Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

A serisi ytl'e

BullDoG

Öne çıkan mesajlar

said:
BullDoG, 08 Ocak 2005 10:21 tarihinde demiş ki:
ne saklıycam 40 sene yasyıcagım bile meshul harca gitsin :D

haha koptum süper mantık. aynen katılıyorum :D[signature][hline] MSN : [email protected]
---
Sözlükte Ben :D
---
Tunch geçen gün babasına demişki:
Hiç para seçmem. Ne olsa yerim

[b] 1. Geleneksel Paticik İstanbul Lan Party 28 Ocak 2005'te!
Sosyal ağlarda paylaş

valla markette yapılan geyikten aktarıyorum, 100YTL vermiş adam A serisi, 25 sene sonra anca 105 YTL ye alınır o dendi
5 YTL 25 sene sonra nolacak Allah bilir[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor
A fall into the ditch makes you wiser.
beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir
Member of AAL'05

Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla 2006 dan itibaren basılacak paralarda Y kalkacak, tekrardan TL olarak basılacaklar, bunlar geçiş ve tanıtım paraları.
Yani A serisi olan YTL ler tahmininizden daha fazla edecek. Ama biliyorsunuz koleksiyon değeri olması için en ufak bir kırışıklık ve katlama olmaması lazım.
Ben hayatta kasamam 40 sene sonra 1 milyarım olacağına şimdi 100 milyonum olsun =)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz - Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

e ozaman bu matıga gore enson "tl" lerde bi 10 yıl sora degerlı olmalı dımı?[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya

--------
BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki:
ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum

_Dalamar_, 02 Ocak 2005 21:44 tarihinde demiş ki:
Piramitler çok güzel börek açıyormuş diye duymuştum

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arthur_HellsFire, 08 Ocak 2005 09:36 tarihinde demiş ki:
yeni paranın ilk serisi olduundan koleksiyon değeri taşır bundan 40 yıl soraya a serisi 10ytlyi 1-2 milyara satabiliris :)

yuh deve bu "şimdi bir şişe şarap alayım 40yıl sonra 40 milyara satarım" demek gibi bir şey bu.. yok öyle bir şey yani olsa olsa 10 katı kadar değerli olur daha da olmaz.. anca öteki paralar4ı da bulup yok edersen o başka bir durum

para koleksiyonunda il kserinin değerli olması için;
1- A 0000... gibi bir rakamı olması lazım en çok
2- çil para olmalı yani katlanmamış hasarsız olmalı ilk günki gibi

1927 bassımlı ilk 1 Türk lirası bile çil haldeyken sadece 150.000$ etmektedir ki bulana helal çekilir bir de

yani ben parayı saklayayım 40 yıl sonra bilmem kaç milyar olur biraz zor yani zaten ara dönem parası olduğu için de pek değerli olmaz esas önemli olan bir ülkenin ilk çıka parasını bulabilmek[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

neden öle diosun bi aralarda arkasında anıtkabirin olduğu on bin liralara iyi para veriyolardı,bunlar özel basımmış normalde on bin liraların arkasında atatürke çiçek veren çocuklar vardı, zamanında çokmuş ama son on tane filan kaldını sölüolardı...
valla bizde cumhuriyetin 75. yılına özel arkasında atatürk resmi yerine cumhuriyetin 75. yılı yazan bi 100.000 eski tl var, saklıyoruz,bizim işimize yaramasada torunlara yarar belki :)
Sosyal ağlarda paylaş

A serisi 50000tl 25000$ ediyormus bunu ogrendim babama soyledim satalim falan die neden satacam ben onu o kadar saklamsım falan dedi bi an delirecektim... allahım babamda bi zamanlar harcamak yerine parayi kenara koyup saklayanlardanmis.. ama suan iyi para ediyo o baska bisey...[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...