Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gereksiz sempati


Akito

Öne çıkan mesajlar

Ben diyorum aga bir yandan bizim devletin türlü türlü tutarsızlıkları bir yandan da bu şerefsizlerin yaptıkları sömürdü durdu memleketi.
-medya,magazin- toplumun tamamen duyarsızlaşması
-devletin hatası, gençlerin spora eğitime değil sokakta şiddet ve terör uzantıları
-aciz hükümetler,vasıfsız subaylar,kahrolan ana baba evladı mehmetçik.Sürünen mehmetçik
-Eğitim

Aha.. her tartışmadan sonra çıkan sonuçlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

toplumda "bak hacı onlar da ezildi, medya göstermedi o yüzden yapıyorlar" kafası oluştu anlayamadığım bi şekilde. hani ölümlere eyvallah çekecek boyuta geldi bazı insanlar. bi de hiç suçu olmadan, zorunda olduğu için gelen insanların ölümlerine.

sempatilerini böyle avucuma alıp ezesim geliyor. bizim ülkedeki solcuyu zaten sevmezdim şimdi daha da sevmiyorum. panteri sevmeye çalışmak gibi lan. hani dostça uzattığın elini ısırınca; "ama ben seni seviyordum : ( : (" demek gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

su konuyu acmanin manasi ne ki, burada pkkyi savunan adam gelip sana "haklisin panpa, yapmisiz bi yanlis" falan mi diyecek? konuya yazilacak cevaplar belli

mit yapmistir
jitem hede hodo
dersim
diyarbakir cezaevi
ezdiniz buzdunuz kulturlerini yasatmadiniz
hakli mucadele

sonra birbirimize hakaret edip dagilacagiz her zamanki gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doğuda yaşadım ben üniversite hayatım başlayıncaya kadar ve dolayısıyla düzineyle kürt tanıdım kendilerini özgürce ifade edebilecekleri yerde, kendi habitatlarında.

terör örgütünü haklı görmeleri için genel argümanları şunlar:

köylerin yakılması, gözaltılar, işkenceler yani ülkenin kötü dönemlerinde merkezi otoritenin eksikliğinden ve bu bölgelerin sürgün yeri olmasından ötürü yaşanan memur zulümleri (asker ve polis)

hükümetlerin geçiciliği, ülkenin her 15 senede bir ciddi anlamda değişmesi falan bu tarz şeyler bu insanların algıladıkları şeyler değil. nasıl ki yobaz müslümanların "yahudi, israil" kavramlarına karşı sahip olduğu bir sonsuz öfke, kin varsa bu terörist ve terörist destekçisi arkadaşlarda da devlete karşı dinmez bir kin var.

normalde pkk terör örgütü olarak bilindiği sürece bu arkadaşlar kendileri gibi olmayanlar yanında ağızlarını açamazlar, savunamazlar bu düşünceleri. olması gereken gibi devlete karşı silahlanan bir örgütü savunmak illegaldir, ahlaksızlıktır, tabudur.

erdoğanın baş kötü rolünü üstlenmesi ile terör örgütü ve dolayısıyla kürt sorununun daha çok gölgede kalmasından ve erdoğanın bu soruna bdpyi destekleyeyen, terör örgütüyle pazarlığa giren yaklaşımıyla akp seçmeninde oluşan pozitif algının bu duruma aşırı etkisi var.

büyük kötü karşısında ortak noktaları daha da artan solcu bir kesim de bu olanların da etkisiyle kendilerini bu düzene hizmet eder buldu.

gezinin bu algıya etkisini de unutmayalım. halkını bebek, çocuk, kadın, sivil demeden öldüren silahlı bir örgütün siyasi kolunda olan ve açık açık bu örgütü savunan birini insanlar saygıdeğer biri olarak görmeye başladı. SIRRI REYİZ HALKIN VEKİLİSİN, ADAMSIN BE, PARKIMIZI KORUYORSUN.

karşıt görüşte olan insanların birbirlerine devamlı olarak kullanmalarından ötürü bu kelime anlamını yitirdi yalnız ülkemin masum vatandaşlarını öldüren bir örgütü savunan herkes istisnasız bir şekilde vatanına ihanet etmektedir.

kürtler genel olarak kindar insanlar ve birbirlerini ayırt etmeleri sahip oldukları ten, şive, düşünce itibariyle aşırı kolay olduğundan kendileri gibi düşünecek kişilerle, yine kürtlerle beraber olacaklarından bu düşüncelerinin değişmesi imkansız. yani bu sorun ciddi ve kalıcı.

terör örgütüne övgüler düzmeye başlamadan önce lütfen düşünün.

kürtler haksızlığa uğradı mı zamanında ? evet.
bu terör örgütünü desteklemek için yeterli bir sebep mi ? hayır.

ayrımı yapın. şu forumda bile terör örgütünü dolaylı ya da direk savunacak kadar haysiyetsiz insanlar var.


başım ciddi bir şekilde ağrıyorken yazdım yazıyı yazım hataları için affedin.

edit: yazının ortasını bi tekrardan okuyayım dedim de sümer gibi yazmışım lan aopwerawer işte bunlar hep baş ağrısı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Leopar said:

su konuyu acmanin manasi ne ki, burada pkkyi savunan adam gelip sana "haklisin panpa, yapmisiz bi yanlis" falan mi diyecek? konuya yazilacak cevaplar belli

mit yapmistir
jitem hede hodo
dersim
diyarbakir cezaevi
ezdiniz buzdunuz kulturlerini yasatmadiniz
hakli mucadele

sonra birbirimize hakaret edip dagilacagiz her zamanki gibi


Unutulmaması gereken acılar vardır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kurtlerin aci yasamis olmalari pkknin yaptigi hersey icin bu acilari mazeret olarak kullanmalarini hakli kilmiyor. troller haric burada kimse bu acilarin yasandigini inkar etmiyor zaten.

ama kusura bakmayin, zamaninda "DEP'e oy vermeyenin tavugunu bile oldurun" diye emir veren katili ve onun yardakcilarini "ama aci yasanmisti :(((" diye hakli cikartamazsiniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Karşılaştırma yapmak çok anlamlı değil. Sizden bizden muhabbetini bi tarafa bırakıp erklerin çarpıştığı topraklarda perişan olan bir halk var orada.

PeKeKe veya TeCe çok fark etmez. 3000+ köy boşaltıldı yakıldı yıkıldı devlet tarafından, kaç sene geçti bi düzgün özür bile dilenmedi.

Sizden mi bizdenmiye kurban giden yüzlerce kürt aydın sebebini bile bilmeden 20şer yıl ve üzeri hapis yattı

Uyuşturucu ticaretiyle geçinen OrrrÇooocuu bir terör örgütü devletin elleriyle yarattığı nefreti ABUSE edip gencecik çocukları dağa çıkardı. Toz konvoylarının silahlı koruması olarak kullandı.

karşılaştırma yapmayı bırakıp bi serin olma ve en azından içten AMAsız bir özür dileyip nefreti nasıl silerize konsantre olma zamanıdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...