Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iki yavru dişi kedi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
feyizli kedi bakan pati'lerden yardım istemeye geldim.

annesinin terk ettiği (veya öldüğü) iki tane dişi yavruyu ev ahalisi olarak evin nüfusuna kattık. bugün akşamüstü gibi kedileri alıp geleceğim. annesi genişçe bir borunun içine doğurmuş ve sonra yok olmuş. içlerinden biri bağıra bağıra yerlerini belli etmiş yoksa ölüyorlarmış. yoğun bakıma falan almışlar kurtarmışlar. 4 tane dişi yavru ikisini aldılar, ikisini de biz aldık.

şimdi sorum şu: 1. hangi kedi kumlarından alayım? kokuyu en iyi önleyen ama yavru kedilere de zarar vermeyecek doğal kedi kumları var mı? 2. bu kediler daha 40-50 günlük, nasıl beslemek gerekir?
Mesaj tarihi:
biraz emzirmiş olabilir o konuda tam olarak ayrıntılı bilgim yok ama çok erken annelerinden koptukları kesin. yavrular için yumuşak kedi maması migros'ta falan var mıdır?
Mesaj tarihi:
45inde almistim kizimi ben, annesi hastalandigi icin bakamiyordu. Aldigimiz kisi mamalarini islatarak yediriyordu, ben almadan kury mamaya alismisti hatta. oncesinde de sanirim emzik gibi bir seyle beslemisler. Demek istedigim yorucu olur belki fakat yasarlar.
Mesaj tarihi:
anne sütü mamaları var ondan alıcaksın.suyla karıştırıp biberonla emzirticeksin.40 50 günlük diyince de aklıdma bişey oluşmuyo ki bi göreydik kedileri :D
Mesaj tarihi:
ben de daha getirmedim. geçici sahiplenen arkadaştan akşamüstü alacağız.
2 yavru evde ne kadar yalnız kalabilir? mamaları, suları olduğu sürece oyun oynarlar korkmazlar, sıkılmazlar di mi? (ne kadardan kastım 4-5 saat falan)
Mesaj tarihi:
bursa'da olsam çeşme suyunu verirdim mesela mis gibi ama şebeke suları hayvanları etkiliyor mu istanbul'da bilmiyorum ki. su bitince gece yarısı falan içtiğim çok olmuştur çeşme suyunu bu arada.
Mesaj tarihi:
Çeşme suyu ver bişi olmaz. Ama çok pimpirikli isen damacana suyu ver ileride büyüdüklerinde çeşmeye dönersin.
Bebek kedi beslemesi zor iş allah kolaylık versin. Sütü çok verip ishal etme hayvanları hem oraya buraya doldururlar hem de bünyeleri çok zayıflayabilir.
Mesaj tarihi:
fede said:

annesinin emzirmediği 40 50 günlük kediler çok yaşamaz abi. beklentini yükseltme

nası yaşamıyo ? 3 kedimi de 5-6 günlükken aldım sokaktan anaları terk etmiş pek güzel yaşadılar
Mesaj tarihi:
Sütten erken kesilmiş yavrular riskli ne yazık ki ben de acı bir tecrübe yaşamıştım ama tabi biraz da şans sanırım ne kadar iyi bakarsan bak.

Bence anne sütü tozu gibi bir şey var onu al. Biraz pahalı ama olmadı bebekler için olanları da var daha uygun fiyatları. İlk 3 ay anne sütünün eksikliğinden dolayı dirençleri daha düşük oluyor biraz doping lazım.
  • Yeni Oluştur...