Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkemizdeki magandalık


Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Dün yabancı arkadaşlarımızla Arnavutköy'den Bebek'e yürüyorduk. Biri de puset ve bebeğiyle bir Japon ailesi. Geçen arablardan birinden şerefsiz köpeğin teki tam ortamıza son gücüyle şarap şişesi ya da bira şişesi fırlattı. Şişe yandaki binanın duvarında patladı. Neredeyse kafamıza gelecekti. Resmen adam öldürmeye teşebbüs. Nasıl utandım ve kızdım anlatamam.

Ülkemizi güzel anlatmaya çalışıyorum, grupta ileride çok önemli yerlere gelecek Avrupalı hukukçular da vardı. Şimdi nasıl açıklarsınız böyle bir saçmalığı? İlk defa böyle bir şey görüyorum falan diye geveledim. Gerçekten çok kötüydü.

Öte yandan bu haberleri açıyorum bu sabah, şahinin teki yolda adama çarpıp geçmiş. Hadi bu tarz şeylere alıştık ama haberin yorumlarında neredeyse büyük çoğunluk iyi olmuş yolun ortasında ne işi vardı falan yazmış. Abi bunlar yeni çıkan tipler mi sizce yoksa eskiden çok daha kötüydü bu düzelmiş hali mi? Neden böyle bir saykoluk fenomeni var? Milletin derdi nedir? İnsanları bu hale iten nedir?

Hoş, dünyanın bir çok yerinde var o ya da bu biçimde bu tipler ama ne bileyim bir içimi dökmek istedim :(

Sizin de başınıza gelen olaylar vardır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nerde pislik bizim ülkede var de
cocuklara tecavuz edenler, kadınlara zulmedenler, hırsızlar, rüşvetçiler, yalancılar falan kaynıyo bu ülkede de
ülkenin basbakanı ailecek devleti soyuyo, yandaslarına orayı burayı peşkeş çekiyor de
bunlara isyan edenleri polis dövüyor, kanunsuz ne kadar sey var hepsini iyi insanlar üstünde uyguluyorlar de
hak hukuk diye bişey yok bizim ülkemizde, yarın beni alıp götürseler 5 yıl hapiste tutarlar gerekcesiz de
avukatları adliye sarayında dövüp gözaltına alıyorlar de
kelle koltukta yaşıyoruz, bir de bunlara destek veren cahil, eğitimsiz, kaba , insanlıktan nasibini almamış insanlarla ugrasıyoruz de
de bunları
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maganda her yerde var ya, yani çok akpli savunması oldu ama yapacak bir şey yok. Birkaç çivisi eksik, toplum adabından bir gram nasiplenememiş öküz çok

Beni bu tip birkaç dengesizden ziyade yerlere sürekli tüküren, balgam atan vs. tipler daha da tiksindiriyor. Fark ettiniz mi ya da bana mı öyle geliyor bilmiyorum da sokakta tükürük izleri vs. gittikçe daha da artıyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fransuxa said:

adamlar zaten daha havaalanından indikten 3 dakka sonra kendilerini soymaya çalışan taksiciyi gördükten sonra sıkıntı yok ülkenin notunu veriyolar zaten. sen desen ki burası dünyanın incisi adamlar hassekter lan çeker.


şu taksici olayı global bir sorun yalnız ya, buralara özgü değil.

Garip bir şekilde belirli meslek gruplarının kafası bütün dünyada ortak düzende ve ahlak anlayışında çalışıyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gaspçısından tecavüzcüsüne kadar her türlü şerefsiz var ülkede, daha bu sene habere çıkmadı mı 5 yaşındaki mi ne erkek çocuğuna tecavüz edip , öldürüp yakan ? orospu çocuğu bol ülkede.
3-5 lira için adam bıçaklayan mı ararsın, havaya kurşun sıkıp adam öldüren mi ararsın, her türlü şerefsiz var..
magandalık hikayesi gelmiyor aklıma şu an ama kendinizin veya sevdiğiniz insanların zarar görmesini istemiyorsanız bi tane savunma sporu vs. şart.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla hayatımda zaten iki kere yurt dışına çıktım anca, bunun sadece birinde Paris'te taksiye bindim, eşşek kadar 50-60 Euro yazacak yeri gitmem gerekiyordu bir de ama diğer türlü program yapsam daha pahalıya geliyordu falan. Bir yandan GPS açtım Türk taksici korkusu nedeniyle, adam gayet en kestirme en mantıklı yoldan gitti, hatta bir yerde otobanın bir kısmı kapanıp başka yere yönlendirildi diye 10-15 Euro fazla yazdı, adam onu almadı benden. Göçmen de bir şeydi yani, filmlerden fırlama Fransız değildi.

Ekranda yazan TL'yi direk Euro olarak tahsil etmeye çalışanından, taksimetre bile açmayıp 10 TL'lik yere 50 Euro isteyenine kadar birçok başarısı bulunan Türk taksicileri ile kimseyi karşılaştırmayalım lütfen, haklarını yiyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...