ovchinnikov Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 videonun amacını anlamamakla beraber altınorda devleti nereden türk oluyor onuda anlamadım. adamlar anam babam moğol.
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 türk olmak çok sıkıcı video da bok gibiymiş
µh Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 ovchinnikov said: videonun amacını anlamamakla beraber altınorda devleti nereden türk oluyor onuda anlamadım. adamlar anam babam moğol. Nüfusu moğol-türk karışık. türkler baya da fazla.
totemic Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 hadi bir de tarihteki kürt devletlerini paylaşsın.. aaa unuttum onlar hiç devlet kurmadı değil mi?... zaaaaaaaaa xD
ovchinnikov Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 µh said: Nüfusu moğol-türk karışık. türkler baya da fazla. iyide eski devletlerin menşeinden bahsederken tebaasına göre değil kurucusuna göre değerlendirmez mi? bu mantıkla osmanlı'nın nüfusunun çoğunluğunu türk olmayan unsurlar oluşturuyordu.
totemic Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 yönetimdeki ırk o devletin kurucusu sayılıyor benimde bildiğim kadarıyla.
µh Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2014 valla kurucusuna, yönetimine, halkına, diline göre falan değişiyor işte esasen biraz da bizim ne düşündüğümüzden çok o dönem kendilerini nasıl gödükleri veya komşu devletler tarafından nasıl adlandırıldıkları da önemli. o coğrafyada adam gibi kayıt tutan bir tek çin olduğu için genelde çinlilerin ne dedikleri önem kazanıyor. türk-moğol olayı falan ise iyice karışık, kimin eli kimin cebinde belli değil.
banadamilolo Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 totemic said: hadi bir de tarihteki kürt devletlerini paylaşsın.. aaa unuttum onlar hiç devlet kurmadı değil mi?... zaaaaaaaaa xD faşistttttttttt
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Kürt Devleti olarak geçiyor mu bilmiyorum da, Eyyübiler var.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Ne Eyyübisi yahu Kürtlere sorsan Babil ve Hammurabiden geliyorlar, ilk kanunu ilk medeniyeti onlar kurmuşlar sdf
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2014 ona bakarsan Zyryab kürt, niye iranlıymış...
banadamilolo Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2014 Kürtler ancak 21. yüzyıl ve sonrasında devlet kurabilirler tabi resmi devlet olabilmeleri muamma
Biyik Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 https://eksisozluk.com/avustralyali-olmaktan-onur-duyan-aborjin--4585693 avustralyalı olmaktan onur duyan aborjin bölücülük yapmayan, birlik ve beraberliğin kıymetini bilen, yediği kaba pislemeyen, aborjin kökenli avustralyalı vatandaşlarımızdır bunlar. amerikalı olmaktan onur duyan kızılderililer gibi, onlar da yaşadığı ülkenin kıymetini bilir, bu cennet vatanı bölmeye çalışmaz, emperyalistlerin uşaklığını yapmaz. ispanyolca konuşmaktan onur duyan bütün güney amerika halkları gibi, ingilizce ve fransızca konuşmaktan onur duyan afrika halkları gibi, onlar da medeniyete ayak uydurmuş ve o ilkel kültürlerini ve anadillerini bir kenara bırakıp, beyaz adama uyum sağlamanın kıymetini bilmektedirler. uyum sağlamayı, asimilasyon olarak görmezler, kendi ilkel kültürlerinde ısrar etmeyip beyaz adamın kültürünü ve dilini benimsemenin aklın yolu olduğunu bilirler. hayır kendi anadilini konuşup ne yapacaksın, kendi kültürünü muhafaza etmeye çalışıp nereye varacaksın? ne var senin kültüründe allah aşkına, nedir yani aborjin? binlerce yıl koca kıtada yaşayıp daha bir devlet kurmayı bile becerememiş, ilkel, aşağılık bir topluluk. feodal bile değil, avcı toplayıcı kültürde çakılıp kalmış. bir devlete itaat etmek, insanlığın en büyük keşfi ve başarısıdır. sen daha bunu bile becerememişsin, ondan sonra kalkıp ben kendi kültürümü koruyacam diyorsun. sonra soykırım yapınca, asimilasyon yapınca beyaz adam suçlu oluyor. yok öyle yağma. maarri
chrome Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Sene oldu 2015 hala mi irk lan. Avusturalya ucakla 22 saat. Hala irk..
dana22 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 eller mersine biz tersine..hala basin acik gunah diyen canlilar var.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Yazıyı okumadım da, Amerika ve Avustralya hayvan gibi soykırım yaptılar. Kızılderililer hala kontrol altında tutuluyor Amerika'da. Avustralya da resmen özür diledi yaptıkları için.
Öne çıkan mesajlar