Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BMW 1 - Audi A3 ve muadilleri

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Eşime araba bakıyoruz. Bütçe yaklaşık 90-95.000 TL diyelim, 100 bine çok yaklaşmak istemiyoruz.

BMW 1 vs Audi A3 karşılaştırması için ne düşünüyorsunuz? Ya da aynı segmentte başka bir öneri var mı ?

Dizel mi benzin mi gibi sorularım var.

Son olarak ben de A5 kullanıyorum. aAabanın yıllardır yokuşta kaçırma ve fazla yağ yakma (3-4bin km'de bir) gibi problemleri var. Doğuş servis de saçma sapan olabilir normaldir, performans arabası (wtf) bıkbık gibi cevaplar verdi. Bunlar Audi'lerin genelinde olan bir sorun mu yoksa ben mi bahtsız bedeviyim ?

Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bence de, ekonomik sebepler haricinde bir nedenden ötürü istemediğini belirtmiş.

2.0TFSI motorun yağ yakma/içme problemi var. Bildiğim kadarıyla segmanlarda sorun var. Avruğa'da bazı servisler segman ve rod bağlantılarını yenileyerek sorunu çözmüşler. Tabi yağ keçelerinde sorun yoksa. Kaldı ki bu şekilde kullanım katalitik convertörü de hırpalayacaktır.

Yanılmıyorsam Audi, servislere bu yağ yakma sorunu ile ilgili bilgilendirme yollamış olacak.

Büyük ihtimalle 5-30 yağ kullanıyorlardır. Yağı azcık daha kalın seçerek bir nebze bu olayı azaltabilirsin ama kesin çözüm asla değil.

Devirli kullanıyorsan asla yağ çubuğunun ortasını(min ile max'ın tam ortası yani) geçme. O fazla güzelce yanar. Benim B5 kasa 1.8T bile o fazlalığı alı veriyordu devirli kullanımda :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...