Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pilot olmak

Catze

Öne çıkan mesajlar

Cokomantis said:

valla ben gece mece çalışıyorum diye günü karıştırıyorum (takip etmiyorum daha doğrusu off'lar da random olduğu için) hayırlı cumalar dediğim gün salı falan çıkıyor.

sizde tarih de gidiyordur heralde.

gece gündüz yok bizde
gündüz gece off off var
bayram seyran yılbaşı tatil yok
Sosyal ağlarda paylaş

said:
İznin başlangıcından önceki gün görevin saat 23:55 te bitiyor. Eve varıyorsun saat oluyor gece 02:00… İznin birinci günü gidiyor. İznin son günü gece yarısı da 00:01 e mesai açıp görev veriyor. Al bakalım son gün de gitti mi? Kafadan her iznin 2 gününü çalıyorlar.

oha bu doğru mu lan ne leş bir olaymış
pilotlara böyleyse hosteslere felan ne yapıyorlar kim bilir
Sosyal ağlarda paylaş

gece gündüz bizde de yok ya. dükkan 7/24 açık olduğundan bayram idi seyran idi fark etmiyor. maaş günü anlıyoruz aa bu ay bayram varmış diye :P mümkünse off arkası en erken shift 06:30'da başlıyor (00:00 ve 04:00'da başlayan vardiyalar da var ama 2 yıldır falan hiç denk gelmedim off arkası)

thy'nin "limitleriniz tutuyor kaptanım" klişesini, limiti son saniyesine kadar kullandıklarını biliyordum da, "limit"lerin ne kadar yorucu olduğunu bilemiyosun tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

valla ben gece mece çalışıyorum diye günü karıştırıyorum (takip etmiyorum daha doğrusu off'lar da random olduğu için) hayırlı cumalar dediğim gün salı falan çıkıyor.

sizde tarih de gidiyordur heralde.

Sadece şey bilinir bizde, ayın kaçı.
Salı mı çarşamba mı cumartesi mi kimse bilmez :D

Ayrıca Auril senin hava ile ne alakan var abi?
Benim alkol satış topiğinde de tamamen yanlış bilgiler salladın? Millet uyardı seni felan ahahahaha
Sosyal ağlarda paylaş

Auril said:

reg ini wersin tanırım sdf

zaten kaçtane uçak war ki lan

Auril said:

Rotweiler said:

Kabin amiriyim evet.
Donanım icin talebi olan omden sorabilir tabii ki.

pilotun kim ?

tanıyorumdur belki :P

Auril said:

geçen feys den ekledi beni tanımıyorum sonra konuştuk falan
ortaokuldan arkadaşım çıktı adam f16 terk tk a320 piloto mesela

hayat beni pilota bağlamış ben napiym

Bunları hatırlıyorum da abi ondan soruyorum.
bir de post kasmana gerek yok abi. Yukarda güncelle butonu var. Nadenkoya yük oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Registrationdan kaptan bulamazsın. Kaptanlar uçakta yatmıyor. Ya da onlara zimmetli değil uçaklar :D
Tk uçuş kod tanımlamasıdır. THY'ye bağlı uçuş olduğunu gösterir sadece.
A320 pilotu olamaz, Airbus pilotu olur, üç tipin de serifaskını alır tip eğitiminde.
Uçağın sabit pilotu olmadığı gibi, kabin ekibinin de sabit "pilotu" olmaz
gibi mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Onu da yanlış biliyorsun abi.

Heavy light medium vb değil, wide body ya da narrow body

Kabin ekibi de 3 tip sertifika alır, ikisi dar, biri geniş gövde(Normalde iki geniş bir dar da mümkündür ama vermez TRdeki hava yolları, eski toprak kabin amirlerinden 2 wide body sertifikası da olan vardır.)

Yani biz de Airbus ya da Boeing ne olursa olsun uçamayız. Sertifikamızdaki uçak tipi hangisi ise onda uçarız.

A310,330 sertifikası olan bir ekip üyesi, gidip yin wide body olmasına rağmen 777'de uçamaz.

Konu zaten çalışma şartları, dağılmasın istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...