Masakari Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 İnsanlık bitmiş ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Saeros said: Theridone said: ben en çok yaptığın iş için para verip sana sahip olduklarını düşünen insanları seviyorum poster alınca bi tur sevişebiliyo muyuz sen sevişeceksen poster satmak 2. planda kalır benim için... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Esh said: Theridone said: ben en çok yaptığın iş için para verip sana sahip olduklarını düşünen insanları seviyorum 2007de bi kadin bana oyle sahip olmustu. Cok iyiydi. abi sene vererek konuşunca yaşın ortaya çıkıyor uyandıriyim. mesela 4 sene önce bi kadın öyle sahip olmuştu desen farklı olur etkisi. bak: sene 64, o ara nasıl sevişiyorum. adeta alman çeliği gibiyim. Fargo gibi, pancar motoru gibi PATAPATAPATA desen olmaz :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Panpa erkek yaslanmiyo ki 65e kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 adamin oteli var, yasi ortaya ciksa nolcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 burdan bi espri çıkıcak ama ben çıkartamıyorum bu aralar ruhum çok çalkantılı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 sen yine dene, gidis yolundan alirsin birseyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 yaşı bilinen otelli bir adam olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 çöprü nerde ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 neye tapak tanrıya mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 meh. abi her yerde böyle. herifin işi bu. muhtemelen evinden sabah nefret ederek çıkıyor akşam pestili çıkmış vaziyette evine gidip karısının dırdırını çekiyor üstüne ve zıbarıp uyuyor ertesi günü yine işe gidebilmek için. o yüzden ben anlayışla karşılıyorum böyle tipleri. iş yapıyorum ama arkadaş olmuyorum. işimi yap, paranı vereyim, sonra bas git, gerisi önemli değil. konuyla alakasız ama dün yaşadığım sikko bi olayı anlatayım. taksimdeyiz, bir grup arkadaş beşiktaşa gidecek, ben küçükköye. biri 10 lira tutuyor diğeri 40 lira. önden beşiktaşa gidecekleri yolladım. taksicilerin hepsi bahane sallıyor. hiçbiri almak istemiyor beşiktaşa gidecekleri. neyse baktım gruptaki hatunlardan birine yine adam dolu dedi. ayrılıp ben küçükköye gidicem, sıra sendeyse biniyorum dedim. ha tamam gideriz yeav dedi. dedim gideriz ama dolu dedin, dolu musun boş musun ona göre binicem dedim. boş kardeşim gel yahu dedi. dedim yin de ben senin arabana binmicem, aldım tüm grubu öndeki taksiye bindim. önce beşiktaşa sonra küçükköye gittik. herif göt gibi kaldı. anlatınca çok saçma oldu şimdi gerçi ama o an tam bir like a boss anı yaşamıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 kardes hicbirsey anlamadim ama varabildin kucukkoye umarim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Varabildim evet. Teşekküre diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Dişçiye gittiğimde herhalde dişçiden korkuyorsunuz bu dişinizi neden yaptırmıyorsunuz dedi bana işte bu kadar acı çekiyorsunuz halbuki dişçiye gitseniz daha az acı çekersiniz vs. dedi, bende sizden değil fiyat politikanız beni korkutuyor dedim, adam ehm yaptı bir ama utanmadı, 20'lik diş çekimi ne kadar diye sordum, 450 lira dedi, peki teşekkür ederim diyerek kalktım. Bir başka diş doktoruna gittim, bekleme yeri vardı gittim orada kendime kahve yaptım sonra buzdolabına baktım adam yogaya gidiyor, yogada da bir metin yazmış işte şu şekildi "enerjimin arttığını hissediyorum işyerime daha çok müşteri geliyor, daha çok kazanıyorum,enerjim yükseliyor, müşteriler enerjimin etkisi ile geliyor, daha çok kazanmaya başlıyorum, para adeta enerjimin ritmi ile beraber akıyor..." Bu metinden sonra dedim ben yandım, çalışanına dedim fiyatlar nasıl ? Çok uygun dedi benim dişlerimi de doktor bey yaptı çok uygun fiyata yaptı vs. Neyse efendim sıram geldi yattım sorunlarımı anlattım,şu tedavi gerek bu tedavi gerek,şunu yapmak lazım diye açıkladı adamda. Peki dedim ne kadar tutar adam 10 bin lira ve üstü bir rakam telafuz etti zaten on binden sonrasını duymadım. Böbreği bırakayım isterseniz dedim, anlamamazlığa vurdu,konuyu değiştirdi indirim teklif etti 5 bine indirdi sonra peki teşekkür ederim diyerek kalktım. Bu arada özel diş hekimlerine gitme sebebim 20'lik diş çekimini o zaman devlette yaparsan 2 sene sonraya randevu vermeleri, kanal tedavisini ise yapmamalarıydı. Zaten devletteki diş hekimi abla da bir enteresan yapamıyoruz bari boş gitme dedi sağlam dolgularımı söktü amalgam dolgu yaptı. Amalgam dolgularıda düzgün yapamadığı için 2 ay da onun acısını çektim. 20'lik dişi de 68 kuşağı bir diş doktoruna gittim adam adam çıktı, devlette ameliyat gerekir vs. dediği dişi 2 dakika da çekti üstüne paran yoksa sonra verirsin dedi yok hocam teşekkürler veriyim ne kadar dedim, 50 lira dedi. Kısacası diş hekimlerinin eline düşmeyin 10 diş hekiminden bir tanesi böyle diğerleri tam ölücü. Sonra milletin diş hekimine korkusu var diyorlar. Ulan niye korkayım diş hekiminden,tedavim orada benim ama fiyatlarınızda 10 yıllık birikimimi dükkanınızda bırakmama yönelik yani. O gün bugündür tatlı yiyordum (kola tarzı asitli içeçekler zaten içmiyordum) tatlıyı da ciddi oranda azalttım. O gün bugündür diş hekimlerinden korkuyorum paraya tapma olur da arkadaş bu kadar da olur mu ? Diş ağrısı malum en şiddetli acılardan, bunu böyle bir fırsata çevirme olayı ayrı bir durum. Bir insan acı çekiyor, sen bu acıyı nakite çevirmek içi zaman kaybetmiyorsun. Taksit bile yapmıyor bazıları. Eczaneye giriyorum istediğim ilaç belli. Vitamin hapları önerileri, şurup önerileri, eşantiyon ürün önerileri gırla işte böyle daha dinç olursunuz tüm vitamin ihtiyaçlarınızı karşılarsınız ıvır zıvır, yok teşekkür ederim istemiyorum diyorum kız devam ediyor ürünü övmeye, satmaya çalışmaya. Nereden nereye, mahallemizde yaşlıların tansiyonunu bedavaya ölçen ilacı verip sonra parasını verirsin teyzeciğim diyen eczanelerden, bu noktalara geldik. Daha ilerisini düşünmek bile istemiyorum. Zaten üniversitenin ilk yıllarında diş hekimliği mezuniyet partisine gitmiştik şampanyalar havada uçuşuyordu, o gün dedik zaten bunlar mezun olunca voleyi vuruyor meğer böyle böyle vuruyorlarmış. Devlette çektirdiğim filmi usb'ye ve cd'ye atıp geziyorum yemin ederim sırf film çekeceğiz ayağına kitlemesinler diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Tabi ya haklısın. İnsan sağlığı ya sevabına yapılsın. Doktorlarda sevabına ameliyat falan yapsın. Çünkü biz malız ki 8-9 sene eğitim görüyoruz para kazanmadan çalışalım diye. Sürünelim tabi. Herkesin kazandığı helal bizimki bedavadan. ayıp yahu şu yazı. 10bin küsürden 5bine indirdi hikayesini de kimse yemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Para pul sizin köpeeniz ossun. Ben sağa sola fireball atayım yeter. Power word kill + teleport birde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 allaha mi tapsinlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Abartmayın olm, estetikçiler vs falan tamam da normal dişçiler veya doktorların büyük kısmı yine iyi TRde. Duygusal millet olmamız işe yarıyor bu noktada, öyle AB-ABD gibi tamamen materyalist olup ticarethaneye dönse daha mı iyi. Hastaneye düşen yaşlıya ya bi iğne ya fişi çekme var gevurlarda, bizim millette yine vicdan tam körelmedi henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 sen öyle san. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 sdeceokuyangenç said: Tabi ya haklısın. İnsan sağlığı ya sevabına yapılsın. Doktorlarda sevabına ameliyat falan yapsın. Çünkü biz malız ki 8-9 sene eğitim görüyoruz para kazanmadan çalışalım diye. Sürünelim tabi. Herkesin kazandığı helal bizimki bedavadan. ayıp yahu şu yazı. 10bin küsürden 5bine indirdi hikayesini de kimse yemez. Genç diş hekimleri rahatsız. Yaşadıklarımı anlattım, bedavaya yapsınlar gibi bir terim kullanmadığım gibi fiyatların uçuk olduğunu belirttim. Maalesef yaşanan durumda gerçek. Sen başka adamdan rahatsız olurken sorun yok onu "çirkeflik ile dilencilik yapmak ile eleştirirken problem yok" ben eleştirimi yaptığımda aa baa yapmanda enteresan. 50 lira'ya diş çeken 150 liraya kanal tedavisi yapan diş hekimi de kazanıyor 400 liraya diş çeken diş hekimi de kazanıyor. Biri diş hekimi diğeri kazıkçı bakkal gözümde. Ağız ve Diş sağlığı merkezinde kanal tedavisi yerine özele yönlendiriyorlar, diş çekimi için 2 sene sonrasına randevu veriliyor ama diğer taraftan devlet hastanesinde ameliyat için bir ay sonraya gün veriliyor. Biri bir diş çekimi öbürü saatler sürecek bir ameliyat, diğer tarafta kanser olan hastasına ilaç aramak için uğraşan doktorlar var, devamlı nöbet tutuyorlar, maaşları yetersiz ben bu mesleği insanları tedavi etmek için seçtim diyen insanlar var, sınır tanımayan doktorlar var. Diğer tarafta acından binlerce lira kazanmaya çalışan bir piyasa var,özel muayenehane değil darphane kurmuş adamlar var. Benim doktorlara saygım var, hayatını insanlara tedaviye adamış doktorlara daha büyük saygım var keşke onlardan biri de ben olabilseydim. Sağlık gibi bir kavramı ticarethaneye dönüştüren adamlara da saygım yok. Bu kadar basit bir olay.Herkesin kazandığı helal gibi bir varsayımda çıkmıyor yorumumdan. Tüm yazımdan çıkarılacak tek sonuç fiyatların uçuk olduğudur, o yüzdende insanların diş sağlığı kötü durumda. Ağız ve Diş sağlığı merkezleri performans sistemi yüzünden işleyemez hale geldi,diş hekimleri de performans puanını doldurup 5500 lira almak istedikleri için ve dolgu gibi daha kısa işlemlerle kanal tedavisi aynı puanda olduğu için diş hekimleri buna yöneliyorlar. Bu yüzdende insanlar Diş Hekimliği fakültelerine yığılmaya başlıyor. Diş hekimliği fakültesinde de bu kadar insanı tedavi edecek imkan yok. Her cadde de 10 - 15 diş hekimliği muayenehanesi var. Resmen sistem özele mecbur kıldırıyor,bu özellerinde çoğunun fahiş fiyatları var. "Tatar Ramazan" said: Abartmayın olm, estetikçiler vs falan tamam da normal dişçiler veya doktorların büyük kısmı yine iyi TRde. Duygusal millet olmamız işe yarıyor bu noktada, öyle AB-ABD gibi tamamen materyalist olup ticarethaneye dönse daha mı iyi. Hastaneye düşen yaşlıya ya bi iğne ya fişi çekme var gevurlarda, bizim millette yine vicdan tam körelmedi henüz. Doktorların büyük kısmı iyi de diş hekimlerinin büyük kısmı için aynı şeyi düşünmüyorum. ABD'den beter noktadayız. Genelimiz itibari ile sağlık ocağına yolumuz düşüyor daha çok veya kulak burun boğaz, göğüs hastalıkları gibi bölümlere yol alıyoruz. Jinekoloji mesela bir ara berbattı, jinekoloji bölümünde eğer doktorun özel muayenehanesine gidersen devlette o doktor sana öncelik tanıyıp sıranın başına alıyordu, genelde de 10'da gelip 3'te hastaneyi terk ediyorlardı hamile kadınlar sırada uzun kuyruklar oluşturuyordu yani uzunluk derken öyle böyle bir uzunluk değil bahsettiğim emekli maaşı kuyruğu iyi kalıyordu yanında. Fukara'ya tü kaka muamelesi yapılırken, özel muayenehane giden insanlara bilmem ne hanım bilmem ne bey diye çağırıyorlardı. Öyle rezaletti yani. Ağız ve Diş Hastanelerine gittiğinde de kanal tedavisi yapmadıkları için özele sevk ediyorlardı (%50'sini devletin ödeyeceğine dair bir kağıt) işin garibi de özele gittiğinde o kağıdı gösterdiğinde özel o kağıdı kabul etmiyor, devlet ödeme yapmıyor bize diyordu. Resmen çin işkencesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Şimdi çok bilmiş arkadaş bayaa bi boş konuşuyor o kesin. Birincisi benim bahsettiğim şeyle seninki aynı değil. Biyerde anlaşmalı olduğu firmadan önceden belirlenen parasını alan adamın ekstra ücret talep etmesi var yapcağı iş için. Senin dediğinde fiyat belli iş belli boş boş konuşuyosun. Sisteme laf ederken aynı zamanda dişçilere laf ediyosun işin komik noktası burası zaten. Performans sistemi boktan diyosun sonra dişçi veya doktor ticari kaygıya çevirmesin diyosun. Gel benim masraflarımı sen karşıla ticarete çevirmiyim olayı. Bu söylediğin sıkıntıların hepsi mevcut sistemle alakalı. ADSM de iş yaptırıyolarmış. ADSM lerde meslektaşlarıma zorla leş gibi iş yaptırıyolar bi kere anlaşmalı oldukları labaratuarlar ve ihale fiyatları yüzünden. Maksat "Bakın her köşe başında ADSM, sıra beklemiyosunuz demek" Başka bi komik noktada fiyatlara "Pahalı yeaa" diyip diğer ülkelerdeki dişçi veya doktorlarla kıyaslamak. Oralardaki fiyatlar hakkında en ufak bilgin bile yok. Herkes başkasının işindeki paraya bok atar zaten. Emek ? önemsiz. Bi işin maliyeti 10tl ise ben 20tl fiyat çeksem ben suçluyum. Çünkü emeğimin karşılığını talep ettim. Sorsam bana dersin ki ne var zaten dişçilikte. Üzerine bi de %90 ı böyle bunların diye yapıştırıyosun damgayı. Gitme kardeşim pahalı yapana ucuz yapana git. Ama kullanılan malzeme farklı olur haberin olsun işine gelmez o. Hem en iyisi olsun hem en ucuzu olsun. oldu canım. Babamın da yıllardır muayenehanesi var biz de biliyoruz neyin ne olduğunu. Örnek verelim. Kaplama yapılmadan önce yapılan geçici kaplama. Senin gibi hasta beyfendiler beğenmiyolar görüntüsünü o geçicinin. O geçicinin maliyeti 5lira 10lira bişey. E iyisini yapalım o zaman ? O zaman iyi malzemeden alalım da yapalım daha iyi olsun 5 gün durcak geçici kaplama. Yalnız bi durum var onun maliyeti yaklaşık 50 lira o zaman senden 150 alcaksak 200 alcaz. İşte arıza burda çıkıyo. Soru şu "Niye fiyat arttı?" Bi karikatür vardı neyden dolayı olduğunu bilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2014 Ahaha ne kaplamadan bahsettim ne başka bir şeyden yok ondan memnun değilmişim yok bundan, kanal tedavisinden diş çekiminden bahsediyorum. Yani mevzu estetik değil acının geçmesi,acının azalması,acının giderilmesi. Yok o ucuz kaplamaymış memnun değilmişim yok bu şu. Emeğin karşılığı nedir ? 15 bin lira mı ? aylık 20 bin lira mı ? Diş tedavi ediyorsun diye kendimi köle bağlıyayım size, evi arabayı üstünüze yapayım ? http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22529828.asp hem fahiş fiyat hem vergiden kaçır kemiksiz. En düşük vergi beyan edenler özel muayenehanesi olan dişçilermiş. Sonra niye eleştiriyorsun sistemi eleştirirken niye dişçileri eleştiriyorsun niye dişçiler sistemin dışında mı kalıyor ? masraf ve emekten bayağı bir fazlasını kazanıyor olmasın bu özel muayenehanesi olan diş hekimleri ? Bu pahalılık öyle bir gerçeklik olmuş ki dizilere filmlere dahi yansımış,kanıksamışız. Hayır hala alakasız argümanlar sunuyorsun, şimdi iphone'a paran yetiyor da diş tedavisine paran yetmiyor mevzusuna da geleceksin anlaşılan, söyleyeyim iphone tarzı telefonlar yok ona 10 taksit veriyorsun da sağlığına mı harcıyorsun durumu yok . Nüfusun çoğunluğu beter durumda sağlık sistemi rezalet. En önemli tüketim maddesi ekmek, haliyle bu hamur gıdası dişleri de negatif etkiliyor. Vatandaş öldü ölecek can çekişiyor, birde diş ağrısı çıkıyor ADSM'ye gidiyor Adsm hacı durumun yok biliyorum ama özele git devlet en azından %50'sini karşılıyor diyor, özel oo geldin mi diyor aç bakayım,indir pantolonu diyor. Bu indirim geçmez burada çekiyor sonuç orta ve üst sınıf özele giderken (ki orta sınıfta bol bol saydırıyor) diğer vatandaşların ağzında diş yok. Sistem böyle diye fırsatçıyı da görmezden gelecek değilim. Neyse ki devlet üniversiteleri ve devletin diş hekimliği fakülteleri var oradaki idealist gençler ve hocalarda olmasa vay halimize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Nisan 29, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2014 Hahaha universitedeki idealist hekimler. Muhtesem is yapiyolar hasta memnuniyeti ust duzey di mi. Yav he he. Firsatcilik dedigin sey emegin karsiligi. O kadar alakan yok ki genel cahil agziyla konusuyosun iste. Senin gibi yuzlercesiyle karsiliyorum anlatmaya kasmicam. O yuzden evi arabayi birakmak istemiosan arada bi disini fircalamayi falan dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Nisan 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2014 Demek ki yıllık 30 bin verdiğin üniversite de diş hekimliği fakültesi o kadar iyi değil keşke Yeditepe'ye gitseydin. Yazık olmuş. Dişlerimi fırçaladığım gibi diş ipi de kullanıyorum, insanlar genelde çocukluktan evlatlarına bu eğitimi veriyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki ortaçağ'da diş macunu ve diş ipi kullanmayan adamın diş yapısı ve dişleri sapasağlamken, 19.yy'dan itibaren ciddi bir bozulma görülüyor. 21.yy ile beraber bu doruğa çıkıyor acaba neden ? Birde diş macununu değiştir de oh tam kıvama gelsin. Diş hekimleri dünyanın bir numaralı diş macununu tavsiye ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar