Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac'leri Windows ile yapiyolarmis. Tim Cook paylasti.

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

abi şidmi eğri oturup doğru kosalım.

nadella veya gates "işte burdada yazılım yapıyoruz" diye fotoraf koysa arakdaki makinilerde macox acık olsa burada 50 sayfa muhabbetini cekerdiniz.

komik bi drum işte, dünyanın en zengin falan firmasının ceosunun böle bi acemilik yapmıs olması komik evet.
Sosyal ağlarda paylaş

mac'i windowsla yapıyolarmış demekki windows osxden daha iyi demek şu forumdaki kültür seviyesine cidden yakışmıyor.
macintosh'un çıkış felsefesi zaten bilgisayarı ev elektroniği ürünü haline getirmek. işletim sisteminden tasarımına adamların hedefi bu. endüstriyel alanda kullanılmıyor olması zaten o pazara girmek gibi bi niyetleri olmaması. zaten mac'i bugünlere getiren şey microsoft'un ofis ve işyerlerine takılıp kalması. ibm'in ise tamamen ev piyasasından silinme sebebi yine aynı şey.
napsın adamlar windows kullanmayak diyip, o üretim teçhizatlarını aldıkları şirketlere osx kullandırıp, ona göre adaptasyon yapmaya mı zorlasın.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
...
macintosh'un çıkış felsefesi zaten bilgisayarı ev elektroniği ürünü haline getirmek...

La bu Microsoft'un felsefesiydi zaten. Her eve bir PC diye yola cikti adamlar, gerceklestirdi de 2000'lerin basinda.

Evdeki insan ofisteki yaratik degil abi. Ikisi de userlara hitap eden seyler.

Microsoft'un extra business tarafi var. Bu end-user'a hitap etmedigi anlamina gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Apple işte anca bu kadar productive. Virüs ya da stabilite açısından o kadar güvenli olduğu iddia edilen OS nedense bir tane ATM makinesinde kullanılmaz, cnc'ye gelmez.

Windows boktan diyerek üretimi windows üzerinden yapmanın savunulabilir hiçbir tarafı da yok.

Sadece geçen gün yapılan lansmanda windows için söylediklerinin hepsinin ne kadar boş olduğunu kanıtladı bu resim.

O kadar boktansa kullanmazsın. Aaa pardon cnc lazımdı di mi? :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Neyin altinda kalkamayacagim, 1-2 kere yapana uyari veriyorum ben, surekli gelirse ban. Sen surekli yapiyorsun bunu kac haftadir. Gozume batmaya baslayana kadar uyari ile geciniyorum ben.

Ayrica o kadar iyi bildigini soyluyorsan hangi bilgi ile powershell ve bash'i kiyasliyorsun? Ikisi ayni sey degil ki? Windows *nix degil bir kere, kullanmiyor olsam da az-cok takip ediyorum gelismeleri; Powershell object-based, kullanmak icin cok daha fazla bilgi gerektiren bir arac. Genel amaci developerlarin kullanmasi zaten, modelleri filan bilmen gerekiyor. Bash ile file based ve yillarca gelismis rsync gibi araclarla cok daha kullanilir ve zengin bir noktada ve kullanmak icin Powershell'e kisayla developmer bilgisi gerektirmeyen bir isletim sistemi araci. Bash shell genel bir OS tool ile Powershell direk programmer's tool.

Elma ve armut bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

abi şidmi eğri oturup doğru kosalım.

nadella veya gates "işte burdada yazılım yapıyoruz" diye fotoraf koysa arakdaki makinilerde macox acık olsa burada 50 sayfa muhabbetini cekerdiniz.

komik bi drum işte, dünyanın en zengin falan firmasının ceosunun böle bi acemilik yapmıs olması komik evet.

ya hepsi mac fanboy'u cool takilan marjinaller.

toz kondurmazlar maclerine.

ciddi diyom mac'leri ile yatiyolar kesin.

ben benim 5000 liralik macbook pro retina'yi 2 ay acmamisim bataryasi flat olmus gecende oyle diyim size.
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

ginaly said:
...
macintosh'un çıkış felsefesi zaten bilgisayarı ev elektroniği ürünü haline getirmek...

La bu Microsoft'un felsefesiydi zaten. Her eve bir PC diye yola cikti adamlar, gerceklestirdi de 2000'lerin basinda.

Evdeki insan ofisteki yaratik degil abi. Ikisi de userlara hitap eden seyler.

Microsoft'un extra business tarafi var. Bu end-user'a hitap etmedigi anlamina gelmiyor.

eve girişte önce davranan appledır, arkasından yardırıp gelen ve geçendir microsoft.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Neyin altinda kalkamayacagim, 1-2 kere yapana uyari veriyorum ben, surekli gelirse ban. Sen surekli yapiyorsun bunu kac haftadir. Gozume batmaya baslayana kadar uyari ile geciniyorum ben.

Ayrica o kadar iyi bildigini soyluyorsan hangi bilgi ile powershell ve bash'i kiyasliyorsun? Ikisi ayni sey degil ki? Windows *nix degil bir kere, kullanmiyor olsam da az-cok takip ediyorum gelismeleri; Powershell object-based, kullanmak icin cok daha fazla bilgi gerektiren bir arac. Genel amaci developerlarin kullanmasi zaten, modelleri filan bilmen gerekiyor. Bash ile file based ve yillarca gelismis rsync gibi araclarla cok daha kullanilir ve zengin bir noktada ve kullanmak icin Powershell'e kisayla developmer bilgisi gerektirmeyen bir isletim sistemi araci. Bash shell genel bir OS tool ile Powershell direk programmer's tool.

Elma ve armut bunlar.

abiii eskiden "linux cok geek isi, konsol filan, developerlar kullansin" derdi millet kullanmazdi.

yeni arguman "powershell cok complex, developerlar icin, objeler var, bash OS tool".

cok iyi ya.

powershell'i OS tool olarak kullanamiyosun yani? sana soyle diyeyim, Microsoft'un son 2 yildir yaptigi neredeyse her yazilimi powershell ile deli gibi idare edebiliyorsun. Basta Windows Azure geliyor.

kullanmadigin icin karisik geldigine bakma, o kadar karisik degil. bash'e bakanlar da ayni sekilde karisik diyor ama o da degil.

ve uyari vermeye gelince. git once asil hakaret edenleri uyar. bana kacinci edilen hakaret bu. ben bana hakaret edilmedikce kimseye etmedim.

azcik objektif ol. ayip senin yaptigin.
Sosyal ağlarda paylaş

abi endüstride kullanılan enstrumanı apple'ın kendisi mi üretiyor? kullanılan aletleri satan firma hangi yazılımı kulanıyorsa doğal olarak onlar da onu kullanacak, senden bişiler satın alacaz ama bizim işletim sistemini kullanacaksınız mı diyecekler?
Sosyal ağlarda paylaş

iş dünyasında zaten ios'in yeri oldukca kısıtlı. bunu bilmeden "aha mac'leri windozla yapıyolarmıs salak cook" demeden once biraz isletim sistemlerinin kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olun.

daha adam neyi karsılastırdıgının farkında degil. mac ile pc mi karsılastırıyoruz, ios ile win mi?
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

iş dünyasında zaten ios'in yeri oldukca kısıtlı. bunu bilmeden "aha mac'leri windozla yapıyolarmıs salak cook" demeden once biraz isletim sistemlerinin kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olun.

daha adam neyi karsılastırdıgının farkında degil. mac ile pc mi karsılastırıyoruz, ios ile win mi?

ios nerden cikti olm?
kimsin sen?
çık aradan.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

mac'i windowsla yapıyolarmış demekki windows osxden daha iyi demek şu forumdaki kültür seviyesine cidden yakışmıyor.
macintosh'un çıkış felsefesi zaten bilgisayarı ev elektroniği ürünü haline getirmek. işletim sisteminden tasarımına adamların hedefi bu. endüstriyel alanda kullanılmıyor olması zaten o pazara girmek gibi bi niyetleri olmaması. zaten mac'i bugünlere getiren şey microsoft'un ofis ve işyerlerine takılıp kalması. ibm'in ise tamamen ev piyasasından silinme sebebi yine aynı şey.
napsın adamlar windows kullanmayak diyip, o üretim teçhizatlarını aldıkları şirketlere osx kullandırıp, ona göre adaptasyon yapmaya mı zorlasın.

canım pnce zaten her eve bilgisayar sokan windows onu unutmıyalim, bilgisayaları personal computer makamına getiren güc microsoft, sezarın hakkı sezara şimdi.

bide şöle bi durum var, apple'ın pazarlama mantığının ciddi bi kısmı (bu aralar pek yapmıyolar, daha dolaylı yopdan yürütüyolar artık o durumu ama bi arar baya agresifti) microsoft kötüdür. o yüzden gülüp gecmekten öteye gitmekte bi zarar göremiyorum ben acıkcası.
CEHAPE ZIHNIYETI!! diyip sonra chpnın verdiği soru onergesinin aynısını meclise vermek gibi düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...