Uzgunum, boyle safsatalarla sesimi bastiramayacaksin. Zaten beni 3. Kisilere boyle acikca kotuleyerek de ezik biri imaji ciziyor ve dogal olarak da kendi inandiriciligini yok ediyorsun.
Once kaynaksiz olmakla itham ettin, simdi Wikipedia'da okuyup geliyorsun diyorsun. O wikipedia da kaynaklarla taziliyir zaten, kaynaksizsa da ben paylasmam.
Ustune basa basa RUS bilim adamlari diyerek tam da bahsettigim "adamin gol diyor" edebiyatina girmissin. "Su kadar kitap yazilmis, bu kadar sayfa yazilmis." Oncelikle confirmation bias nedir onu ogren, ve anladigini belli edecek sekilde cumle icinde kullan. Ve bu biasi neden yapmiyor olduguna dair ikna et beni. Bir sonraki mesajinda bu konuya deginmeni bekliyorum senden.
Kac kere soyledim, sikintin kaynak eksikligin degil arastirma ve yorum tarzin. Sikintin zihniyetin yani. "Su kadar kitap yazilmis" diyince birsey degismiyor. Karsi argumanlari boyle susturamazsin, nitelikli evaplarla susturursun. Odin Turktur diyebilecek kapasitede bir insanda da o nitelik yoktur zaten.
Senin isini bozan dil ve din konusuna hala cevap verememektesin. Inkar da edemiyorsun, cevap da veremiyorsun. 3. kisilere yaptigin ezikce ozetkerld bu mesajlarin kaybolmasini umuyorsun sadece. Ama kaybolmayacak, tekrar tekrar yazacagim, tekrar tekrar duzeltecehim seni. Sen bikacaksin, Turkler ile ilgili paylasim yaparken "insallah yone biyerden cikip da basima beka olmaz simdi" diye urkek urkek yazacaksin, ben bikmayacagim.
Feamer said:
neyse merak edenler için nigger gibi wikiden okuma yapıp anlamaya çalışmamalarını veya ek bilgi olarak konu içinde paylaşım yapılan kitap ve programları veya bulacakları diğer kaynakları da sentezleyerek sonuca varmalarını öneriyorum
nigger gibi belirli bir şeyin fanatiği değilseniz mesela, emperyalist kafadan sıyrılabilmiş bilim insanı rusların,
bakınız RUS bilim insanlarından bahsediyorum,
bu konular hakkında en az 200 sayfalık kitapları var, bazıları türkçeye çevrilmiş olarak hazır var, veya onlardan alıntı yapan bizim yazar veya araştırmacılarımız var...
her halde rusun ve iskandinavın veya almanın macarın niggerin iddiası gibi götü boklu bir kabile devletine tarih yazma gayreti içinde olduğunu farz etmeyeceğinizi düşünüyorum, üstelik ruslar gibi eski ve yeni fiziki ve ideolojik düşmanlarına böyle bir şey yapmayacağını...
ama dur ya bu bilinç altı çok garip bir şey, bu coğrafyada öyle bir kabile var ve onlara birileri tarihi bilinç yazmaya çalışyır
ne tesadüf dimi beyin istemsiz de olsa zihinde olanı söyletiyor
B)-
Kipcaklara ozel bir sarisinlik mutasyonu yok, var diyorsan buyur kanitla.
Sadece Slavlarla karistilar da demiyorum, onu kacirmissin.
Ve evet, ayni etnik grup icerisinde farkli irklar varsa bu karisimin gostergesidir. Izole toplumlarda dis gorunus esitlenir, esitlenmiyorsa surekli bir karisim vardir.
Slavlar sarisinligi Kipcaklardan almis olamaz, cunku Slavlar Kipcallar'dan once de sarisin. Kipcaklar da sarisinligi Asya'da yaymamis. Bu da bu ozelligin onceden mi sonradan mi edinildigine yonelik bir indikator.
Suark said:
Abi çelişiyoruz işte bak,Boldlu kısım doğru değil. Gayettabi oradada bir mutasyon olabilir kendi içinde.
Hoş bunlar izole toplumlar değiller ve bu tartıştığımız şey çok tutarlı değil ama "kıpçaklar hep mongoloiddi slavlarla karışıp sarışın oldular" önermisinin hiç bir mantıklı zemini yok maalesef.
Esmerliğin yaygın olduğu hatta daha fazla olduğu slavlarda veya avrupada, sarışınlık pek tabi kıpçaklar tarafından gelmiş olabilir bu açıdan bakınca?
Sanki biraz taraflı düşünüyorsun gibime geliyor.
Nigger_of_the_sand said:
Avrupa'daki sarisinlik ayni mutasyondan kaunaklaniyor, bir de Kipcaklar'da ortaya cikmis ayri bir mutasyon yok. Bu adamlardan bir kismi Avrupai gorunumlu, bir kismi Mongoloid ise mesela, karisim olmus demektir.
Kipcaklar ozlerinde cogunlukka sarisin olsaydi Orta Asya'da da iz birakirdi diyorum. Turki gruplar bulunduklari yerdeki komsukarina yakinlar, tum komsularina tasidiklari en belirgin ozellik de Mongoloid goz yapisi. Mongoloid gozlu ve sarisin ayni anda olunabiliyor, ama Turk fenotipinda sarisinlik hep komsular ile, karisilan halklar ile tetikleniyor. Komsu ne kadar sarisinsa, Turkler'deki frekans da artiyor.
Öne çıkan mesajlar
Nigger_of_the_sand
Once kaynaksiz olmakla itham ettin, simdi Wikipedia'da okuyup geliyorsun diyorsun. O wikipedia da kaynaklarla taziliyir zaten, kaynaksizsa da ben paylasmam.
Ustune basa basa RUS bilim adamlari diyerek tam da bahsettigim "adamin gol diyor" edebiyatina girmissin. "Su kadar kitap yazilmis, bu kadar sayfa yazilmis." Oncelikle confirmation bias nedir onu ogren, ve anladigini belli edecek sekilde cumle icinde kullan. Ve bu biasi neden yapmiyor olduguna dair ikna et beni. Bir sonraki mesajinda bu konuya deginmeni bekliyorum senden.
Kac kere soyledim, sikintin kaynak eksikligin degil arastirma ve yorum tarzin. Sikintin zihniyetin yani. "Su kadar kitap yazilmis" diyince birsey degismiyor. Karsi argumanlari boyle susturamazsin, nitelikli evaplarla susturursun. Odin Turktur diyebilecek kapasitede bir insanda da o nitelik yoktur zaten.
Senin isini bozan dil ve din konusuna hala cevap verememektesin. Inkar da edemiyorsun, cevap da veremiyorsun. 3. kisilere yaptigin ezikce ozetkerld bu mesajlarin kaybolmasini umuyorsun sadece. Ama kaybolmayacak, tekrar tekrar yazacagim, tekrar tekrar duzeltecehim seni. Sen bikacaksin, Turkler ile ilgili paylasim yaparken "insallah yone biyerden cikip da basima beka olmaz simdi" diye urkek urkek yazacaksin, ben bikmayacagim.
Sosyal ağlarda paylaş
Nigger_of_the_sand
Sadece Slavlarla karistilar da demiyorum, onu kacirmissin.
Ve evet, ayni etnik grup icerisinde farkli irklar varsa bu karisimin gostergesidir. Izole toplumlarda dis gorunus esitlenir, esitlenmiyorsa surekli bir karisim vardir.
Slavlar sarisinligi Kipcaklardan almis olamaz, cunku Slavlar Kipcallar'dan once de sarisin. Kipcaklar da sarisinligi Asya'da yaymamis. Bu da bu ozelligin onceden mi sonradan mi edinildigine yonelik bir indikator.
Sosyal ağlarda paylaş