Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

anime izlemeye başlayacağım, uzmanlar ne öneriyor?

Zyrobod

Öne çıkan mesajlar

• 1 yıl sonra ...
uzmanlar şunları öneriyor

one piece, naruto, bleach, gintama gibi 200 bölümü geçen hiçbir anime izlenmez. ARKA SOKAKLAR izliyor musun? aynı öyle.
(baştan söyleyeyim ben hepsini izledim. aptaldım. sana tutarlılık(one piece), geniş setting(naruto), çizim kalitesi(bleach) gibi şeylerle gelecekler. o kadar bölümde ne anlatmayı başarabilmiş? diyerek siktir edebilirsin)

SONRADAN AÇILIYOR diye tavsiye edilen hiçbir anime izlenmez. model ajansları 23'ünden sonra güzelleşiyor denen kızı baştan alır mı mesela? standartların olsun nesini seviyorsun o ilk iki bölümde yoksa bırak. hikâye bütününde güzeldir, koysalarmış. şu hayatta 50 yazın 50 kışın var güzel değerlendir.

ANİME KLİŞELERİ 13 yaşında muamelesi yapan, beynini eriten muhabbetlere katlanma. bunlardan iki bölüm üst üste görürsen bırak izlemeyi. hiçbir epik seride "şirinlikten ölen kız" "ağlamaklı üzgün ergen" "28 bölüm süren kıskançlık" olmaz.

bunların dışında senaryo derinliği, karakter derinliği zaten araman gereken şeyler. türk filmi ya da düz amerikan öküzüne hitap eden hollywood sıçmığı "küçüklüğünde dövmüşler iyi olmuş - kötünün babasına vurmuşlar çok kızmış öç alacakmış-vurdu-iyi düşer gibi oldu-kazandı" gibi canlı yaşamını hiç yansıtmayan şeylere tav olup oooo nasıl manyak efekt abi kostüm, çizgiler diye dilin dışarı çıkacaksa kafası çalışan izan sahibi birilerini bul ve seni güzelce dövsünler.
Sosyal ağlarda paylaş

bajazet said:

uzmanlar şunları öneriyor

one piece, naruto, bleach, gintama gibi 200 bölümü geçen hiçbir anime izlenmez. ARKA SOKAKLAR izliyor musun? aynı öyle.
(baştan söyleyeyim ben hepsini izledim. aptaldım. sana tutarlılık(one piece), geniş setting(naruto), çizim kalitesi(bleach) gibi şeylerle gelecekler. o kadar bölümde ne anlatmayı başarabilmiş? diyerek siktir edebilirsin)

SONRADAN AÇILIYOR diye tavsiye edilen hiçbir anime izlenmez. model ajansları 23'ünden sonra güzelleşiyor denen kızı baştan alır mı mesela? standartların olsun nesini seviyorsun o ilk iki bölümde yoksa bırak. hikâye bütününde güzeldir, koysalarmış. şu hayatta 50 yazın 50 kışın var güzel değerlendir.

ANİME KLİŞELERİ 13 yaşında muamelesi yapan, beynini eriten muhabbetlere katlanma. bunlardan iki bölüm üst üste görürsen bırak izlemeyi. hiçbir epik seride "şirinlikten ölen kız" "ağlamaklı üzgün ergen" "28 bölüm süren kıskançlık" olmaz.

bunların dışında senaryo derinliği, karakter derinliği zaten araman gereken şeyler. türk filmi ya da düz amerikan öküzüne hitap eden hollywood sıçmığı "küçüklüğünde dövmüşler iyi olmuş - kötünün babasına vurmuşlar çok kızmış öç alacakmış-vurdu-iyi düşer gibi oldu-kazandı" gibi canlı yaşamını hiç yansıtmayan şeylere tav olup oooo nasıl manyak efekt abi kostüm, çizgiler diye dilin dışarı çıkacaksa kafası çalışan izan sahibi birilerini bul ve seni güzelce dövsünler.

Bu forumda gintamaya laf edenleri sevmeyiz dostum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yillardir bunu yapistiriyorum ben guncelleyerek:

One Piece gibi, Naruto gibi yüzlerce bölüm şeylere girme. Şu aşağıda yazdıklarıma karşı çıkacak olacağını sanmıyorum, ekleme yapacak çıkar elbet ama information overload'a da gerek yok. Yeni serilere ağırlık vermeye çalıştım ayrıca.

Film modunda The Girl Who Leapt Through Time ve Wolf Children yeter.

Öyle uzun serilerle başlama, 13 bölüm olarak başlangıç seti:

Haibane Renmei
Puella Magi Madoka Magica
Jinrui wa Suitai Shimashita
Uchouten Kazoku
Flying Witch
Plastic Memories
Gangsta

Yeni başlayan biri için en uygun animelerin durduğu 26 bölümlüklerden:

Toradora
Shin Sekai Yori
Samurai Champloo
Ergo Proxy
Gate
Bounen no Xamdou
Witch Hunter Robin
Mobile Suit Gundam: Iron Blooded Orphans
Non Non Biyori
Snow White with the Red Hair

50 bölümlük olsun, uzun sürsün istiyorum diyorsan:

Magi
Full Metal Alchemist - Brotherhood
Full Metal Panic
Log Horizon
Baby Steps
Haikyuu

Son sezondan istiyorum diyorsan bu sezon hiç anime izlememiş insanlara hitap eder dediğim şunlar var izlediklerim arasından:

Re:ZERO
sweetness & lightning
Orange
91 Days
Tales of Zestiria the X

Unutma ama, anime izlemenin asıl tadı sezon sezon takip etmekle çıkar. Batı tarzi başlayıp yıllarca giden alıştığımız şeklin aksine her sezon yeni karakterler, öyküler görmek asıl olay. Anime kavramını bağımlılık yapıcı kılan da bu. Öncelikle güncel sezonu takip etmeye çalış, yukardakileri zaman buldukça izle.

Yeni başlayan biri için iyi tavsiye bence budur.

Son olarak, dublaj tavsiye edilmez:

https://www.youtube.com/watch?v=nHd3xfDzTg8

Sosyal ağlarda paylaş

30 yaş civarlarındaki adama shounen gitmiyor artık.
ben de one peace'e başlamaya çalıştım, lan çok salakça bu vakit kaybı deyip vazgeçtim. Kimsenin o kadar yavaş ilerleyen hikayeye 15 bölüm sürecek fight'a katlanmaya vakti yok.

doğru düzgün seninen'de çok az. En son şu one punch man güzeldi. tadında da bitridi adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...