Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahve ile ilgilenenler icin dumani uzerinde kaynak

Esh

Öne çıkan mesajlar

yazın bu kadar sıcakken cold brew teknikleri ile ilgili birşeyler yazsanız da öğrensek denesek, deneyip tecrübelerimizi paylaşsak burada vs. : ) eminöünde adını hatırlayamadığım bir dükkan var orayı bulup gideceğim. cold brew yapıp, şişeleyip satıyorlarmış. bir bardak içip beğenirsem eve stoklamayı düşünüyorum ama kendim yapsam daha bir keyifli olacak sanki : )

tükanın adı : coffeetopia imiş baktım şimdi ^.^
Sosyal ağlarda paylaş

Creus said:

yazın bu kadar sıcakken cold brew teknikleri ile ilgili birşeyler yazsanız da öğrensek denesek, deneyip tecrübelerimizi paylaşsak burada vs. : ) eminöünde adını hatırlayamadığım bir dükkan var orayı bulup gideceğim. cold brew yapıp, şişeleyip satıyorlarmış. bir bardak içip beğenirsem eve stoklamayı düşünüyorum ama kendim yapsam daha bir keyifli olacak sanki : )

tükanın adı : coffeetopia imiş baktım şimdi ^.^

Selamlar,
Bu konuyla ilgili bir yazı sitede mevcut. Tık

Bunun dışında soğuk demleme kahveyi şişeleyip satan birkaç firmanın da listesini aşağıda yazayım;

1) Coffee Brew Lab
2) Kronotrop
3) Dripcoffeeist (Anadolu Yakası)
4) Coffeetopia
5) Coffeenuts (Anadolu Yakası)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam

Site çok yararlı oldu. Ben ekstra olarak giriş seviyesi bir kahve makinası önerisi istiyorum. 1000 liraya kadar nasıl bir kahve makinası önerirsiniz? Filitre kahve konusunda sitenizden tüyoları aldım. Bir de tedarikçiler ve markalar konusunda da bir kaç tüyo alırsam çok iyi olur. Çok teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

cenx said:

Selam

Site çok yararlı oldu. Ben ekstra olarak giriş seviyesi bir kahve makinası önerisi istiyorum. 1000 liraya kadar nasıl bir kahve makinası önerirsiniz? Filitre kahve konusunda sitenizden tüyoları aldım. Bir de tedarikçiler ve markalar konusunda da bir kaç tüyo alırsam çok iyi olur. Çok teşekkürler.

Cevap vermeden önce birkaç soru sorayım;

1) Ev kullanımı için mi? Değil ise günde kaç litre kahve demlenecek?
2) Sadece filtre kahve makinesi mi olacak?
3) Kahve öğütücüsü makineye entegre mi olacak? Öğütücüyü ayrı almak her zaman daha iyi sonuç veriyor.

Eğer ev kullanımı için basit bir orta seviye düşünüyorsan bu durumda 1000 lira gibi bir bütçe çok fazla. Çünkü en fazla 500 liraya öğütücü ile beraber ikili bir set alabilirsin.

Yazacaklarına göre detaylı bir cevabı ayrıca paylaşırım :)
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul avcılarda bi internet kafe işletiyorum. Nescafenin otomatik kahve makinasını kullanıyorum. Su haznesi hem ufak geliyor hem de kahveyi istediğim rahatlıkta yapamıyorum, (tek tek uğraşıyorum, sütü mikrodalgada ısıtıyorum). aynı anda 2 bardak yapabilmek istiyorum en az. bir de güzel bir süt ısıtıcısı olsun istiyorum. yanında kahve öğütücü alıp çekirdek kahveyi öğüterek te kahve yapabilirim sanırım. böylesi daha güzel olur gibi duruyor. Hatta espresso makinası ile mi işi götürsem? piyasada bir sürü çeşidi var karar vermek çok zor. Profesyonel bir kahve makinası alsam çok pahalı, e ufak tipte olanlar ise aniden gelen 5-6 sipariş için çok yavaş. ikisinin ortası birşeylere ihtiyacım var.
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar selam,

Öncelikle şunu belirtmek gerek. Nescafe ya da diğer granül kahveler aslında kahve değil. Kahve aromalı sıcak içecekler.

Hal böyle olunca, gerçek çekirdek kullanan her makinadan çok daha farklı bir sonuç alırsınız.

Benim size özel (Bütçenize ve kullanım durumunu baz alarak) önerebileceklerim aşağıdaki gibi;

Tam otomatik, ancak taze çekirdek kullanan aşağıdaki opsiyonlar;
[list]
[*] Siemens TE506209RW EQ.5 MacchiatoPlus - 2000 TL aralığında
[*] Siemens TK53009 - 1500 TL Aralığında
[*] Delonghi Bco 264B Kombi Espresso Kahve Makinesi - 500 TL
[/list]
Burada şunu söylemem lazım; Delonghiyi zorda kalmadıkça önermem. Çünkü düşük kalite malzemesi sebebiyle çok kısa ömürlü.

Maalesef ki, giriş seviyesi espresso makineleri arasında çok fazla aternatif yok. Siemens benim güvenebileceğim bir markadır. Hem sizi uğraştırmaz hem temizlik derdiyle bezdirmez. Üzerinde hem süt köpürtücüsü hem de öğütücü mevcut.

Veya bir diğer alternatif;
1) Orta seviye güzel bir filtre kahve makinesi + Kahve öğütücüsü ve eğer espresso temizliği ile uğraşmak istemezseniz Nespresso'nun makinaları olabilir.
2) Öğütücü ile beraber Delonghi ECOV310.BK Icona Vintage gibi bir makina alıp toplamda 600-700 lira gibi bir bütçeyle çözüm üretmek

Nespresso da, ne kadar kaliteli olursa olsun asla taze çekirdek ile kendinizin yapacağı bir taze kahve kadar iyi sonuç vermez. O sebeple ben olsam, 1000 TL ayırabiliyorsam

1) Delonghi ECOV310.BK Icona Vintage (400 TL)
2) Delonghi KG49 Elektrikli Kahve Öğütücü (100 TL)
3) Siemens TC80103 Sensor For Senses (200 TL)

Yukarıdaki üçlüyü (Klasik espresso, kahve öğütücü ve filtre kahve makinesi) alıp, elim alışana ve malzemeler bozulana kadar bunları kullanmak olurdu.

Bu şekilde ilerlerseniz filtre kahve, latte, americano, espresso, macchiato gibi neredeyse bütün çeşitleri çok düşük maliyetle ikram edebilirsiniz.

Kahve çekirdeklerini de kahve dünyası, starbucks vs. gibi yerlerden değil, taze kahve kavuran ve paketle satan yerlerden almanızı öneririm. Size yakın birkaç örnek;

1) Coffeenutz, Kozyatağı Kadıköy (Online sipariş)
2) Kahve Fabrikası - Coffeetopia, Eminönü (Online sipariş)
3) Çekirdek, Kadıköy
4) Coolbeans (Online sipariş)

Umarım faydalı olmuştur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Her fiyattan makine ile ictim ama kendi evimde ucuz seyler kullaniyorum. Basitce durum su bence (kendi zevkime gore tabii):

10/10 - Taze cekirdekle french press.
8-9/10 - Caribou, Lavazza gibi yerlerin milyarlik makineleriyle ve taze cekirdekle espresso.
7/10 - Kapsul kahve ile coffee crema (long espresso iste).
6/10 - Kapsul kahve ile bildigimiz espresso
2/10 - Nescafe filan
1/10 - Iki bir arada, ucu bir arada filan.

Ev icin surekli icilmiyorsa bozulmaz yapisi nedeniyle kapsul makinesi alin, hep iciyorsaniz frech press alin derim.

chrounos'un dedigi 200-400 TL olan makineler iyi, ama ben frech press tercih ediyorum. Zevk meselesi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...