Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kötü üni iyi ortalama mı iyi üni kötü ortalama mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
olay sende bitiyor, ortalamanı iyi yaparsan ozaman gitme ihtimalini arttırırsın,

gidememe durumunda da tr' de ismi duyulmuş okul diğerlerine göre daha avantajlı,

ikisi de devlet okulu burslu olsaydın anlardım da neyin tatavası bu sadfa

gir geç..
Mesaj tarihi:
annelerine kaydım herhalde bu kadar götacısının başka açıklaması yok :DD
baksana ban için ağlamaya başladılar bile hadi admin anneciğiniz meme getirsin size :D
Mesaj tarihi:
kalır tabi kaç yaşına gelmiş bilmiyorum ama dalga geçmeye çalışıyo işsiz güçsüz annesinin evinde yaşayan boş adamın teki olduğunu bu yaşta bile anlayabiliyorum çöp bi adam
herhalde babasıda bunu yaparken annesini trollüyordu
Mesaj tarihi:
KidLazer said:

ha ayrıca sen ortalama kasarken ytü'den denyonun teki aynı dersten sırf çan eğrisi yüzünden A getirebiliyor. sokarım böyle sisteme diyip isyan ediyorsun bi müddet sonra.

Şunu görünce yazasım geldi. Bizde DC 50'ydi, ön şartlı ders vardı (mat101'den kalınca mesela 4-5 dersten daha kalmış sayılıyorsun); 2.42 ortalamayla mezun oldum ben, bölüm 2.miz 2.90 ortalamayla mezun oldu. Sınıf 30 kişi olduğundan %10 saçmalığına da giremiyorum ama ortalamanın üstünde notum. Üstüne bir de hesapta İİBF'de okuduk, sınıfta kız yoktu :(

Çok insana yazık oldu bizdeki bu sistem yüzünden, sonra bir de DC'yi 65'e çektiler ahah, mezun vermeyecek bölüm az daha zorlasalar.

Bu arada OP'a not: Kolay ortalama kasacağın üniversite yok, çünkü Şırnak Üniversitesi'ne de gitsen çevren seni kendisine benzetecek ve normalde ODTÜ'de BOUN'da eşek gibi çalışarak geçeceğin dersleri Şırnak Üniversitesi'nde derslere gitmediğin, son akşam çalıştığın ve arkadaşlarınla yerel kahvede batak oynadığın için geçemeyeceksin. En sonunda da 5 senede 2.00'la mezun olacaksın dünyadan zerre haberin olmadan.
Mesaj tarihi:
Akademik kariyer yapıyorsan duruma göre değişir, ortalama sınırları falan da ciddi sıkıntı yaratabilir yüksek lisansta. O yüzden ortalama üni adına tercih edilme sebebi sayılır.

İş hayatına gireceksen okul isminin yanında ortalamanın lafı bile geçmez. Direkt okul isminden elenirsin zaten ortalama soracak mülakata bile çağırmazlar.

Kendini geliştirmek, "öğretim"in yanısıra "eğitim" de almak ve hem mesleki hem vizyon açısından daha sağlam olmak istiyorsan kesinlikle iyi üniversite. Gerçekten vizyon arttırmak, gelişim vb açısından üni çok şey katıyor. Özellikle ülkemizde parmakla sayılan birkaç lise dışında hiçbiri bu anlamda öğrenciyi geliştirmek gibi bir amaç gütmediği için hem lisenin hem üni.nin işi üni.ye kalıyor.
  • Yeni Oluştur...