Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Desktop'un fişi takınca 5dk açılmaması, pat pat ses yapması

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

Fisi cekince, ozellikle birkac saat beklerse yeniden fisi takinca kasadaki acma tusu islemiyor.

Speaker'dan patpatpatpatpatpat ses geliyor, bir 5dk boyle takildiktan sonra speakerdaki ses gidiyor, ve kasadaki power tusu calisiyor.

Sizce bu power supply'dan mi motherboarddan mi?

Googleladim ama pek bisi bulamadim, dogru duzgun aratilcak bise degil zaten.

Bir link, bir isim, sorunun benzerini yasayan birisi varsa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

anakart bence. nerden vardım bu sonuca? speakerdan gelen sesten. pat dediğin ses jack ı audio girişlerine takarken olan ses. anakart kararsız bi şekilde elektriği alıyor kesiyor veriyor bu aradada audio jackına bişeyler girip çıkıyormuş gibi oluyor.

yok anakart yada psu sonucuna varamayız buradan. ama sorunun oluşum aşaması meydana gelme mekaniği elimizde
Sosyal ağlarda paylaş

valla ilk su linktekini denicem, sonra power cable'i degistirmeyi, sonra direk prize baglamayi.
http://superuser.com/questions/499615/desktop-pc-wont-turn-on-for-a-few-minutes-if-left-for-some-time-without-power (gerci commentlerde ise yaramadigi yazilmis)

birinden birisi olur umarim.

bilgilendiririm sizi. basina gelirse birisinin faydamiz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

PSU içindeki kondansatörlerden biri/birkaçı şişme yapmış ve kurumuş muhtemelen.

PSU'yu değiştir.

Resim temsilidir.

Bu arada katı kapasitör kullanılmayan anakartlarda belirli bir süre sonra performans kaybı yaşanmasının yegane sebebidir bu şerefsiz o.ç. kondansatörler. İşlemcinin etrafında dolanırken görürsünüz bu avradını sevdiğimin şerefsizlerini. İşlemcinin ısısıyla ömürleri kelebek kadar kısa olur genelde. Elektronik 101 dersiniz varsa aynı değerdeki kondansatörler ile değişim yaparsanız iyi bir performans artışı alabilirsiniz. Aklınızda bulunsun.

Tepelerinin düz olması gerekiyor.

Bu resimdeki gibi şişik ve bok rengi bir sıvı ile üzeri kaplanmışsa bu sevimsiz piç kuruları ölmüş demektir.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...