Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürtçe Kapital Manga

Biyik

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

çok komiksiniz lan, bilmiyorum farkında mısınız bu komikliğin

ben türk olarak salzburg bilmemne üniversitesinde seçmeli olarak açılmış türkçe dersine katılım olmadığı için gerçekleşmemesi konusunda kendimi kötü hissetmiyorum. belki almanyada 2. veya 3. en çok konuşulan veya en çok azınlığa sahip kesim türkler. türkçe öğrenenlerden korkmayın demiyorum. burada kürtçe öğrenenlerden de korkmuyorum.

ülkenin en çok konuşulan 2. dili insanlar bunu öğrenmek isteyebilir noktasında amerika ve almanya en güzel örnekler. bir ülkenin resmi dilini konuşmayarak kendi dilini konuşmaya kasmak kadar bir eziklik yok benim gözümde. ben amerikaya gittiğimde yanımda türkler varsa bile türkçe konuşmamaya özen gösteriyorum çünkü orada yaşayan insanlar türkçe bilmiyor ve olduğum yerin düzenine saygı gösterme eğitimi aldım. eğer ben ingilizce biliyorsam neden türkçe konuşma gereği duyayım ki. amerikadaki hispanicler aynı şekilde. kendi dilimi konuşucam diye bir çaba sürekli. çoğu zaten cahillikten bilmiyor ingilizce. aynı şekilde nefret ediyorum onlardan. almanyada 20 yıl yaşayıp almanca öğrenmemeyi hedef biçmiş ve her fırsatta götü göğe eriyormuş gibi türkçe konuşmayı marifet sanan türkler, aynı şekilde nefret ediyorum.

eziklik başka bir şey değil. ha kendi dilini konuşmasın, öğrenmesin kültürleri diller yok olsun falan değil olay. yine öğrensin türkçesini, kürtçesini, almancasını, ingilizcesini fakat yeri geldiğinde yerine uygun konuşmasını bilsin. türkiyede kürtçe konuşucam diye kasan insanlar benim gözümde amerikada ispanyolca konuşucam diye kasan eziklerden, almanyada türkçe konuşucam diye kasan ezik* türklerden farklı değil.

amerika ve almanya'da oradaki insanlar azınlık dillerini işveren olarak iletişim kurmak için falan öğreniyor. çok fazla ucuza çalıştırılacak ve dil öğrenemeyecek kapasitede adam olduğu için. buradaki türkler ne için öğreniyor merak ediyorum. (kişisel ilgi ve alakanın dışında tabii ki, o noktada zevk keyif meselesi - pratik, günlük çıkarım yapmak isteyenlerden bahsediyorum)

öyle deme türkler, kürdistanı "işgal" etmişler, kürtçe konuşmak onların en doğal hakkı,
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

avrupa'daki türklerle türkiye'deki kürtleri aynı kefede değerlendirmek de nasıl bir saçmalık belli değil.

türkiye'deki kürtler başka bir yerden gelmedi ki buraya, zaten kürtlerin toprakları belli güneydoğu'da yüzyıllardır. inşallah birleşik kürdistan'ı da kuracağız. (suriye-ırak-iran-türkiye kürt topraklarıyla)

demiyim demiyim diyorum ama adam bariz ve açıkça anayasal suç işliyorum bununda cezası belli
Sosyal ağlarda paylaş

değil.

çünkü yordam kitap basıyor bunu.

yordam kitap kapital'ın aslını almanca'dan türkçeye çeviren yegane yayınevi.

hatta doğru dürüst marksist literatürü türkçeye (hatta bu gibi eserlerle kürtçeye) kazandıran çok değerli bir yayınevi.

kapital'ın ilk iki cildini bastılar. üçüncü cildi de yolda.

ilgilenenler ve das kapital'i okumak isteyenler ayrıca kapital'in izinde diye çok güzel bir yardımcı kitap var kapital'e ek kaynak.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca kapital üzerine, marx üzerine kafasında soru işaretleri olanlara (marx'ın artık değer teorisini kafasında tam oturtayan vs. gibi) her zaman konuşmaya, yardım etmeye, tartışmaya hazırım.

ülkede maalesef marksist ekonomi teorisi pek bilinmiyor.
bilenler de yalan yanlış biliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...