Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harddisk önerisi

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

ShadowFax said:

WD cavair black'lerden iyi ses çıkıyor. Ses konusunda canını sıkabilir. en azından 2 sene önce aldığım hdd'de öyleydi.

ben iki gün önce aldım caviar black ssd nin yanına ve hani sesten aşırı kıllanan birisi olarak hiç ses duymuyorum. belki eski sürümlerinde öyle olabilir çünkü kardeşimde 2 sene önce almıştı tak tuk ses geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

bende wd black ve seagate st2000dm001 var. shadowfax'in dediği gibi baya sesli wd black. seagate'ten daha memnun kaldım. daha da hızlı çıktı zaten.

seagate iyi ama caviar black in özelliği yeni dosya yazarken üstüne yazmıyor. eskisini tamamiyle siliyor ve sıfırdan yazıyor. birde 5 sene garantisi var.
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
SSD'nin yanına download, büyük oyun vb. atmalık harddisk arıyorsan en ideal alet WD Red serisi olacaktır. Fiyat, performans, ses, güç tüketimi vb. hepsinin en ideal birleşimi bence. Bulursan Blue da olur.

Green tamamen ucuz, sessiz ve ekonomik depolama amaçlı olduğundan biraz düşük performanslı, Purple ise daha çok yazma ağırlıklı CCTV vs. sistemleri için optimize. Böyle ihtiyaçların yoksa o ikisini kesin alma.

Ses ve para umrunda olmayıp, mekanik bir HDD'den alabileceğin maksimum performansı arıyorsan o zaman WD Black.

Samsung'lar da fena değil ama Seagate'e bulaşma. (Bu lafım Seagate ortalaması içindir, babanızın şirketine laf etmiş gibi "BÖNDÖ VÖR SÖPÖR VÖLLÖ" diye saldırmayın lütfen.)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...