Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iki yavru dişi kedi

Biyik

Öne çıkan mesajlar

fede said:

annesinin emzirmediği 40 50 günlük kediler çok yaşamaz abi. beklentini yükseltme

50 günlük demek 7 hafta civari demek. sütten kesilip kuru mamaya geçiş dönemi. 6 haftadan sonra mama yiyorlar. dolayısı ile bence yaşarlar.

kendi kedime 7 haftalık iken veteriner tavsiyesi ile hills kitten başlamıştım. çatır çatır kıra kıra yiyordu valla. once ıslak ile dene sansını.

gene bir veterinere sormak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi gelişen olaylar neticesinde tekrar feyizli kedicilerden yardım almam gerekiyor.
veterinerin dişi dediği yavrulardan bir tanesi erkek çıktı.

ev arkadaşım erkek kedi bakma taraftarı değil ama iki kedi çok istiyordu. ben de bir erkek bir dişi sorun çıkar diye düşünüyorum. açıkçası hemen kısırlaştırmak istemiyordum kedileri ama böyle olursa çok erken bi kısırlaştırma operasyonu gerekecek ve hayvanları ergenliğe girer girmez gözetim altında tutmak gerekecek.

erkek olanın talibi var, ev arkadaşımla nihai konuşmayı yapmadım, kardeşleri de ayırmak istemiyorum ama evde sanırım sadece dişi olan kalacak gibi. eve de alışmışlardı çok tatlı oynuyorlar kardeş kardeş ama bunun 5 ay sonrası da var.

önerilere açığım.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de kedilerimden biri dişi diğeri erkek, yavruyken aynı zamanda eve aldım. Veterinerin onay verdiği an ikisini de kısırlaştırdım ama yapana kadar stres olmadım değil. Bütün gün işteyim evde yalnızlar. Neyse ki bir kaza olmadı :)

Kardeşleri ayırmak kötü ama diğer yandan da dediğim gibi hafiften stres oluyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşleri ayırmak çok kötü.
bunlara ilk bakan veteriner aro kurtarmış bunları ama yavru kedinin cinsiyetini de yanlış belirlediği için hayvanların dengesi bozulacak şimdi.

yahu nasıl anlayamaz aklım almıyor, dişinin kuyruğunu kaldırdım besbelli dikey yarık var, erkeğinkinde minik testisler ve penisin çıkacağı ufak boşluk var. 6 yıl okuyorlar üstelik.

ne güzel birbirleriyle oynuyorlardı. off offf
Sosyal ağlarda paylaş

kısırlaştırsan da önlem almazsan kedi aşağı atlayabilir, iç güdüsel olarak yapıyorlar, bir şeyler görüyor ilgisini çekiyor, eğer atlamaya müsaitse atlayıveriyor.

hatta müsait değilse de atlıyor, bir kuş görüyor, onu kovalarken dönüş olmayan bir noktaya geliyor aşağı atlamak zorunda kalıyor.

eğer dışarı kaçsın istemiyorsan ya cam açmıycaksın ya da sineklik gibi bir önlem alacaksın diğer türlü şansa bırakırsın.

benim iki tane kedim aşağı düşerek/atlayarak öldü. biri ikinci kattandı ki ara kat vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

okumadım hepsini ama daha seks dönmez. en uygun kısırlaştırma yaşı 1,5 yaş gibi ama 6-7 aylıkken de kısırlaştırılıyorlar. yani hiç değilse o zamana kadar bekle kısırlaştırmak için. bu kadar küçükken kısırlaştırırsan ileride sorun yaşayabiliyor kediler. bir de bir önceki postta verdiğim linke göz gezdir. sufi'nin 2 yavru kediyi büyütürken ne tür sorunlarla karşılaştığını, onları nasıl sağlıklı, güzel bir biçimde büyüttüğünü görmek için. bence ayırma kedişleri.
Sosyal ağlarda paylaş

son kararımız ikisinin birden kalması.

şimdi bir sorum var yalnız; erkek kedimiz çok korkak geldiğinden beri koltuk arkalarında takılıyor ama kardeşiyle acayip neşeli oynuyor hatta onu ısırıyor, sıkıştırıyor, oyuna davet ediyor. ancak bizden bir ses duyunca hemen koltukların arkasına... bazen kaçmıyor yakalıyorum kucağıma alıyorum sırt üstü falan yatınca kaçmıyor uyuyor gibi oluyor, hatta bir süre yanımda yatırınca sakinleşiyor gibi ama sonra yine koltuk arkası.

nedir sizce çözümü alıştırmak için? yoksa kendiliğinden mi olacak?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...