Deacon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Cok heyecanliyim. Harika bir dil yapmislar gibi duruyor. 30 yillik objective-c'den kurtuluyoruz artik: namespaces, closures, map, filter, multiple return values, generics, type inference ve tertemiz bir syntax. Obj-C yuzunden iOS development denemeyenler direk denesin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 sadece gülen surat ile kod yazmazsam şerefsizim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phillamon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 [reklam alanı] yerleşelim. Yine bunun için de Mac OS gerekecek ama di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 muhtemelen, evet direk kendi sistemlerine kisitlanmis bir sey olacagi belli son donem hype donduren seyleri bir araya getiren generic next-gen fp/oop hybridi syntax olarak, ki iyi bir sey bence (diger topicte demistim, yine son donem hypelanan dillerden rust'in fonksiyonlari misal neredeyse swift ile ayni) bes dakikada okudugum herhangi bir swift kodunu anlar oldum, [@^(){}{{}{}{}fdklfghjkfkfld] ile cebellesmek yerine de asil konu playground sanki repl 2.0 olacak gibi duruyor milleti programlamaya alistirmanin otesinde native ios gelistiricisi olmadigim icin heyecan vermedi de guzel iste niye kullanilmasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 uiview ile entegrasyonu hakkinda bisey yok sanirim piyasada bide cidden kullanmak icin bir neden lazim sonucta eger abarttiklari gibi %40-50lerde bir hiz artisi olacaksa ve bunu animasyonlarda ve cizimlerde saglayacaksa eyvallah ogreniriz. ama bir artis saglamayacaksa cogu kisi uzun zaman gecmez. Bi kere benim olmazsa olmaz kutuphanelerim var objective cde AFNetworking TPKeyboardAvoiding MMDrawer MBHub vs vs bunlar gibi kaliteli kutuphanelerin gelmesi zaman alacaktir illaki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 https://developer.apple.com/library/prerelease/ios/documentation/Swift/Conceptual/BuildingCocoaApps/InteractingWithObjective-CAPIs.html#//apple_ref/doc/uid/TP40014216-CH4-XID_26 https://developer.apple.com/library/prerelease/ios/documentation/Swift/Conceptual/BuildingCocoaApps/MixandMatch.html#//apple_ref/doc/uid/TP40014216-CH10-XID_75 evet ben de ucuncu parti seyleri merak ediyordum asil, o kadar da sancili gozukmedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Ya bana çok gereksiz gözüktü bütün bu olay objective c : 1 ) [myTableView insertSubview:mySubview atIndex:2]; 2 ) UIColor *color = [UIColor colorWithRed:0.5 green:0.0 blue:0.5 alpha:1.0]; swift : 1 ) myTableView.insertSubview(mySubview, atIndex: 2) 2 ) let color = UIColor(red: 0.5, green: 0.0, blue: 0.5, alpha: 1.0) çok mu farketti yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 let myLength = myObject.length? let myChar = myObject.characterAtIndex?(5) if let fifthCharacter = myObject.characterAtIndex(5) { println("Found (fifthCharacter) at index 5") } su satir sonlarindaki "?" nedir abi anlayan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 tahminince kendi içinde null kontrolu yapıyor 5. karakter varsa ata yoksa 0 koy tarzı try-parse gibin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 biraz belki tutucu düşünüyorumdur da böyle birisinin yeni bir dil yaptık çok güzel oldu demesi mantıklı gelmiyor bana. sonuçta c olsun c++ olsun yıllarca gelişimini sürdürüp şu anki halini almış diller naturel diller gibi. ilk başta çok güzel görünen şeyler uzun vadede sorun yaratabilir veya ne bileyim good programming açısından kötü alışkanlık yapabilir falan. biz önceki altyapıyı tamamen koruduk şunları şunları ekledik diyorsan o zaman neden böyle ortalığı karıştırıyoruz. yazılım dilleri bir firmanın elinde olmamalı bence microsoft olsun apple olsun oracle olsun. he başka nasıl olur bilmem orası ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 bilen bilir http://graphicssoft.about.com/library/reviews/ss/swift3d-interface.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 SenariouS said: let myLength = myObject.length? let myChar = myObject.characterAtIndex?(5) if let fifthCharacter = myObject.characterAtIndex(5) { println("Found (fifthCharacter) at index 5") } su satir sonlarindaki "?" nedir abi anlayan? characteratindex optional bir int donduruyor, null da olabilir gecerli bir index de anlaminda (scala/f# 'taki option gibi), deger varsa fifthcharacter'a matchliyor, yoksa if statementa false vermissin gibi oluyor bakmiyor hic let optionalFifthCharacter = myObject.characterAtIndex(5) if(optionalFifthCharacter) { println("Found (optionalFifthCharacter!) at index 5") } de olabilirdi bir de, let = .. optional degeri disari cikartip matchlemek icin, onun yerine ! ile de explicit olarak bu optional degerin ici dolu ben biliyorum diyorsun tabi ici bossa runtime error, su ornekte imkani yok gerci true donmese zaten dusmeyecegi icin oraya ilk iki satirsa yanlis anlamadiysam myObject'in length propertysi / charatindex metodlari var mi, varsa getir hele yapiyor -- misal var myObject : Foobar? = nil; <...arada bir seyler donsun...> if let fifthCharacter = myObject?.characterAtIndex?(5) { println("Found (fifthCharacter) at index 5") } myobject nil degilse ve index dondurecek seyi de implement ediyorsa ve de bu zimbirti 5. karakteri bulduysa printle yoksa gec Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 SenariouS said: let myLength = myObject.length? let myChar = myObject.characterAtIndex?(5) if let fifthCharacter = myObject.characterAtIndex(5) { println("Found (fifthCharacter) at index 5") } su satir sonlarindaki "?" nedir abi anlayan? c# dan referans verecek olursak nullable karakter demek oluyor. int bir değişkene null ataması yapılamaz. ama int? null atama yapılabilinir. buna benzettim ben buradakini de... mesela demiş ki: var surveyAnswer: String? // surveyAnswer is automatically set to nil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Bende bayağı heyecanlandım, syntax temiz olmuş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 xcode 6 beta lazimmis =(. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Fly said: https://developer.apple.com/library/prerelease/ios/documentation/Swift/Conceptual/BuildingCocoaApps/InteractingWithObjective-CAPIs.html#//apple_ref/doc/uid/TP40014216-CH4-XID_26 https://developer.apple.com/library/prerelease/ios/documentation/Swift/Conceptual/BuildingCocoaApps/MixandMatch.html#//apple_ref/doc/uid/TP40014216-CH10-XID_75 evet ben de ucuncu parti seyleri merak ediyordum asil, o kadar da sancili gozukmedi (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 yalnız aynı isimde paralel scripting dili olması çok salak olmuş, isim mi bulamadın be Apple https://developer.apple.com/swift/ ile http://swift-lang.org/ farklı asfdsdgdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 soru; programcılık bilmeyen biri, bu swift öğrenmeye başlayarak, ios ürünlerine programlama yapabilir mi uzun/kısa vadede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 yapar, niye yapamasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 sordum merakımdan, bi başlangıç noktası olarak kullanılabilir mi diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Baslangic noktasi olarak kullanilmali hatta. Tek sorun kaynak problemi olacaktir. Google'da "how to do x in objective-c" yazdiginda 50 tane cevap geliyo. Ilk etapta swift'te bu sorun yasanabilir. O yuzden biraz daha yavas ogrenme / gelistirme olabilir ve normaldir. Ama sonucta ilk ogrenenlerden olacaksin, kazancin daha buyuk. 2-3 sene icinde iyice replace eder Obj-C'yi zaten. Yeni proje baslamaz muhtemelen Obj-C ile. Obj-C API'leriyle iletisimi cozuldukten sonra obj-c'yi cook buyuk oranda cikaririz hayatimizdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Obj-c icin de c ve c++ kullanilabiliyor, simdiye kadar drop edilme gibi bir durum soz konusu olmamisti. Ama tabii ki, burda yeni gelen dil desteklenen sub dilleri degil ana dili replace etmek icin geliyor, benim beklentim low level c/c++ support u devam edip obj-c yi iki sonraki IOS/OSX versionlarinda drop ederler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 muhtemelen dediğin gibi olacak gladmir. swift de llvm compiler üzerinde koşuyormuş, obj-c gibi. compatibility sorunu fazla olmayacaktır. yeni dilin avantajlarından dolayı kullanımı artmaya başlayacak, 3rd party library'ler çoğalacak, doğal bir geçiş olacaktır. mevcut native ios geliştiriciler için iyi haber bence, obj-c'de olmayan modern(!) fonksiyonlar platforma geliyor bu sayede. pek tabii ios popülerliğini koruduğu sürece, yeni başlayanlar için de güzel, adaptasyon daha kolay olacaktır. ama toplam fayda adına kötü haber. apple hala kapalı kalmaya devam ediyor. kendi programlama dili, başka hiç bir yerde kullanılmayan. obj-c gitti, bu geldi. ms bile bu sevdasından vazgeçti dedik, şimdi apple başladı. bir de satışçı kafasıyla slide gösterip, 2 kelimelik grafiklerle "3x kat daha hızlı" yazma konusu uyuz etti beni =) benchmark o kadar temsili kelimelerle geçiştirilemez ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Xcode 6 beta yi indiriyorum, akşam birkaç birsey yazıp hissiyatina bakarım, fikir sahibi de olabilirsem buraya da yazarım. Temel de hoşuma gitmedi syntax ama ben yaşlı adamım, gençlere güzel gelebilir tabii ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2014 dun indirecektim ben de usendim ya mountain lion'in oldugu diski boot etmeye. Ractamainus said: ms bile bu sevdasından vazgeçti dedik, şimdi apple başladı. genel oalrak soylediklerine katiliyorum da, c# ile alakam 'hiaaaa' dan ibaret oldugu icin soruyorum. ms gercekten vazgecti mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar