Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mic boost

okibye

Öne çıkan mesajlar

Sorunum şu: Condenser'lı fena olmayan bir mikrofonum ve onboard ses kartım var. Sesim gayet güzel geliyor ama biraz kısık. Windows ayarlarında %100 ses ve +10db boost var. Boostu biraz daha arttırırsam dip ses çatlamalar falan oluyor. external bir software ile mic'den gelen sesi arttırma gibi bir olay var mı aceba?
Sosyal ağlarda paylaş

Condenser mikrofonu +48 volt olmadan onboard'a baglayip ses alabilmen bile mucize(eger kendinden powerli ya da usb powered degil ise mikrofon). Ki sesin kisik olmasi da bu yuzden saniyorum. Software ile falan cözulmez bu isler, hersey hardware kalitene bakar, nekadar ekmek okadar köfte.

Condenser mikrofon preamp olmadan dogru duzgun calismaz. Heleki O/B ses kartiyla hic verim alamazsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

Condenser mikrofonu +48 volt olmadan onboard'a baglayip ses alabilmen bile mucize(eger kendinden powerli ya da usb powered degil ise mikrofon). Ki sesin kisik olmasi da bu yuzden saniyorum. Software ile falan cözulmez bu isler, hersey hardware kalitene bakar, nekadar ekmek okadar köfte.

Condenser mikrofon preamp olmadan dogru duzgun calismaz. Heleki O/B ses kartiyla hic verim alamazsin.
ufak yaka mikrofonu zaten ve kendinden condenser ünitesi var aaa pille çalışan. o konuda bir sıkıntı yok da bilemedim işte basit bir softwarele gelen sesi biraz arttırabilsem sorun kalmayacakmış gibi görünüyor. ses kartı almamın mic sesini yükselteceğini de sanmıyorum nedense. eğer yükseltecekse bana ses kartı öneriverin. desktopum var usb olmasına gerek yok
Sosyal ağlarda paylaş

Mikrofonunun marka modelini yazsan bi, bi de amacin ne tam olarak onu yazsan ona göre tavsiye verelim. Ayriyeten ses karti tabiki farkeder, mikrofonu nasil bagladigina göre. Ses kartindaki preamp'lerin kalitesine göre de farkeder, icindeki ad/da converter'a görede farkeder.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...