Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gürültü sebebiyle araç şikayet edilebilinir mi?

benhakimimmasumbey

Öne çıkan mesajlar

Büyükesatta oturuyorum, 7 ay oldu taşınalım ve 4-5 aydır araba seslerinden çok rahatsızım, çankaya oteline 2dk mesafedeyim ve adamlar ordan geçerken bile cümle alem duyuyor. Tahminimce ferrari-camaro sahibiler, geçen gördüm adam bilerek köklüyor gazı.

biraz önce sahur vakti davulcudan daha net duyduk sesini yani b.kunu çıkarttılar hergün 3-4 kez vın vın bıktım.. polisi arasam acaba uyarabilirler mi? cezası felan varmıdır bunun?
Sosyal ağlarda paylaş

özel kast varsa, evet, var. şöyle açıklamaya çalışalım.

tck-123 ''Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir''

MADDE GEREKÇESİ:Madde, belirli bağımlı hareketlerle kişilerin huzur ve sükûnlarının bozulması hususunda gösterilen çabaları cezalandırmaktadır.
Suçun maddî unsuru bir kimseye ısrarla, gece gündüz demeden telefon edilmesi veya ona karşı ısrarla gürültü yapılmasıdır. Örneğin oturulan apartmanın alt veya üst katında sürekli olarak öteberi çalarak gürültü yapılması gibi.
Ancak bu hareketlerin sırf mağdurun huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla yapılması gerekmektedir. Böylece madde, suçun oluşması için özel bir maksatla hareket edilmesi şartını getirmektedir.
Dikkat edilmelidir ki, bu suç tanımıyla cezalandırılan fiiller, kişiler üzerinde uygulanacak maddî veya cebrî bir müdahale niteliği taşımamaktadır. Bu suç tanımı ile kişilerin psikolojik, ruhsal sükûn içinde yaşamak hakkını korunmaktadır.
Yapılan etkinlikler sonucu mağdurun dengesi bozulduğu örneğin ruhsal bir teşevvüşe uğradığı hâllerde ise, kasten yaralama suçu söz konusu olacaktır.
Maddede düzenlenen suçun soruşturulması ve kovuşturulması, suçtan zarar görenin şikâyetine bağlıdı.
Sosyal ağlarda paylaş

benim başıma bu şekilde birşey gelse ve böyle bir yasa oldugunu ögrensem

kanıt için 10-15 gün boyunca sürekli o gaz yapanları videoya çeker süreklilik oldugunu kanıtlarım
daha sonra akıl saglımın bozulduguna dair bir belge alırım

ruhsal bir teşevvüşe uğradığı hâllerde ise, kasten yaralama suçu söz konusu olacaktır

kasten yaralamaya sokardım olayı
Sosyal ağlarda paylaş

o iş uygulamadan biraz zor olur yalnız.
özelikle bizdeki alt sınırdan ceza verme alışkanlığına sahip hakimlerle iyice zor olur. zaten teori ile uygulama arasındaki fark burada başlıyor. yoksa, adam ödürme/gasp/tecavüz/hırsızlık gibi suçların kitapta gayet yeterli cezaları mevcut. ama biz sürekli ''tecavüzcü serbest kaldı'' haberleri okuyoruz.

bu arada, ben senin durumunun cmk'daki karşılığını yazdım ayrıca adli mahkemede tazminat davası da açman mümkün. ikisini ayrı ayrı da açabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...