telnedim Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Yoksa sallıyolar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 doğru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Eğer bahsettiği ömrü ise; şöyle kullanırsak böyle olur v.s çok takılmıyorum. Sizde takılmayın. Pil ömrünü azaltıyorsa bile zaten biraz teknolojiye para döken biriysen; aldığın telefon veya tableti max 3 yıl kullanıyorsun. Sonra yeni modeli ile değiştiriyorsun. Bu kısa süre zarfında zaten ne kadar ömrü azalabilir. Onunda mantığı şudur muhtemelen; her pilin bir şarj ömrü var. Misal pilin ömrü 10000 defa şarj edilmeye izin veriyor. Sen telefonu şarjda kullandığın zaman bir yandan pil tüketiyorsun diğer yandan şarj ediyorsun. Sürekli bir şarj/deşarj durumu oluyor. Buda ömründen yiyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 nasıl şarj edilir for dummies >Bataryayı iyice boşalt ama bitirme ör: 1% >Şarja tak ve dolum süresince kullanma >100%den sonra 15-20 dakika daha beklet ve fişi çek >tekrar et kablolu beslemesi olup da takıldığı zaman bataryayı atlama seçeneği olmayan bütün cihazlarda böyle bu durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Bu ustte soylenenler kismen yanlis. Smartphone'larda kullanilan Li-ion battery'ler icin formul su sekilde: > Sarj etmek icin sarjin azalmasini beklemeyin %40'a inmesi itibariyla sarj etmeye baslayabilirsiniz. > Sarji fullememek daha saglikli, %100'e ulasmadan fisi cekmek dogru hareket. %100'e ciktiktan sonra sarj aleti zaten bir sureden sonra batarya isinmasin diye otomatik olarak kesiyor elektrigi. > Ayda bir full discharge saglikli (Telefon kapanana kadar telefonu kullanmak). > Ideal olarak sarj miktarini %40-%80 arasinda tutmak saglikli Bunun harici Li-ion battery'lerin en buyuk degradasyon nedeni sicakliklari. Telefonu kullanmazken guneste birakmak mesela oldukca sagliksiz. Benzer sekilde sarj olurken telefonu kullanmak pilin gereksiz yere isinmasina neden olacagi icin sagliksiz. Pilin %1'e inmesi, bitmesi gene sagliksiz. Eger cihazinizi uzun sure kullanmayacaksaniz, %40 civari sarjla kapatip birakabilirsiniz. edit. Sagliksizdan kasit yapilan harektin pilde degredasyona neden olmasi. Ancak pil olayina cok kafa takmayin, cihazin omru muhtemelen pilden once biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gluskap Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Bright said: Benzer sekilde sarj olurken telefonu kullanmak pilin gereksiz yere isinmasina neden olacagi icin sagliksiz. Sorunun cevabı bu. Kalibrasyonu ayda bir de olsa yapmayı önermeyen kaynaklar var. Tamamen bitmemesi taraftarılar. %3-5'e düştüğünde takın diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 aynen öyle. olay esasında şarj edilme sayısını düşük tutmak ve şarj sırasında mümkün olduğunca ısınmasını engellemek aletin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 telefon sarj olurken zaten telefonu kapamadıgın surece enerji harcıyo o senbeble kullanıp kullanmadıgın hic nbir sey değiştirmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 değiştirir baya daha fazla ısınıyor çünkü. ki benim telefonda bizzat gördüm yani gece dizi vs açıp yatıyodum şarjdayken. 24-40 saat giderdi 1-2 ay içinde 20yi geçmez hale geldi yani sdflö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 kapatıp açmak da baya enerji harcıyor %40lardayken şart etmeye başlarsan 2x daha çok şarj edersin toplam ömründe %15i bekle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 ulan sanki keyfimizden bitiriyoruz sarzi, oglen oldu mu 20%ye geliyo zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 keyfinden bitiyor tabi benim niye bitmiyor 2 günde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 benim şarj 4 saat falan gidiyo sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 aaa pardon eğlenceden banlıyım o yüzden videolaru gifleri izlemek bile gelmiyor içimden topiine girip şarkın daha çabuk biter inş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 şarjın yazcaktım şarzın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 forgiver said: kapatıp açmak da baya enerji harcıyor %40lardayken şart etmeye başlarsan 2x daha çok şarj edersin toplam ömründe %15i bekle bilimsel bir yaklaşım, verdiğin yüzdeleri üretici firma veremez tebrik ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 aquilanın şarjını ben bitiriyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 yüklennnn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 aquila said: ulan sanki keyfimizden bitiriyoruz sarzi, oglen oldu mu 20%ye geliyo zaten. iphone detected Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 dedektorunu bi kontrole gonder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 gerçek bir HTC kullanıcısıdır o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 haticenin askerleriyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 hatice şendil in mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 aquila said: haticenin askerleriyiz. Biji htc olacak o yalniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 yok abi benimki eski model. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar