Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vazektominin geri dönmesi kolay hali var mı?


Mithat

Öne çıkan mesajlar

Mithat said:

Bu korunma olayı inanılmaz can sıkıcı geliyor bana , vazektomiye bakiim dedim onunda geri dönüşü var ama çok zor ve pahalı diyorlar.

Böyle kolayca kısır bırakacak sonra kolayca tekrar çalışır hale getirebilecek yöntem var mı?


Eşinin yaşı ne bilmiyorum ama bir yaşa kadar en iyi yöntem hap. Ama almadan önce doktora gidin, testlerinizi yaptırın, bu ilaçlar hormonal denge ile oynadığı için hangisini, ne kadar sürede bir, ne süre boyunca alman lazım fln bunların planı programı var. Misal ilaç aldığın gün %99.9 koruma sağlamıyor diyorlar. Anca 1 kutudan sonra 2. sinde koruması istenen düzeye ulaşıyor vs vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

olm sırf doğum kontrol diil ki. STD mevzusu beni gayet korkutuyo ama çaktırmıyorum. kesin benim şansıma bi gün denk gelir zaten aağk


en kolay ve gerçekten anlamadan denk gelebilecek olanı hpv.

edit: hatta başına gelmiş ve fark etmiyor bile olabilirsin korkutmak gibi olmasın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

belli periyodlarda test yaptırmak lazım.


abi test yaptırmak lazım tabii. sonuçta bulaşmayı engelleyememiş olsa da erkek bi zahmet dağıtıcı olmasın bari. kızlar için aşı var aslında belli süre koruyan, ama çok süper bir cinsellik eğitim sistemimiz olduğu için kimsenin haberi yok. zaten esasen erkek için büyük risk değil kadın için risk olan bişey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her kızda bilmemne yapıyo falan filan he o yüzden zaten bin cesit ilac var arayan kadın kendısı ıcın uygun olanı buluyo bi güzel.

vesoktomi ole kolay falan bişi deil. nadirde olsa kopikasyonları var hemde ciddi komplikasyonları var. ayrıca kalıcı bir operasyon olarak görülüyo, ac kapa artema gibi bi iş deil yani. 10 yıl icinde basarı oranı %50 düşüyo, buda sperm sayısı oranlarıyla ilgili bir oran sadece kompikasyonlar vs vs buna dahil deil.

Ayrıca vasoktomi sırasındaki kompikasyonlar hesaplanırken, üreme fonksiyonlarına verilen kalıcı haraslar falan isin icine katılmıyo, zaten amac kısırlık sağlamak olduğu icin.

ayrıca kısırlık geri döndürülse bile, bebeklerde doğum sorunları ve kalımtımsal sorun riski artıyor.

vasektomi bir doğum kontrol yöntemi deil arkadaslar, kısırlık operasyonu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...