aquila Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 onu bir milyon kisi yazmis 3 year, 10 year diye.
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 http://s27.postimg.org/j8jrglnz7/hanselman.jpg
Holy Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 öğrenen öğrendi ve ekmeğini yedi, şimdi yenisini öğrenip ekmeğini yemeye devam edecek. ilk öğrenen daha çok kazanıyor, MMO'da server reset gibi negzel.
aquila Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 aynen, adamlar ekonomiye hareket getiriyo asdf.
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Holy said: öğrenen öğrendi ve ekmeğini yedi, şimdi yenisini öğrenip ekmeğini yemeye devam edecek. ilk öğrenen daha çok kazanıyor, MMO'da server reset gibi negzel. artik ekmek yemek icin baya seyi tekrar ogrenecek ama. platform cok degismez ama major bir change sonucta. elmayi isirdilar kisaca.
Sawer Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 hay allam gene olan bize oldu ( objective c developer :( )
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Apple Maps'te, iOS 7'de ve daha bircok uygulamanin ilk ciktiginda oldugu gibi bu Swift bas agritacak. Bazi developerlar Obj-C ile bir sure daha devam edecek. Sonra mecburen Swift'e gececekler ama dil surekli guncellenecek degisecek. Kisaca Apple developerlarini onumuzdeki birkac yil kaos bekliyor.
Fly Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 okudum da biraz neredeyse mozillanin rusti alip araklamislar diyecektim asdfs kitapta uiview vs tutoriali yok, objc'de ne kullaniyorsaniz birebir aynisi gibi [ali:veli osman:NO]; yerine ali.veli(osman:NO) gibi
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 ooo mukemmel bise bu swift apple yine yapti innovation oo woo high tech super otesi mars'a gidecez artik desek mutlu olurdu bazilari gerceklerden korkmayin
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 http://forum.paticik.com/read.php?97,7617124,7617124#msg-7617124 Burda tartisalim swift'i. Swift varken obj-c yazmak isteyen developer korkak ve sektorde uzun sure tutunamayacak adamdir gozumde. Cok guzel gozukuyor dil heyecanlanmayanlarin developer ruhu olmus.
Holy Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 xetraynex kısa sürede dünyada en çok nefret ettiğim insan olmayı başardı ya bu tavrıyla. benim nefretim falan önemli değil de, inanılmaz itici olduğunu farkediyor mu acaba kendisi de?
Sawer Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Deacon said: http://forum.paticik.com/read.php?97,7617124,7617124#msg-7617124 Burda tartisalim swift'i. Swift varken obj-c yazmak isteyen developer korkak ve sektorde uzun sure tutunamayacak adamdir gozumde. Cok guzel gozukuyor dil heyecanlanmayanlarin developer ruhu olmus. Arkadaş çıkalı 2 saat olmadı, olay hakkında atıp tutmalar başladı :D
vulga Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Hazır bu kadar bilgili adam toplanmışken sorayım. Appleda çalışmış olan bir arkadaş var (şu an çalışmıyor seneye tekrar başlayacakmış okul mokul işlerinden) appledaki başka bi arkadaşı aracılığıyla 4te1 fiyata ürün temin edecek bana. Macbook air alayım diyorum 13 inch 128 gb 700 tl ye falan gelecek. Aslında mühendislik öğrencisiyim solidworks falan kullanabilcek miyim diye araştırırken macbook pro'nun müh için daha iyi olduğunu duydum ama yine de dh forumda windows önermişler. Mac'lere de windows yüklenince performans alınamıyo diye eklemişler bu sebepten günlük kullanım için air alayım diyorum sonuçta netbook fiyatına gelecek. 2014 air'ların 2013 air'lardan daha kötü olduğu söyleyenler de var ne yağacağımı şaşırdım. Pek de anlamıyorum donanımdan falan. Ne yapmamı önerirsiniz bütçe yok 4te1 fırsatını da kaçırmamak istiyorum mağlum öğrencilik :)
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Atip tutma mi? Kitaba goz attin mi? "A tour of Swift" falan inceledin mi? Bunlara bakip da heyecanlanmayan adam hakkinda yargimi veririm direk. Obj-C gibi oldukca eski bir dil yerine boyle tertemiz ve modern bir dil getirmis adamlar. Buna sevinmiyorsa bir developer cidden cok uzucu. Ha eksikleri vardir, kizacagimiz yerler olacaktir ama bir yerden baslamak gerek ve apple saglam bi adimla basliyor bu olaya.
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Holy said: xetraynex kısa sürede dünyada en çok nefret ettiğim insan olmayı başardı ya bu tavrıyla. benim nefretim falan önemli değil de, inanılmaz itici olduğunu farkediyor mu acaba kendisi de? holy shit
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 xetraynex said: Apple direk bir yazilim firmasi degil. Samsung nasil BADA yapmaya calisti batirdiysa, Apple da artik yavastan batirmaya basladi. sdgbhsdglıhds sen niye böylesin ya. adamlar belki de gelmiş geçmiş en stabil işletim sistemlerini üretiyor hala iyi yazılımcı değiller diyorsun
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 ne uretiyo lan Mac OS UNIX based. adamlarin tek yaptigi UI. O UI da open source degil. Darwin open source. cahiller beni elestirmesin.
Fly Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 bence objc'ye ve onu atlattiktan sonra api'a giris idi mesele, daha cok insan giris yapacak bir dezavantaj o ekmegini hazirda buradan kazanan icin ama iyi bilirim diyorsaniz isinizden olmaniza sebep degil sanki ? dilelr arasi gecis icin ffi da yok gibi duruyor, direk class ismini alip swiftte kullanmis apple ornekleri, ucuncu parti seylerde de ayni olay var sanirim objc/swift arasi da o yuzden api farki yok gibi duruyor, bir kaos cikacaksa bu noktadan cikmaz
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 cikar kaos library'leri degistiremezler zaten onu yapsalar direk fail olurdu apple biterdi mobilde. onlar duracak. simdi siz memory management'te leak'lere, dil'de buglara, adi sani ne oldugu bilinmeyen exceptionlara hazir olun.
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 islemcileri intel ekranlari samsung klavyeleri çin malı kimbilir ne isletim sistemi unix programlama dili c çakmasıydı şimdi sacmaligini gorup Swift cikardilar. kapasitif ekranlar apple'dan once de vardi. onlar bulmadi. bitek UI yapiyo bu adamlar goze hos gelen seyler yapiyo. simple yapiyo. siz de aldanip aliyonuz iste cok innovatif firma diye. kandırıyolar la sizi. azcık gözünüzü açın. apple ne apple. elma armut. edit: bir de cok super marketing yapar bu adamlar. bit pazarindaki çakallar gibi.
SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 objective c bile hala o durumda asdfadsf ama bu hala baya baya hizli olmasini etkilemiyor.
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Daha iyisi olsaydi onu severdik. Samsungla Nokia mi sevelim ne istiyorsun
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 hizli olmasi garbage collection olmamasindandi. Swift ile gelirse GC yavaslar biraz. Laptoplarinin hizli olmasi SSD kullaniyolar. Laptoplarinin ince ve zarif olmasi kendileri assemble ediyolar. Ayrica yazilimlari sadece kendi hardwarelarina gore optimize ediyolar. Nasil WP ve iOS hizli cunku device specific yapiliyorlar, Android yavas cunku her alette calisiyo diyoz ya oyle. Hiz olayi tamamen bu yani. ortada bir magic yok. kaptirmayin a.k sunlara paranizi artik. Ulkecek ayranimiz yok icmeye iphonela gidiyoz sicmaya. Bizim burada sokaktaki simitcinin iphone'u var lan. Ciddi. Azcik mantiginizi kullanin.
Fly Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 benim lumia kullanan arkadaslarim da var
Öne çıkan mesajlar