Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik tecili bittikten sonra yüksek lisansa girmek için ne kadar zamanım var?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2014 Kasım sonunda tecilim bitiyor. Yüksek lisansa başlayıp tekrar tecil ettirmek istiyorum. Ben başlayana kadar tutup götürürlermi? (ales sınavı kasım sonundaymış, tezsiz yüksek lisans seçeneğide var sanırım?)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
ALES istemeyen yüksek lisans programları var. Onun yerine GMAT veya GRE alabilirsin hatta Ahmet Yesevi'nin uzaktan eğitim programları öyleydi. Bildiğim kadarıyla Kasım'da tecilin bitmeden kaydı halletmen gerekiyor, bizimde tecil yaklaşıyor off poff..
Mesaj tarihi:
tecil bittikten sonra bir daha girmen çook zor demişlerdi bana. Tecil bitmeden girmen gerekiyor işte tezsizlerden birine. Uzaktan eğitim fln bu aralar alıyorlar. Yada eylül civarında varmış bi kayıt partisi daha.
Mesaj tarihi:
benim geçen yıl 3 yıl tecil yaptırdılar yüksek lisansa girişte ama 1 dönem hazırlıktı, +6 dönem/3 yıl da programda hakkım var. 5. döneme geldiğimde 6 ay daha mı uzatacaklar? yoksa yl'de sadece 1 kere mi tecil oluyo daha yapamıyorlar mı

ben bunu bi öğrenc işlerine sorayım iyi aklıma geldi bu konuyla :)
Mesaj tarihi:
sdf lisansla alakasız yl bölümüne girince 3 4 ders veriyolar lisanstan o, çalışırken uğraşılmıyo ama ya bunla keşke uzaktan eğitime falan gireydm ama onun da diploma yalan tabii
Mesaj tarihi:
Sırf askerlik yapmayım diye 3-4 sene sonra yapıyım diye master yapan kafayı hiç anlamadım, niye abi yani.

Birkaç sene sonra zorla yaptığınızda işiniz kariyeriniz herşeyiniz yarım kalcak.

Massachusettsde master yapıp oracle'e palantir'e kapak atmak gibi planlarınız mı var hepinizin, bedelli mi bekliyorsunuz, cidden niye lan :p
Mesaj tarihi:
Lan şu kullanılmayan işlemci kapasitesiyle bilime hizmet olayları falan var ya, zorunlu askerlik kaldırılsa ve Türk gençliğinin "askerden nasıl kaçarız" a harcadığı CPU time faydalı işlere yönelse, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarız valla.
Mesaj tarihi:
Şu sorulardan kurtuldum ya, sırtımdan yük kalktı :P. 5 yaşından beri pc tepesinde gözleri bozacak kadar saatlerce oynamanın bir faydası oldu :). Bizimkilere de diyoruum, hep laf ederdiniz gözlerini bozacaksın diye, ya ne oldu şimdi :).
Mesaj tarihi:
quixef said:

Lan şu kullanılmayan işlemci kapasitesiyle bilime hizmet olayları falan var ya, zorunlu askerlik kaldırılsa ve Türk gençliğinin "askerden nasıl kaçarız" a harcadığı CPU time faydalı işlere yönelse, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarız valla.

Öyle deme, askere gitmemek için profesör olan var :P. Bir nevi yl, doktora teşvik mahiyetinde birşey bu.
Mesaj tarihi:
Tecil bittikten sonra yüksek lisansa girmek için hiç vaktin yok. Çünkü yüksek lisansa kayıt olurken askerlikten tecil/muaf belgesi istiyorlar. Sende de böyle bir belge olmayacağı için yaylalar yaylalar.
Mesaj tarihi:
Tori said:

Sırf askerlik yapmayım diye 3-4 sene sonra yapıyım diye master yapan kafayı hiç anlamadım, niye abi yani.

Birkaç sene sonra zorla yaptığınızda işiniz kariyeriniz herşeyiniz yarım kalcak.

Massachusettsde master yapıp oracle'e palantir'e kapak atmak gibi planlarınız mı var hepinizin, bedelli mi bekliyorsunuz, cidden niye lan :p

Şimdi üşengeçlik/korkaklık yapıp, bir yandan içten içe bedelli/kısalma/kalkma umuduyla bekleyip, sonra da "30 yaşıma gelmişim kariyerim var ailem var askere çağırıyorlar ne mantıksızlık!" şeklinde "gitmek istiyordu ama çok mantıksız olduğundan gidemedi yani" algısı yaratmaya çalışıyorlar. Gayet sistematik bir ekip :p

Not: Korkaklık dediğimi "bayrak indirdiler hedere" diye yanıtlayan şuursuzlar oldu geçen. Gidip sınırda çatışmaktan korkuyorsunuz diye laf etmiyoruz heralde, Yüzbaşı da göndersen korkuyor oraya. İmkansızlıktan, disiplinden, emir almaktan, yorulmaktan; genel olarak alışık olmadığınız bir hayata 5 aylığına da olsa girip tecrübe etmekten duyulan korkuyu kastediyorum.
  • Yeni Oluştur...