Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 HTML/CSS/Javascript moduna geçti MS. Edit: Yani tam bi geçiş değil aslında, yoğun bi teşvik var sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 yok aslında olay html falan değil. öncelikle ms anladı ki development platformlarını kapatamaz. bunun kendine getirisi yok. aksine bunları evrensel standartlara getirmeli ve açmalı ki geliştirici komünitesini büyütsün. sonuçları şöyle; * c# artık ecma standardı. bu sayede mono projesi çok ilerledi. çünkü eskiden spesifikasyonleri geç çıkarıyordu ms, mono'yu yavaşlatmak için. ama artık xamarin (bkz: mono, miguel de icaza) ile özel partner'lik bile duyurdular. mono'ya direkt destek veriyor, cross-platform olmak adına. * .net framework library'leri düzenlendi ve parçalandı. .net framework açık kaynak kodlu. * roslyn (yeni compiler'ı) açık kaynak kodlu. * asp.net açık kaynak kodlu ve dışardan contribution alıyor. bunun gibi bir çok sistemini de açık kaynak koda çevirdi. hepsini github, codeplex gibi sitelerde inceleyebilirsiniz. bunları dünyaya iyilik olsun diye yapmıyor tabii ms de. konu gelir modelini değiştirmekle ilgili. artık (business' dışında) virtualization, ad sales ve os apps üzerinden para kazanmak istiyor. diğer yapılan her şey, bu gelir modellerini desteklemekle ilgili. yani ms, kendini google ile apple arasında konumlandırıyor bana kalırsa. zaten bu firmaların hepsi tekelleşmiş durumda ve insanlığın gidişine baktığımda, bundan kolay kolay kurtulabileceğimizi sanmıyorum. bunun iyi olduğunu da düşünmüyorum. ama en azından firmaların bize biraz şans vermesini isterdim. apple ise çok kapalı bir ekosistem'de ısrarcı görünüyor. beni rahatsız eden bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 developer hesabı aldım heves ettim ben de bugün yarın bişiler yazmaya başlıcam tecrübe edindikçe bloga fln koyarım kaynak olsun asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 Property observer olayını çok sevdim. WillUpdate ve DidUpdate olayı çok hoş olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2014 Sawer said: Property observer olayını çok sevdim. WillUpdate ve DidUpdate olayı çok hoş olmuş KVOdan farki ne ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2014 lan olm aylarca haskell f# falan uğraştım, çok hoşuma gitti uğraşmak, şimdi böyle fankşınılla hibritlenmiş bir dil çıkarmışlar umarım eğlenirim. iyi ki obj c öğrenerek vaktimi çöpe atmamışım. her şeyi EZ mod yapmışlar, iki haftada bir oyun fırtlatırım storea artık hangisi tutarsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2014 güzel kaynakları paslasanıza buraya bulursanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2014 kaynak yok olm daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2014 kermit said: güzel kaynakları paslasanıza buraya bulursanız Buna denk geldin miydi ? http://swiftlang.eu/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2014 aquila said: kaynak yok olm daha. yok lan ne bilim biri youtuba video mideo bişilre koyar bişiler anlatır diye sordum ilgilendiğimden değilde belki ilerde bakarım diye jashdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 kitaplar daha kasim - aralik gibi cikacaklar dil zaten su an objective c den yavas, ki hala betada bide cok hizli bir gecis olmayacak cogu firma'nin zaten var olan bir app'i var, 1-2 seneyi bulur gecmek o kadarda acele etmeye gerek yok bide dil o kadarda super degil su itunes'a koyduklari kitaba bakilirsa. illa c type syntax yapmayacaz diye kasmiyorlarmi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sanguin Mesaj tarihi: Eylül 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2014 Şöyle bir şey var ama? http://webrazzi.com/2014/08/25/swift-programlama-dilini-ogrenebilecegiz-16-ucretsiz-kaynak/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2014 Sirketce kollektif olarak toplu egitimler sonucu swift'i ogrendik. Ilk duydugumda cok heyecanlanmistim ki ilk mesajimdan da belli zaten ama artik belli bir seviyeye gelmis biri olarak soyluyorum ki swift cok canlar yakacak. Evet modern olmasi, functional paradigmadan faydalanmasi falan harika. Obj-C'den daha kullanisli orada da sikintimiz yok ama maalesef cok karman corman bir dil olmus. Ayni seyleri tekrar anlatip durduk cunku ayni seyi yapmanin 5 yolu var. Bazi seyler writability arttiricam diye readibility'nin icine etmis falan. Sonuc olarak obj-c'den tabii ki daha iyi ama -bence- baya buyuk tercih hatalari var. Muhtemelen sirketler kod standarti olusturmak icin buyuk caba harcicaklar yoksa is cigrindan cikabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
romslayer Mesaj tarihi: Eylül 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2014 Treehouse a swift courselar cikmis ama xcode 6 public release e cikmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2014 Deacon said: Sirketce kollektif olarak toplu egitimler sonucu swift'i ogrendik. Ilk duydugumda cok heyecanlanmistim ki ilk mesajimdan da belli zaten ama artik belli bir seviyeye gelmis biri olarak soyluyorum ki swift cok canlar yakacak. Evet modern olmasi, functional paradigmadan faydalanmasi falan harika. Obj-C'den daha kullanisli orada da sikintimiz yok ama maalesef cok karman corman bir dil olmus. Ayni seyleri tekrar anlatip durduk cunku ayni seyi yapmanin 5 yolu var. Bazi seyler writability arttiricam diye readibility'nin icine etmis falan. Sonuc olarak obj-c'den tabii ki daha iyi ama -bence- baya buyuk tercih hatalari var. Muhtemelen sirketler kod standarti olusturmak icin buyuk caba harcicaklar yoksa is cigrindan cikabilir. ayni sey objective c icinde gecerliydi. ayni seyi yapmanin 30 yolu falan var asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Abi en nefret ettiğim şey şu ? ve ! oldu. Adamlar tüm API'leri buna göre değiştiriyorlar ve tam bir sıkıntı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2014 SenariouS said: Deacon said: Sirketce kollektif olarak toplu egitimler sonucu swift'i ogrendik. Ilk duydugumda cok heyecanlanmistim ki ilk mesajimdan da belli zaten ama artik belli bir seviyeye gelmis biri olarak soyluyorum ki swift cok canlar yakacak. Evet modern olmasi, functional paradigmadan faydalanmasi falan harika. Obj-C'den daha kullanisli orada da sikintimiz yok ama maalesef cok karman corman bir dil olmus. Ayni seyleri tekrar anlatip durduk cunku ayni seyi yapmanin 5 yolu var. Bazi seyler writability arttiricam diye readibility'nin icine etmis falan. Sonuc olarak obj-c'den tabii ki daha iyi ama -bence- baya buyuk tercih hatalari var. Muhtemelen sirketler kod standarti olusturmak icin buyuk caba harcicaklar yoksa is cigrindan cikabilir. ayni sey objective c icinde gecerliydi. ayni seyi yapmanin 30 yolu falan var asdf Yani? Obj-C'de bir seyi 50 yolla yapmayi justify edebilirsin bu arada: backward-compatibility. Dil zamanla evrimlestigi icin normal. Ha gene de hos bir sey degil sonucta. Ama simdi sen gelip sifirdan dil gelistirirsen ve bu boku yersen yanlis yapmis oluyorsun. Dili ogrenmek zorlasiyor, dil error-prone oluyor ve en kotusu kodu okumak asiri zorlasiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2014 demek istedigim apple hep boyle. c type syntax'a swiftle yeniden gecmeyerek kendi ayaklarina sıktı bence. ki ayni kafada devam ederse aynen objective c gibi olacak bu sirada share extensionlari ne kadar limitlemisler pof Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 beynim durmadı değil acaba bi tek bana mı karışık geliyo ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2015 bisey sorucam aksam, simdiden uplayayim konuyu asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2015 Terminating app due to uncaught exception 'NSInvalidArgumentException', reason: '-[Pitch_Perfect.ViewController stopRecording:]: unrecognized selector sent to instance 0x7fc048416ad0' bu ne hatasi ya, cozemedim. bi button var basiyorum ariza veriyo, ici de bos. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2015 sanki stopRecording diye bisiler ariyor o buton. http://webmaps.mammothmapping.com/t/thread-1-signal-sigabart-what-is-this/8302/4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2015 dandik online dersle bu kadar oluyo demek ki asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2015 dunyanin en sacma hatasiymis gercekten de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar