Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu bölümü bitirdikten sonra yurt dısında hangi işte calısabilirim?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
telorgu said:

Bilkent-Siyaset bilimi okuyorum,mezun olduktan sonra İngiltere veya Amerika gibi bir ülkede yaşasam ne tür işte calısabilirim?

amerikan köpeği olabilirsin. sayısı belli olmayan enstitü, kurum kuruluş var, birinde önce stajdan başlayabilirsin, zor değil böyle şeyler, orada yaşıyor olman gerekiyor pek çoğunda, yani sana türkiyedeyken çalışma izni ayarlamaz çoğu, torpil lazım onun için (birinin adamı olman lazım yani), oraya dil kursu ayağına master ayağına git, oradayken iş bak kendine
Mesaj tarihi:
doğru düzgün okursan kendi başına çözersin ne yapabileceğini. ama formül kafasında da hiç okunmaz o şeyler. biraz yanlış gelmişsin gibi. umarım daha kaliteli kaybolursun ilerleyen yıllarda.
  • 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Kanada'da nitelikli göçmenlik için express entry gerekliliklerine baktım da, Information Systems NOC'ta Skill Level A olarak geçiyor, bizim TR Bachelor diplomamız Kanada'da kabul görür mü? Ya da OCP alsak DBA sayılır mıyız Kanada'da?
Mesaj tarihi:
Anhora said:

O zaman kanada'da da iş görür ya. Aşağı yukarı aynı ülkeler. Zaten ülkeye kalifiye eleman çekmek için can atıyorlar kanadalılar :D

Kalifiyeysen gidersin tabi ki. Ama tr ye gore degil oraya gore.
Mesaj tarihi:
barbu said:

Anhora said:

O zaman kanada'da da iş görür ya. Aşağı yukarı aynı ülkeler. Zaten ülkeye kalifiye eleman çekmek için can atıyorlar kanadalılar :D

Kalifiyeysen gidersin tabi ki. Ama tr ye gore degil oraya gore.

O yüzden uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifika almayı düşünüyorum. 5 yıl da deneyim kazandım mı gerisi gelir.
  • Yeni Oluştur...