Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

göğüste ağrı - reflü olan patiler

pontipati

Öne çıkan mesajlar

selam :)
baştan diyim akşama doğru doktora gitmeye çalışcam.
şimdi göğsümde sol tarafta bi ağrı var, daha önce de olmuştu reflü olabilir demişlerdi. o zaman gitmemiştim. gene bi ağrı geldi yarım saat önce falan, ama bu baya kuvvetli, konuşamadım bi süre sesim boğuk çıktı nefesim kesilmiş gibi oldu sdf
ağrı biraz azaldı ama hala devam ediyo sol tarafta. daha önce reflü geçirmiş birileri var mı, reflü ağrısı mı bu? napmak lazım şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

reflü geçiriyorum şuan ben.
geçen endoskopiye falan girdim hatta.

şöyle anlatayım tam böyle göğüs kafesinin ortasından gırtlağına kadar gelen bölgeden alevler geçmeye çalışıyormuş gibi bir ağrısı var reflünün. yanar resmen. (hatta inglizcede terim adı: heartburn yani kalp yanması) ağzına acı mide sıvısı gelir. boğazında böyle doluluk yapar öksürtebilir.

hani tam bir geldi mi böyle iki büklüm olup geçmesini beklersin öyle pis bir ağrıdır. benimki hafif biraz ama çok ilerileri seninki gibi birşeyler olabilir belki.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız sol tarafta olur mu bilemedim.

sonuçta mide kapakçığındaki bir sıkıntıdan oluyor bu ve yemek borunda acı yapması lazım sol tarafta değil. bende hiç solda olmadı ama solda da hissedilebiliyordur belki.

varsa sürekli ilaç içerek ağrısız yaşayabiliyorsun bu arada. ameliyat da olunabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

photographer said:

yemekten sonra pederbeyde de ağrı başlardı. ne çok gazım var deyip geğirmeye çalışırdı yürüyerek salonunun ortasında.
doktora gittik 3 damar tıkalı çıktı. Çok ciddiyim.

:(
barbu said:

ben de kuru kuru öksürüyordum 2010 senesinde. hasta filan da değilim. internetten arattım. aids yazıyordu. dedim amk ölcem. meğerse değilmişim. reflu oksurtuyormus. bu da böyle bir anım.

kısaca: doktora git, internetten araştırma.

lol
Sosyal ağlarda paylaş

Reflü geçirilmez çünkü reflü geçmez. Reflünün derecesine göre ağrısıda değişiyor. Bi dönem hiç eğilemediğimi hatırlıyorum ağrıdan. Devlete gidersen endoskopi hemen vermeyebiliyorlar baştan söyliyim. Gidebilirsen özele git. Verecekleri ilaçta sabit HP bakterisi testi yapacaklar eğer pozitifse 3lü ilaç tedavisi dedikleri ağır bir antibiyotik tedavisi ardından mide koruyucu + antispazmatik bi ilaç + anti asit. Bunlar fix. Birde diyet listesi vericekler ona iyi uyarsan etkileri 2 3 aya geçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...