Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ilk "anti discrimination complaint"'imi başlatıyorum hadi bakalım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1 sene sonunda, 4 tane kiralık evden reject yiyince, "anti-discrimination" bürosuna başvurdum hollandamızda, türk erkek öğrencinin ev bulması çok zor diyorlardı gerçekten doğruymuş. 350 euroluk eve çıkmaya çalışıyorum, 425 euroluk evimi bırakıp, diyorlar ki gelirin yok ödeyemezsin, ya bırak yalana bak, 1 yıl 425 euro ödemişim, garantörüm var vs, yok adamlar istemiyo.

En son bir yerde "öğrencisin sen öğrenciye vermiyoz ki biz." diyip reject etti, sekter lan öyle bahane mi olur diye e-mail attım devletin organizasyona, dediler evet, öğrenci diye reject ettiyse yasaya aykırı (dutch constitution'da belirtiyo) proof olarak e-mailleri göster file complaint edelim dediler.

Bu evin iletişimi telefondan olduydu ama şimdi bir yer daha reject etti, 1 yıl rent up front ödemeyi önerdim, gene kabul etmezse dayıcam complaint'i, en son evli çiftlere ev vermediler diye 30-40k euro ceza gitmiş, bi de benden gitsin.
Mesaj tarihi:
Evi büyük kısımla türk olmam yüzünden vermiyorlar, ama paperwork'üm tam, garantörüm var, param var, eski landlordumdan recommendim var e herşey tam olunca bahane bulayıp, eeee ööö ÖĞRENCİYE VERMEYOK yapıyorlar, halbuki o da yasak.

Dutch arkadaşlardan öğreniyorum, aynı fiyatlardaki evlere takır takır çıkıyorlar aynı bölgede, bana gelince hayırı basıyorlar.
Mesaj tarihi:
Hayır, şerefsizlik şurada başlıyor, ve hükümetin farkında olup engellemeye çalıştığı nokta da şu:
Ucuz evlerden reject ediyorlar, daha sonra öğrenciye ev veren yabancıya ev veren landlordlar %20-%30 civarı daha fazla rent istiyor. Yani sen karşılayamazsın ödemeyezsin bahanesi yalan, paran yoktur ödemeyezsin denilip daha pahalı eve çıkabiliyorum ama daha ucuz eve çıkamıyorum.
Mesaj tarihi:
aquila said:

dutch arkadasin tutsun evi, sen kal. hollandada turklugunu unutmussun sen, dava mava.

yemiyor bu, contract başlangıcında ismim yazması lazım, oda vs tutarsam KAN alıyorlar fiyatlar saçma sapan, evler illegal, bir eve gittim landlord salonu ortadan ikiye bölmüş tahta duvar koyup, öbür tarafta ısıtma yok oraya tenant koyucam diye tutturmuş, kalan öğrenci hep yabancı olduğu için bu ne la diyip devlete şikayet eden olmadığı için, aynen devam ediyor adam.
Mesaj tarihi:
Bir de bi adam aynı eve bir kız bir erkek çıkarsa vergi indirimi almak için devlete evli çift olarak kaydediyordu, yanlışlıkla evleniyorsun yani ülkede tanımadığın kıza.
Mesaj tarihi:
Başka bi evde önceki tenant evden çıkarken gazı açık bırakmış, ev arkamdan patlasın diye, eve taşınsam manyak insanları geç, gaz parası ödicem yüzlerce yöro.
Neler gördüm ya.
Mesaj tarihi:
Dur dur Hollanda da mı İngiltere de mi ne öğrencinin teki benzer sorun yaşayıp çadır almıştı. Çadırı da en yakın yer olan kraliyet sarayının bahçesi gibi bir yere kurmuştu.

Korumalar filan ses etmemiş öyle adam takılırken saray eşrafından biri görüp sormuş ne ayak diye. Anlatılınca öğrencinin hikayesi öyle şey mi olur lan koskoca misafir binası var oraya yerleştirin yer bulana yada okul bitene kadar demiş

Sende öle yap hacı
Mesaj tarihi:
Yada yok mu oralarda boş arazi? Çevir etrafını tahtadan tuğladan derme çatma yap bir yer kendine. Seçim vakti zaten tapusu çıkar ağa sonra üzerine dikersin binayı.

Eli çekiç tutan adamsın yapma gözünü sevem
  • Yeni Oluştur...