Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AMD - Kulaklık Sorunu (Tester Lazım)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şuan için ben ve arkadaşımda onaylandı.

Şimdi sorun şu; onboard ses kartına kulaklık bağladığınızda çok düşük seviyede ses alıyorsunuz. (Realtek HD Onboard)

Fakat örneğin klavyenin hat girişine kulaklığı bağladığınız zaman gerçek olması gereken düzeyde ses alabiliyorsunuz. Sorunun sebebini çözemedim, yabancı kaynaklarda da çok bilgi yok. güncel veya 5-6 önceki driverlar ile denedim, bios ayarlarında ac97 ayarlarına baktım değişen bir şey yok.

Daha çok kişide onaylamak için;
*AMD Anakart
*Harici ses kartı veya klavyesinde hat girişi olan bir kaç kişi lazım. şu tarz

Kulaklığı önce kasadaki ses kartı girişlerinde deneyin, daha sonra harici ses kartı veya klavyenin girişinde deneyin. Anakarta direk bağlantı yaptığınız zaman %50 ye yakın düşük ses alıyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Eğer öyleyse biri mutlaka yazılımsal olarak bu sınırlamayı aşmış olması lazım. Bir bilgi düşerdi elbet yani.

Bunun farkına varmak için onboard ses kartından harici ses kartına veya işte dediğim gibi hat girişi olan bir klavyeye geçiş yapmanız lazım. O zaman fark ediyorsunuz. Bariz %40 falan daha fazla geliyor ses. 1.5 yıllık kulaklığımı tanıyamadım. Son seste dinleyemiyorum artık.

g510, g19, cm storm falan klavyesi olup amd anakartı olan yok mu hiç ya. Elbet çıkar biri, test edin.
Mesaj tarihi:
Kulaklığı tak anakart girişine.

Realtek HD Audio manageri aç.
Analog girişlerin alıtnda , yeşil veya hangi renge takılı ise kulaklık, Sağ tık Connector retasking seç.
Headphones optionunu seç.

Ayrıca equalizer seçeneği varsa, manual equalizer e geç, bütün çubukları daya en yukarı.

İşe yaramazsa bir ses kartı alın keyfinize bakın.
Mesaj tarihi:
AMD anakartım var ama harici ses kartım yok ve bir problem yaşamıyorum.

Denetim masasından ses ayarlarını kontrol edin. Windows bazen kıllık yapabiliyor. Onun dışında jackları otomatik algılıyorsa Quo-Vadis'in dediği gibi kulaklık yada ön hoparlör olarak tanımlamayı deneyin.
Mesaj tarihi:
@qua-vadis
Kendi keşiflerim de şunu farkettim. Kasanın front paneldeki ses girişini kullanınca çok düşük ses alıyorsun. Arka paneldeki ana yeşil girişi kullanıp headphone diye tanımlattığında ses yükseliyor ancak yine klavyenin ki kadar değil.
(%5-%10 fark kalıyor)
Ama ön panel kulaklık girişini kullanınca %50 ye yakın ses kaybı yaşıyorsun. Bu girişi kullanmamak lazım yani. Ön panelin anakart bağlantılarınıda kontrol ettim, HD Audio olarak anakartı bağlı

http://i.hizliresim.com/jJWQ8j.jpg

@jonq
Sende muhtemelen direk arka paneldeki girişi kullanıyorsun o yüzden sesin %100e yakın çıkıyor. Ön panel kullanınca aşırı ses kaybı yaşıyorsun. (Arka panelde %100 veremiyor ama, harici bağlantı ile arasında %10 luk bir fark var, farketmek için denemen lazım)
Mesaj tarihi:
valla zamanında , bende de vardı oyle bir sorun , ancak oyle çözüyordum anlayacağın. Sonra tittir et dedim gittim şunu aldım.

http://www.vatanbilgisayar.com/sb-audigy-value-71-pci-ses-karti.html

Hem ses kartında kasanın ön panel girişlerini takma yeri de var.

daniel k nın sürücüleri ile windows 7 altında aslan gibin keyfime baktım.

http://forums.creative.com/showthread.php?t=697079

gerçi bilgisayarı da sonra satıp , laptopa geçtim.
Mesaj tarihi:
ben şunu aldım sırf daha iyi kalitede ses istediğimden.

http://www.vatanbilgisayar.com/sb-play-usb-ses-karti.html

tavsiye ederim bangır bangır, bide kaliteli kulaklık ile tadından yenmiyo

edit: bide tabikide onboard ses kartı ile external arasında fark olucak, cünkü exteran icinde filtreler amp'lar mevcut, sen intel hd graphics ile gtx 760 ekran kartlarını aynı kefeye koymussun gibi olmus :)
Mesaj tarihi:
klavyenin kendi external ses kartı var mı? eğer yoksa onboardu kullanıyosun yine zaten, anakarttan değil kasandaki çıkışlardadır olay bence veya realtek driverında jak ayarları var oralarda bi mallık oluyodur. bende mesela kulaklık takınca hoparlör takıldı diyo çok az ses geliyor ama manual değiştiriyorum jakı kulaklık olarak normal ses geliyo geri
Mesaj tarihi:
klavyede mini external ses kartı var, o yüzden sorun halloluyor zaten. (Ama dediğim gibi kasanın front panel kulaklık girişini kullanınca sorun oluyor, arka panel kullanınca nitekim daha yüksek ses alabiliyorsun. tabi klavyenin ki kadar değil.)
  • Yeni Oluştur...