Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orient Mako kullanan var mı?

paramecium

Öne çıkan mesajlar

average rate ile accuracy ayni sey degil, cosc testine gore 15 gunde averaj olarak -+5 gayet iyi, ama gunde istikrarli sekilde devamli 20sn gec kalan saat bile 99% un ustunde accurate demek.

haftada 1dk demek ise bambaska.

Fiyatina gore iyi demek de biraz sacma, zaten budget mekanik saatten ne accuracy beklentisi olucak? 5 liraya asker saati second perfect olarak senelerce calismaya devam eder yaninda.

Konusulmasi gereken sey malzeme kalitesi, movement in sikintisi var mi , day/date dislisini kiriyor muyuz vs. bunlar olmali.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

2 dakikada soğudum saatten gdfjhasgfs :P

Ya gündelik kullanım için textile band alıp takabileceğim, mümkünse otomatik olup camı atölye şartlarında çizilmeyecek bir saat arayışındayım. Gece de bir vakit uyanınca mümkünse saatin kaç olduğunu anlayabileyim(mevcut saatimde bundan şikayetçiyim). Elimdekine alternatifim olsun istemiştim.

Şu an kullandığım:

Paslanmaz gövde, AR sapphire, 3Krş'luk textile band ama alternatifi olsun demiştim.

Saygılar.

Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

2 dakikada soğudum saatten gdfjhasgfs :P

Ya gündelik kullanım için textile band alıp takabileceğim, mümkünse otomatik olup camı atölye şartlarında çizilmeyecek bir saat arayışındayım. Gece de bir vakit uyanınca mümkünse saatin kaç olduğunu anlayabileyim(mevcut saatimde bundan şikayetçiyim). Elimdekine alternatifim olsun istemiştim.

Şu an kullandığım:

Paslanmaz gövde, AR sapphire, 3Krş'luk textile band ama alternatifi olsun demiştim.

Saygılar.

seiko 5 serisinden SNK809 falan bak para. 809 siyahı, 803 bej, 805 yeşil, 807 de laciverti yanlış hatırlamıyorsam. gg'den almıştım ben 180 liraya falan, şimdi 400 lira istiyorlar. e-bay'den yine 180 lira civarına alınabiliyor.
bende var, oldukça memnunum. gerçi birkaç defa düşürdüm, şimdi biraz hızlı çalışıyor. 5 günde 5 dakka falan ileri gitmiş, tamire vericem umarım düzelir.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
Flassh said:

ben bu konudan bir şey anlamadım
kol saati mi konuşuyor
başka bir şey mi

eğer saatse neden donanım yazılım kısmında konu
noluyor lan

"Erkeğin donanımı" diyeceğim, kaç noktaya çekilecek hayal edemiyorum!

Diğer alternatifi konu dışı olabilirdi ama bu da teknik bir konu sonuçta.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Analog saatsiz olur mu ya; kolumda ağırlığı olmalı.

Eğer shock dayanımı yoksa Orient mekanizmanın, bozma ihtimalim olabilir : Çalışırken illa ki sağa sola çarpabiliyorum. Mako'dan memnuniyet pek bir yüksek. Ben de shock konusunda sıkıntı yaşatmıyordur sonucuna varmıştım.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bilgi olması açısından kendi Makom ile ölçtüğüm 15 günlük sapma değerleri

Sapma sınırları: +4/-10
Ortalama günlük sapma: -3 sn

1.gün: -2 sn
2.gün: -2 sn
3.gün: -4 sn
4.gün: +4 sn
5.gün: -8 sn
6.gün: -10 sn
7.gün: -4sn
8.gün: -9 sn
9.gün: -7 sn
10.gün: 0 sn
11.gün: -6 sn
12.gün: 0 sn
13.gün: 0 sn
14.gün: +2 sn
15.gün: 0 sn

demişler
Sosyal ağlarda paylaş

citizen aquamaster ve seiko monster i da karsilastirmaya eklemeyi oneriyorum.
Benim favorim ise vostok amphibia olurdu. Bi ara kendime siparis edecegim poljot ve vostok.

seiko 5 millitary yeteri kadar dayanikli bisey olmayacak, elindeki victorinox daha iyi dolayisiyla snk80x onermezdim ben.

Birde mekanik saat ve accuracy olayi komple yanlis anlasilmis galiba, mekanik saat erkegin yegane aksesuaridir. Cebinden kucuk bir konsol cikartmak istemeyen, veya saati gorebilmek icin illa bi yerine basmak zorunda kaldiginiz cihazlar oldukca da devamli kol saati denen bi kavram olmaya devam edicek.
Ne kadar ileri geri gittigi de hele ki bu butcede cok onemli degil, makul sekilde kullanilan ve bakimi aksatilmayan saat 99% dogru saati gosterir.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Vostok Amphibia bakmıştım ama tasarımları fazla kaba/sert geldi bana. Ama anladığım kadarıyla shock resist Seiko 5'den falan çok daha iyi. Poljot'ları ben pilot olarak biliyorum; diver modeller var mıymış?

Citizen'in eco-drive olayının durability olayı nasıldır; beğeniyorum ama sorun çıktığında 'at çöpe' mi yapmak gerekir :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

poljot u senin icin soylemedim abi ztn, muthis bi shock resistance soz konusu degil. Hatta komple resistance diye bisey yok.

ama vostok un budget diver i otomatik saatlerin ak47 si denir, 100 dolara mako daha cok saat veriyor insana , ama zaten baska otomatik saatin oldugu ve shock resistance ve biraz da farkli bisey aradigina gore fiyatiyla vs cok cekici geliyor bana.

Kisaca benim tercihim bu butcede 2 saat arasinda olurdu;
vostok amphibia (30-35 dolar daha az vererek ve cesitli kordonlar alarak / hatta sikilinca orjinal dial siparis edip saatin cehresini tamamen degistirebilme secenegi cok cazip)
veya
seiko monster (SKX779) Bunda da mako ya gore 30-40 dolar daha fazla veriliyor. Karsiliginda hardlex cam olmus oluyor, adam gibi clicker tip top ring sahibi oluyorsun. (google: hardlex , safir den daha az sert , cizilmelere karsi safir kadar dayanikli degil fakat esnek oldugu icin darbelere karsi safirden daha dayanikli. testleri bulunabiliyor)
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba ,
Orient mako , seiko 5 military sport ve invicta 8926 var bende , içlerinde en düşük sapma değeri makoda. invicta da seiko makina kullanıyor gerçi.
Kötü yanı denilebilecek yanları , default metal kordon kötü , direk nato veya deri kayış alınmalı bence , ve safir kristal değil cam. Bunlar dışında on numara saat.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...