Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac'leri Windows ile yapiyolarmis. Tim Cook paylasti.

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

aktiftablet said:
Çok kullanılan şeye bok atmak prim yapar, o yüzden kasma hacıt :)

aynen, millet windows kullaniyo diye cekemiyolar bok atip duruyolar.

At gozlukleri ile bakiyolar.

Hani varya bunlari dinlesek inanacagimiz sey "Windows acilmayan, 10 kere acmaya calissan 1 kere acilan bir isletim sistemi."
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Microsoft dedigimi destekliyor yani?

daha iyi oku ... bash plain iyi güzel demiş ama advance olaya girdinmi illa phyton falan filan kullanman gerek demiş :D powershell te öyle bi durum yok demiş ki ayrıca unix related demiş zaten...

nasıl unix kullanmayı bilmeyen birine başta bune lan diye küfür edip kalkar powershell de aynı mod sonuçta ne yapacağını komutları vs vs şeyleri bilirsen herşey plain...
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

anneme bundan alip vermistim ben, 13". sarji 5-6-7 saat gidiyor ve 2 yildir kullaniyor. 2 yildir bak. Ultrabook'larin nesi fiyasko? Lutfen workstationlarinda yaptigin testleri soyle de bilelim fiyaskoluklarini ogrenelim.

http://images.gizmag.com/inline/ux-series-6.jpg

Hemen anlatayim neyi fiyasko. Hatta ozellikle bu marka model icin konusayim;

Asus'un Zenbook modeli, dunyanin en kotu ultrabook'u olmaya aday.

Ilk cikan iki modelin cogunda Sandisk U100 diye bi SSD kullandilar, single read ya da single write testlerinde 80-100meg/sn gorebiliyosun ama is OS ustunde kullanmaya gelince, multiple random file access'a gelince SSD disk'in hizi 10-14meg/sn.

Ekrani inanilmaz kotu bir ekran. Resmen bulanik. Full HD modellerinde duzelttiler mi bilmiyorum UX31 (UX'di galiba) serisindeki bildigin ilk smartphone ekrani kalitesinde idi.

Sonra, touchpad'i kotu. Baya bildigin kotu. bi sure sonra bi tarafi digerinden daha asagida oluyo cunku asagi dogru cokuyo bi taraf.

Klavye yine kotu. Bildigin gicirdiyo ilk kullanimdan sonra ve kalitesi kotu. Tusun kenarina falan basarsan algilamiyo arada.

Annen kullaniyodur dogrudur, ben de hala kullaniyorum lazim oldukca ya da yerimden kalkmaya usendikce ama en fazla annenin kullanacagi bir alet iste. Fazlasi degil. Benim gibi development icin falan kullanmaya kalkarsan, kaldirip vura vura parcalayasin geliyo aleti.
Sosyal ağlarda paylaş

Workstation'la da aynı programları kullanıyorum, aynı işleri yapıyorum. İlk verdiklerinde pili 8 saat gidiyordu, aradan 1 sene geçti 2 saat çalışıyor. Kendisi 3 kilodan fazla, adaptörü bile benim macbook air kadar neredeyse.

Arkadaşların aldıkları ultrabook'ların da aynı şekilde pil ömürleri azaldı, belli aralıklarla format atıyorlar; ısınma problemi var üstüne 1 hafta restart gelmedi mi sapıtıyorlar.

Ha diyceksin ki bunun windowsla ne alakası var? Windows bu sistemlerde çalışıyor işte. Yarın çıkar windows'u adam gibi çalıştıran mac kalitesinde makineler, o zaman kıyaslarım onlara geçerim.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

xetraynex said:

anneme bundan alip vermistim ben, 13". sarji 5-6-7 saat gidiyor ve 2 yildir kullaniyor. 2 yildir bak. Ultrabook'larin nesi fiyasko? Lutfen workstationlarinda yaptigin testleri soyle de bilelim fiyaskoluklarini ogrenelim.

http://images.gizmag.com/inline/ux-series-6.jpg

Hemen anlatayim neyi fiyasko. Hatta ozellikle bu marka model icin konusayim;

Asus'un Zenbook modeli, dunyanin en kotu ultrabook'u olmaya aday.

Ilk cikan iki modelin cogunda Sandisk U100 diye bi SSD kullandilar, single read ya da single write testlerinde 80-100meg/sn gorebiliyosun ama is OS ustunde kullanmaya gelince, multiple random file access'a gelince SSD disk'in hizi 10-14meg/sn.

Ekrani inanilmaz kotu bir ekran. Resmen bulanik. Full HD modellerinde duzelttiler mi bilmiyorum UX31 (UX'di galiba) serisindeki bildigin ilk smartphone ekrani kalitesinde idi.

Sonra, touchpad'i kotu. Baya bildigin kotu. bi sure sonra bi tarafi digerinden daha asagida oluyo cunku asagi dogru cokuyo bi taraf.

Klavye yine kotu. Bildigin gicirdiyo ilk kullanimdan sonra ve kalitesi kotu. Tusun kenarina falan basarsan algilamiyo arada.

Annen kullaniyodur dogrudur, ben de hala kullaniyorum lazim oldukca ya da yerimden kalkmaya usendikce ama en fazla annenin kullanacagi bir alet iste. Fazlasi degil. Benim gibi development icin falan kullanmaya kalkarsan, kaldirip vura vura parcalayasin geliyo aleti.

UX31 bendeki, anneme vermeden once ben kullaniyodum, canavar alet. Tek eksigi 8gb ram olmamasi ama o Air'lerde de yoktu zamaninda, hala da olmayabilir bilmiyom.

Ekrani fevkalade, 1680 cozunurlukte acacan ama native cozunurlugu o.

Touchpad'inde hic sorun yok, gestures filan da destekliyor. Mac'teki gibi continuous scrolling de var cift parmakla.

Tuslarinda gicirdama filan yok kamyon mu bu. UX32 serisinde galiba, tuslar Mac'tekilerin aynisi. Plastik, daha rahat basilabilir. Ha hicbirisi gicirdamiyo eskisinde de.gicirdama ne yahu.

SSD'sinde hic sorun yasamadim. Ben de development yapiyodum IDE'lerle. Catir catir aciyodu herseyi 2-3 kat hizli.

Kisaca, sen icine sindirememissin aleti. 10 numara alet degil ama 8 gb ram olsa su an direk geri alirim annemden. 8/10 veririm alete.

Sen cok abartmissin.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Workstation'la da aynı programları kullanıyorum, aynı işleri yapıyorum. İlk verdiklerinde pili 8 saat gidiyordu, aradan 1 sene geçti 2 saat çalışıyor. Kendisi 3 kilodan fazla, adaptörü bile benim macbook air kadar neredeyse.

Arkadaşların aldıkları ultrabook'ların da aynı şekilde pil ömürleri azaldı, belli aralıklarla format atıyorlar; ısınma problemi var üstüne 1 hafta restart gelmedi mi sapıtıyorlar.

Ha diyceksin ki bunun windowsla ne alakası var? Windows bu sistemlerde çalışıyor işte. Yarın çıkar windows'u adam gibi çalıştıran mac kalitesinde makineler, o zaman kıyaslarım onlara geçerim.

Format atinca power saver utility ve settingsleri iyi yapmadiklari icin bataryasi hizli bitiyor.

Windows cok gelismis bir OS. Herseyi destekliyor. Herseyi yapabiliyorsun. Format atiyosan kendin ellesiyosan arastirip en iyi ayarlarini da uygulayacaksin.

Ya gecin bunlari. Biz Windows kullanamiyoz bize simple lazim diyin. Advanced yaramiyo simpleton severiz deyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahaha. Ya kusura bakma da argumanina sicayim, icine sindirememissin ne demek?

Ustundeki disk sonucu su, bunun neyini sindircem ? disk'te yazip okurken aletin takilmasini mi ? Ram yetmedigi anda sirf bu yuzden kitlenmesini mi ?

http://wiredrevolution.com/wp-content/uploads/2012/09/ux31a-benchmark-Sandisk-Crystal-Disk-Mark1.png
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
xetraynex said:

Microsoft bundan kazaniyo iste. Adamlar muhendisler ve developerlar icin asiri kolayliklar sagliyor. Autocomplete'li shell lan.

http://blogs.msdn.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/communityserver-blogs-components-weblogfiles/00-00-00-63-74-metablogapi/5852.image_5F00_15255FE6.png

Ben de bunu diyorum iste. Adamizda *nix kullanan bir suru adam var, bunlardan gelistirici ve muhendis olmayan da cok var. OS X bu kullanici tabanli *nix alaninda en ileri, en kullanilir sey.

Tekrar ben de bunu diyorum iste'ye donersek, bu dedigim insanlar Bash Shell'i kullanmayi kendiliginden ogrenmis, ve batch resize atarken bile el aliskanligindan kullanan insanlar. Ya da encode ederken mplayer ile komut giren adamlar. Linux ve OS X'in neredeyse her programi terminalden de calisabiliyor ve bu bazen insana daha kolay geliyor. Sen direk Bash vs. PowerShell diyorsun, yok iste o. mplayer yukleyip mesela ya da duz ffmpeg tum encode islerini terminal'den yapiyorsun, bunu GNU Core Utils ile destekliyorsun. Bash tam bir arabirim OS'u kullanmak icin neredeyse tum *nix programlarinin da destekledigi.

fdupes gibi sadece terminal icin yapilmis programciklar kullanabiliyorsun dublicate file taramasi icin mesela. Sirf Bash ile kullanmak icin yazilmiz binlerce programcik var.

PowerShell ise dedigin gibi ozunde gelistiriciler ve muhendisler icin dusunulmus bir arac. PowerShell ile Windows Media Player'i kullanabiliyorsun ama soyle bir script gerekliymis mesela dosya oynatmak icin (Ne kadar dogruysa bu):
$name = read-host "Enter media name/song name/playlist name"   
$player = new-object -com WMPLAYER.OCX
$item = $player.mediacollection.getByName($name)
if ($item.Count -gt 0) {
$filename = $item.item(0).sourceurl
"Playing $filename"
$player.openplayer($filename)
} else {
"'$name' not found."
}
*nix'lerde bu komut yeterli:
mplayer -vfm ffmpeg movie1.avi
Ek olarak, dedigim gibi neredeyse tum *nix programlari terminal ile yonetilebiliyor. MPD mesela cok kullandigim bir sey. Cogu dosya sistemi islerimi filan da terminal ile yapiyorum. Kac tane ucuncu parti Windows programi PowerShell destekliyor dogrudan? Kac tanesi script ile destekliyor? Kac tane program var normal kullanici PowerShell'den kullansin diye yazilmis ve kullanilan?

Ikisi ayni demeyin luften, degil. Elma ve armut bile denemez bunlara.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten hep kullanıcı iş bilmezliği windowsun ve windows kullanan laptopların hıyarlıkları. Üstüne bir de bilgisayar kullanan herkes her ince ayarı bilmek zorunda.

Bir de işim gücüm yok belki pil ömrü 30dk artar, sistem düzgün çalışır diye ince ayar yapacağım, düzenli format atacağım, registery düzenleyeceğim, her gün restart atacağım, chrome'da falan tab açıp kaparken 40 kere düşüneceğim...
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Ya zaten hep kullanıcı iş bilmezliği windowsun ve windows kullanan laptopların hıyarlıkları. Üstüne bir de bilgisayar kullanan herkes her ince ayarı bilmek zorunda.

Bir de işim gücüm yok belki pil ömrü 30dk artar, sistem düzgün çalışır diye ince ayar yapacağım, düzenli format atacağım, registery düzenleyeceğim, her gün restart atacağım, chrome'da falan tab açıp kaparken 40 kere düşüneceğim...

aga bilmeyen format atip kurcalamasin bilgisayarini? bozmasin ayarlarini? Mac'in bozulacak ayari yok diye bir anda nasil guzel oluyo yahu dfgdfg

ha bence Microsoft sunu yapmali. Bircok feature'i kilitmeleri iste registryleri scan edip bilmemne yapan programlar gibi. Bunlari advanced user'lar sadece gidip acarsa o uygulamalar calismali.

bana kalsa AppStore gibi Win-Desktop-Store olsun derim. App'ler telefonlardaki gibi birbirlerinin file storage'ina erisemesin. Super guvenli, sukela bir isletim sistemi olur. Gerci bunu Windows 9 ile yapiyolar. Bakalim nasil olacak.

Yapmasi zor mu? Yok lan cok kolay. Microsoft istese 1 aya yapar.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Ahahaha. Ya kusura bakma da argumanina sicayim, icine sindirememissin ne demek?

Ustundeki disk sonucu su, bunun neyini sindircem ? disk'te yazip okurken aletin takilmasini mi ? Ram yetmedigi anda sirf bu yuzden kitlenmesini mi ?

http://wiredrevolution.com/wp-content/uploads/2012/09/ux31a-benchmark-Sandisk-Crystal-Disk-Mark1.png

sen git donuna sic cibilliyetsiz herif.

butun dediklerimden birtek buna mi yanit verebildin?

disk ile sorunun varsa gonderseydin garantiye. o screenshot'i da eklerdin.

benim UX31'de boyle sorun olmadi. canavar gibi calisiyo. kilitlenme filan yok. ne programlar actim, tık demedi.

terbiyesiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Neyi tartışıyorsunuz abi hala, ben koptum biraz. Herkesin ihtiyacı, sahip olduğu ve/veya ulaşmak istediği bilgi düzeyi, tercihi, zevki, maddi durumu, şuyu buyu farklı. Standart pazarlama hilelerine lapin gibi atlayan kitleyle, ihtiyacını netleştirip alan arasındaki farkı fark edebildiğimiz sürece isteyen istediğini alsın.

"Ne kadar güzel Mac üretiyoruz" diye koskoca CEO'nun fotoğrafında (CNC tezgahında da olsa) Windows kurulu olması epik komikti evet, mantıklı insanlar güldü, hazmedemeyenler savundu falan, geçti gitti. Ultrabook vs. MacBook Air falan nereden geldi ya? Motorunuz soğusun Açık Mert Korkusuz. Gereksiz kavgalar, hakaretleşmeye bile gelinen noktalar falan, gereksiz değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

PowerShell ise dedigin gibi ozunde gelistiriciler ve muhendisler icin dusunulmus bir arac. PowerShell ile Windows Media Player'i kullanabiliyorsun ama soyle bir script gerekliymis mesela dosya oynatmak icin (Ne kadar dogruysa bu):
$name = read-host "Enter media name/song name/playlist name"   
$player = new-object -com WMPLAYER.OCX
$item = $player.mediacollection.getByName($name)
if ($item.Count -gt 0) {
$filename = $item.item(0).sourceurl
"Playing $filename"
$player.openplayer($filename)
} else {
"'$name' not found."
}
*nix'lerde bu komut yeterli:
mplayer -vfm ffmpeg movie1.avi

GERGE, politikaci gibisin ha. Cok pis ceviriyon gercekleri sakliyon.

Arkadasim, birincisi PowerShell script'i, ikincisi konsoldan run edilen bir custom uygulamanin (mplayer) parametreler ile biseyleri oynatmasini/calmasini desteklemesi.

Senin verdigin ornegin shell ile alakasi yok. Parametre kabul eden MPlayer'in ozelligi.

MPlayer for Windows var. Allah bilir senin verdigin ayni komut onda da calisiyodur.

GERGE, bizi salak yerine mi koyuyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Neyi tartışıyorsunuz abi hala, ben koptum biraz. Herkesin ihtiyacı, sahip olduğu ve/veya ulaşmak istediği bilgi düzeyi, tercihi, zevki, maddi durumu, şuyu buyu farklı. Standart pazarlama hilelerine lapin gibi atlayan kitleyle, ihtiyacını netleştirip alan arasındaki farkı fark edebildiğimiz sürece isteyen istediğini alsın.

"Ne kadar güzel Mac üretiyoruz" diye koskoca CEO'nun fotoğrafında (CNC tezgahında da olsa) Windows kurulu olması epik komikti evet, mantıklı insanlar güldü, hazmedemeyenler savundu falan, geçti gitti. Ultrabook vs. MacBook Air falan nereden geldi ya? Motorunuz soğusun Açık Mert Korkusuz. Gereksiz kavgalar, hakaretleşmeye bile gelinen noktalar falan, gereksiz değil mi?

olm iyi de adam sunu dedi bak

"Windows'u geçtim isterlerse taş ve sopalarla yapsınlar, umrumda değil açıkçası. "

boyle sabit fikirli, neyin ne oldugunu goremeyen, fact'lerden uzak, onyargili kisiler yanit yazinca ne yapmami bekliyosun?

"he cok dogru Windows'u tas sopalarla yapsinlar zaten farkli bise de olmazdi oyle olsa peki" mi diyelim?

Ne dedim ben? Bu iBoy'lara kalsa Windows denilen OS 10 acilisin sadece 1'inde aciliyo diger 5'inde mavi ekran veriyor, 4'unde de kilitleniyor.

Ortami hep bunlara biraktigimiz icin, agirbasli davrandigimiz icin turedi lan bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE'ye laf edip sonra kendin yapıyorsun aynı şeyi lol. Aç bir oku ne yazmışım orada.

LOLOLOL diye maci windowsla yapmışlar, macOS kaka diye atlayıp microsoft fanboyluğu yapıyorsun. Sonra ben gelip mac işime yarıyor, işime yaradıktan sonra taş ve sopalarla yapsalar da farketmez diyince iFag oluyorum.

Bravo.
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

olm iyi de adam sunu dedi bak

"Windows'u geçtim isterlerse taş ve sopalarla yapsınlar, umrumda değil açıkçası. "

boyle sabit fikirli, neyin ne oldugunu goremeyen, fact'lerden uzak, onyargili kisiler yanit yazinca ne yapmami bekliyosun?

"he cok dogru Windows'u tas sopalarla yapsinlar zaten farkli bise de olmazdi oyle olsa peki" mi diyelim?

Ne dedim ben? Bu iBoy'lara kalsa Windows denilen OS 10 acilisin sadece 1'inde aciliyo diger 5'inde mavi ekran veriyor, 4'unde de kilitleniyor.

Ortami hep bunlara biraktigimiz icin, agirbasli davrandigimiz icin turedi lan bunlar.

bisey demek zorunda degilsin ki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...