağır hasarların ona göre bi görüşeceğim dedi. benim bildiğim ağır hasar ile pert aynı. bilgi verebilir misiniz bana bilen var mı? ihale falan diyor birde.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi aradılar poliçe bedeli 18.975 diyor. servis 8315,00 hasar bedeli çıkarmış, ama anlaşmalı olduğu için bize iskontosu var iskonto düşünce hasar bedeli 7068,56-TL diyor. ağır hasar kaydı var ama pert olup olmayacağı ihale sonucunda ortaya çıkacak 3 gün içinde ihale olacak bu 3 günün sonunda alıcı çıkarsa alıcılara göre sizinle irtibat kurulacak ve pert bedeli ile ilgili görüşülecek anlaşılması durumunda da pert işlemi devam edecek diyor. ama alıcı çıkmazsa o zaman onarım olacak diyor.

o zaman ben her halükarda poliçe bedelinden daha yüksek bir miktar alamam değil mi? rayiçi daha yüksek aslında. sahibinden de falan? valla canım sıkıldı ya.ağır hasar ama pert olup olmadığı da belli değil falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi eğer sigorta onarım yaparsa sende arabayı geri alırsan altındaki araba ağır hasarlı olucak yani direk değeri baya düşücek yeni kanun vardı artık kazadan aracın değerini düşüren bir durumda aradaki farkı tazminat olarak alabiliyodun

linkde buldum

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/04/03/aracin-deger-kaybini-da-sigorta-oduyor
Sosyal ağlarda paylaş

yok bu dediğimi araç onarım görüp alırsan yapıyosun.Yani altında gene senin aynı araç oluyo.Pert olsa zaten kasko değeri neyse o kadar alıyosun yada bazen ustalar biraz daha fazla teklif ediyo sana onlara satıyosun onlarda kendi toplayıp satıyo.

Bu arada poliçe değerin 18k mış araç çok yeni değil heralde genelde normal araç bedelinden biraz düşük tutuyolarda senin çok da düşmemiş heralde
Sosyal ağlarda paylaş

GokTuRK said:

şimdi aradılar poliçe bedeli 18.975 diyor. servis 8315,00 hasar bedeli çıkarmış, ama anlaşmalı olduğu için bize iskontosu var iskonto düşünce hasar bedeli 7068,56-TL diyor. ağır hasar kaydı var ama pert olup olmayacağı ihale sonucunda ortaya çıkacak 3 gün içinde ihale olacak bu 3 günün sonunda alıcı çıkarsa alıcılara göre sizinle irtibat kurulacak ve pert bedeli ile ilgili görüşülecek anlaşılması durumunda da pert işlemi devam edecek diyor. ama alıcı çıkmazsa o zaman onarım olacak diyor.

o zaman ben her halükarda poliçe bedelinden daha yüksek bir miktar alamam değil mi? rayiçi daha yüksek aslında. sahibinden de falan? valla canım sıkıldı ya.ağır hasar ama pert olup olmadığı da belli değil falan.

amma çok ama kullanmışsın sdsdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...