Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diesel yerine benzin doldurmak.

Seele

Öne çıkan mesajlar

evet araba diesel onun yerine benzin doldurdum yanlislikla.
icinde sanirim bi 10 litre vardi. bende 5-6 litre attim.
araba 40 Km sonra araba durdu sonra bi sekilde calistidim 1 km sonra yine durdu orda dank etti yanlis benzin atmis olabilecegim.

tamirciye cektik. sizce araba pertmi.
seat ibiza vw motor.
Sosyal ağlarda paylaş

millet troll e bağlamış ama ben sana ciddi bir cevap vereyim

Peki dikkatsizlik sonucu yanlış yakıt aldığımızda ne yapmalıyız?
Öncelikle bir konudan bahsetmekte ciddi fayda var ..
Kendinize alışkanlık haline getirin , aracınıza aldığınız yakıt fişini okumadan ödeme yapmayın, hele aracın anahtarını kontağa asla takmayın … peki neden ? Eğer aracınıza aldığınız yakıt fişini okumadan ve ödeme yapmadan anahtarını kontağa takmazsanız aracınıza sehven konulan hatalı yakıt
Yakıt pompası devreye girmemiş olacağından sadece aracın deposunda (yanı çoğu zaman arka koltuğun altına yerleştirilen kompozit yakıt deposunda ) kalacaktır .
Bu durumda aracın çekici ile en yakın servis götürülerek deposunun temizlenmesi yaklaşık 2 saatte sonuçlanır ve çoğu zaman da araçta ciddi bir masraf çıkmamış olur..
Ancak aldığınız yakıta ait dolum fişini hiç incelemeden motoru çalıştırmaya kalktığınızda araca konan hatalı yakıt , arka koltuğun altındaki yakıt transfer pompasının çalışması ile aracın ön bölümüne sevk ediler bu sırada aracın tüm yakıt boruları enjektörleri hatalı yakıta maruz kalır ve ciddi şekilde hasar görür..
Eğer aracınız dizel bir araç ve dizel yakıtı yerine benzin konulursa durum ne kadar kötü olur tahmin edebilirsiniz.

Eğer söz konusu motorlar common-rail veya pompa-meme enjeksiyonluysa durum bayağı kötü demektir. Çünkü çok az miktarda benzin bile enjeksiyon pompasının yağlama tabakasına hasar verebiliyor. Yeni nesil dizel motora sahip bir otomobile benzin konulduğunda en kötü senaryo motorun tamamen hasar görmesidir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için yanlış yakıtın depodan hemen boşaltılıp yakıt sisteminin tamamının temizlenmesi gerekiyor. Bu tur bir araçta arıza 9000 TL' larını bulabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...