deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2014 Sırayla yazayım gidip gezdiklerimi, Kalabalık yapmasın, gidip görenler baymasın. Amsterdam: Eğer sex, drugs ya da hepsi + gece hayatı için gitmiyorsan pek bir şey yok 2-3 gün yeterli oluyor normalde. Siz 1 günlüğüne gidiyorsanız, muhtemelen gezi tekneleriyle tur attırıp, I <3 AMSTERDAM yazısı önünde de fotoğraf çektirirler; 2-3 de müze gezerseniz iyidir. Prag: 2 kez gittim; ilk gittiğimde 2.5 gün kaldık, ikincisinde 10 gün. İlk seferde tarihi eserlerin hepsini görüp bira ve yemek denemiştim anca. Son gittiğimdeyse her yere girip çıktık; 5-6 günün yeterli olduğuna karar verdim. Dünya kupası zamanında gitmiştik; akşamları genelde Irish Pub'da maç izliyip atıştırıyorduk. Prag'da girdiğimiz en pahalı publardan bir tanesi olmasına rağmen (ki neredeyse her deliğe girdik, en ucuzundan en pahalısına) en fazla 200 lira bırakabildik tipi bilmem nesiyle beraber. Vaktin olursa bira denemek için iyi, Beer Museum, Sex Museum, Torture Museum, Wax Museum gibi garabetlerde hiç vakit kaybetme. Para tuzağı hemen hepsi. Domuz yiyorsan mutlaka pork knee ya da pork ribs ye. Domuz yemiyorsan ekmek içinde goulash ya da rabbit tights ye. Kafka Museum'un karşısında Beer Garden var, fena değil. Pilsner Urquell 3.5 lira mı neydi. (Markette 1.7 lira eğer para durumunu düşünürüm dersen sdfj) Kaleye zaten çıkarsınız, Kafka merağın varsa Kafka'nın vaktiyle yaşadığı evin sokağına giriş 25 lira. Biz girdik, pek bir şey yok bana kalırsa. Ama o 25 liralık biletle katedralin içini ve bir kaç tane kuleyi de gezebiliyorsun; o yüzden değebilir. Onun haricinde ırmakta kayık falan sürebilirsiniz, fiyatları komik derecede ucuz. Aslında Prag'da yapabileceğiniz bir çok şey var ama gece hayatına, şehirde zaten gezdirecekleri yerlere falan hiç girmiyim sdf. Paris: Burada da 4 gün kaldım, sabah 7 akşam 12 gezerek anca bitirdik. Sadece Louvre bile 2 gün oyalardı beni ama yanımdakiler sıkıldı, o yüzden kısa kesmek zorunda kaldım nispeten. Vaktiniz olmadığından muhtemelen Louvre'a gidemeyeceksiniz ya da bi bakıp çıkacaksınız. Eşek değillerse Eiffel'e götürürler zaten; paraya kıy tepeye kadar çık. Gittiğimde 17 euro mu neydi. Notre Dame'a, Champ de Elysee (şanzelize)'ye falan götürürler zaten. Ama yine şehirdeki bir çok şeyi göremeyeceksiniz. Vaktin olursa Moulin Rouge taraflarına falan gidin, oralar komple pavyon; merağın varsa gir. Fransızların yemek kültürleri benim damak tadıma pek uygun değil bu arada, o yüzden gittiğim bir ülkede ilk defa yerel tatları denemedim ana öğün anlamında. Gerçi sabahları hamur işine doyuyordum. İyi bir yerden macaron bulup ye mutlaka, Türkiye'de bir sürü yerde yedim, Paris'te adını unuttuğum bir fırında kuyruğa girip aldığım kadar lezzetlisini yemedim. Roma: Ben burada yaşarım işte, 4 gün mü ne kalıp yerlisi gibi hissetmiştim kendimi. Ne varsa yedim. Roma + Vatikan'ı 1 günde nasıl gezeceksiniz bilmiyorum ama Kolezyum, Castel Sant'Angelo, Vatikan (ve müzesi), İspanyol Merdivenleri mutlaka görülmesi gerekenler. Mutlaka iyi bir taş fırında pizza (bunlar genelde şehir merkezinden ziyade ara sokaklarda falan karşınıza çıkabilir) ve iyi bir restoranda Risotto yiyin. Bunların yanında ev yapımı şaraplarını gönül rahatlığıyla içebilirsiniz, bayağı lezzetliler. Peynirlerin de tadına bakmadan geçmeyin, avrupanın geri kalanından farklı olarak türk damak tadına uygun italyan peynirleri. Mostar: Burası bayağı güzel ama küçük 2-3 saat yeterli olur. Zaten şehir bir köprünün iki yakasından ibaret. Köprünün bir tarafı bosnalı diğer tarafı ise hırvat halkı barındırıyor. Köprünün hırvat ayağındaki dondurmacıdan dondurma yiyin; olay dondurmadan ziyade dondurmacıda, taş gibiydi hala duruyorsa sdf Saray Bosna: 4 gün kaldım iş için. Mostar - Saray Bosna arası 3 saat civarı sürüyordu sanırım. Biz arada Alperenler Tekkesine de uğradığımız ve yol kenarında durup kuzu çevirme falan yediğimiz için (adamlar tüm yol boyu nehir kenarında kuzu çeviriyor sıra sıra sdf) tam kestiremiyorum geçen süreyi. Her neyse Saray Bosna'ya geldiğinizde muhtemelen sizi Baş Çarşı'daki camiye götürürler, biz gitmedik; gerek de yok. Aradan sıyrılın köftenizi vs. yiyin; 1 liraya bira için (burada da bi mekanın abonesi olmuştuk da adını unuttum şimdi. Pub'lar falan şehrin Avusturya - Macaristan tarafında. Boşuna Osmanlı tarafında vakit kaybetmeyin. Yine vaktiniz olmadığından etinden sütünden yararlanamayacaksınız ama Bosna'da benim gördüğüm kadarıyla 1 erkeğe 3-4 kadın düşüyor temiz. Kızları güzel erkekleri hıyar üstelik. Ben bir kadının erkek bakışlarından neden rahatsız olduğunu Bosna'da anladım. Oturduğumuz yerde 3 erkektik ve etrafımızda tüm masalar kadındı; yarısı bizi kesiyordu, resmen rahatsız olup kalktık gittik. Şehirler üç aşağı beş yukarı böyle işte. Benim sana tavsiyem, gezdiğin gördüğün yerleri kafanda iyi değerlendir, notlar al. Beğendiklerine tekrar daha geniş bir vakitte gidersin. Böylece bu tur senin için iyi bir başlangıç ve Avrupa özeti olmuş olur. Onun haricinde; yanında yüklü miktarda nakit taşıma, mümkün mertebe euro'larını yerel paraya çevir (ama çok da çevirme elinde kalmasınlar). Eğer yerel para kullanmazsan %10 civarında fazla harcarsın. Millete hediye almaya kasma; en çok para ve zaman hediyelik çer çöpe harcanıyor. 1 euro 2 euro derken bir bakıyorsun çin malı plastiklere, magnet veya anahtarlıklara 200 euro gömmüşsün. Sonuçta sen kendin için gidiyorsun; o parayı kendin ye. Ailene, sevgiline falan güzel bir şeyler al yeter. Yabancılarla iletişim kurmaktan sakınma (yabancı dil durumunu bilmiyorum). Gittiğin ülkelerin hiç birinin ana dili ingilizce değil, karşındaki adamlar da senin aksaanını yargılayıp knayt dedi HOHOHOHO diye dalga geçen 3 paralık türk olmayacaklar. Pazarlık olayını da şöyle anlatayım, eğer alış veriş yaptığın kişi uzak doğulu, arap, türk, kürt, latin amerikan, orta doğulu, kuzey afrikalı, siyahi falansa köküne kadar pazarlık yap. Hatta şöyle söyliyim, seninle türkçe konuşan dönerci dahil hiç kimseden hiç bir şey alma; kazık yersin mutlaka. Böyle yani, iyi tatiller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2014 Flassh said: @Glatheros uğrıcam istanbula da nasılsa hazır gidiyorum 10gün boyunca mutlaka denk gelirim bi yerde Amsterdam'da ye steak'ı. O kadar mal bir memleket ki merkezde her yer steak'çi ya da fast food'cu. Kız arkadaşım et yemiyordu Amsterdam'a gittiğimizde aç kaldım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2014 benim arkadaşta kırmızı et yemiyor. tavuğu kitlerim artık ona .D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2014 yav said: amsterdam'da kaç saatin var? mantar ciddi bir deneyim, 1 gün ayırmak gerekir, ertesi günlerde de paldır küldür başka yerlere gitmek fazla sağlıklı olmaz, yaşadıklarının üzerine düşünebilmek adına. illa istiyorsan da conscious dreams kokopelli'yi öneririm. arkasında sağlıklı ve iyi bir trip yaşaman için kanal manzaralı oturulacak yeri olan tek smart shop. çalışan personel de yol göstericilik yapıyor. dahası çay/kahve barı ile müziklerle uğraşan daimi bir dj'i var. daha çok şeyi var ama bu postta yazıp heba etmek istemiyorum hihi sanırım öğleden önce amsterdama varıcaz, o gece orda konaklayıp sabah yolculuk olucak mantar konusunda kararsızım, işte diğer gezileri ve günümü ziyan etmesin. orda karar veririm artık duruma göre sadece şey takılırım olmadı. bildikleri yazıp yol gösterin bağa beni orda eroyinci hapcı zencilere yem etmeyin ppls :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 vizem kabul edilmemiş tur yalan oldu ggnormk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Tur basvurmadı mı senin adına? Hangi ülkeden başvuruldu, red sebebi nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Bence hayırlı olmuş. Üzülürdün sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 yunan konsolosluğuna başvurdum, acenta aracılığı ile bu sene mezun oldum diye yalan olmuş... tam olarak red yememiş belgelerim benim gibi bu sene mezun bir kişi daha varmış, konsolosluk bu mezun kişiyi kabul etmeyince benim dosyam red yiyip ilerki vize durumlarımda zorluk çıkmasın ve param yanmasın diye resmi işleme girmemiş vize param geri iade edilecek onu kurtardım gerçide, tur sayesinde pasaporttur carttır curttur diye harcayıp götüme kaçan paraya mı yanayım yoksa o kadar tura hazırlanıp şey edip 1 hafta kala iptal olmasına mı yanayım bilemedim :d sağdan soldan tura gidicem diye yaptığım alışverişler vardı onlarında kargosu gelmeden iptal edeyim bari fml. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2014 Tur programın gerçekten çok boktandı ama, gidememen hayırlı olmuş bence. Parça parça gezersin şimdi bu ülkeleri, her gittiğinde bir ülke iki şehir falan gez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asriel Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2014 Her tur gibi dönüp dolaşıp Amsterdam üzerinde odaklanılmış:)Nasıl bir içisin bilemem ama Amnesia çakıp gayet gülerek eğlenerek zaman geçirebilirsin.Bende 17 Eylül de gidiyorum Amsterdama 5 günlüğüne.Tek gün için mantar riskli evet.Arkadaşım içmiyor demişsin ki bu kontrol açısından iyi olabilir ama seni anlayamayacaktır:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2014 /çıkamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar