mukemmelbiratlayis Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 beyler hukuki bir çıkar yolu söyledikten sonra trolleyin lütfen mevzu ciddi. şimdi suudi arabistanda çalışıyorum. bizim proje müdürünün bana yaklaşık 4500$ gibi bir meblağ borcu var. benim dışında bir kişiye daha var bu arada. aslında öder diye bekliyordum ama adam şantiyede yaptığı bir kolpalıktan dolayı ayrılıyor veya ayrılmaya zorlanıyor. şimdi bu adamın geçmişi de pek temiz değil gibi başka borçlarım var diyordu ama bir yandan da malı mülkü var bildiğimiz kadarı ile. şimdi bu adamı belirli bir süre ülkeden çıkarmama hakkı var şirketin müdürlede konuştum destekleyecek ama çözüm yolu nedir? Adamın şu an ülkede hiç parası yok ve şirkette içeride alacağı paradan önceki aldığı avanstır yok muhasebe açıklarını düşersek bize borçlu olduğu parayı ödeme şansı yok. parayı elden verdim bu arada herhangi bir kaydının olma ihtimali yok ama adam hem genel müdürün hem muhasebe müdürünün önünde mevzuyu kabul etti. şimdi çözüm ne olabilir bu adam bir yolunu bulup tr den ipotek yok kredi sağdan soldan borç alamazsa ve tr ye dönerse elimde belge olmayacak. bu adama şöyle elçilikte falan senet imzalatsam geçerli olur mu tr de? veya farklı fikri olan varsa paylaşsın lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 hahahahahaha no Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Nesi hukuki abi bunun? Bildigin beseri sorun bu. Elin arabina ütülmüssün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 O para gitti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 http://www.saglikrehberim.net/wp-content/uploads/2013/10/soguk-su-icmenin-zararlari.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 kişi başı 300 dolar vericem de topla 10 kişiyi adamı döv al 4500$ ı 3000'ini dövenlere ver kalanı da senin olsun. o kadarına razı olursun herhalde hiç alamamaktan iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mukemmelbiratlayis Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 elin arabı falan değil lan adam türk. iletişim bilgileride var. ya bu adama parayı vermeden çıkışını verdirmeyeceğim. çünkü şahit vs vs falan var ülkede hukuk olmadığı için sistem 4 e karşı 1 diye bizim lehimize işliyor. 4 kişi şihayetçi olsak bu adamı tr ye göndermiyorlar. adam suudlu birini kefil göstermedikten sonra ki adamın suudluya verecek parası bile yok şu an herhangi bir suudlunun da gelip bu adamın yoktur öyle borcu diyeceğini zannetmiyorum. yada tr den senet koçanı mı denir neyse artık bunu böyle elçilikte falan imzalatacağım ki en azından elimde bir belge olsun. adam hem borcu olduğunu kabul edip ödeyeceğim diyor ama herhangi bir teminat yok ortada. ya kafam girsin böyle mevzuya hakkaten şu parayı alsam bu kadar uğraştırdğı için istanbulda 10 velede paylaştırırım adresini verip çocuğunu dövdürürüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 adama senet imzalat. elcilikte vs imzalanmasina da gerek yok. aksi bir durumda sen isleme koyarsin imzanin sahte oldugunu o kanitlamak zorunda ancak senet imzalatmazsan veya yazili bir kanit yoksa birsey yapamazsin senet imzalat sonra turkiyede isleme koy icra vs al odemezse. icrayla da alamazsan adamin mali yoksa zaten yapacak birsey yok canini alacak halin yok hakkin da yok. birine borc verirken bu riski goze aliyorsun su an yapacagin en iyi sey senet imzalatmak olur. gozunun onunde imza atarsa evrak acisindan riskin kalmamis olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 mukemmelbiratlayis said: parayı elden verdim bu arada herhangi bir kaydının olma ihtimali yok ama adam hem genel müdürün hem muhasebe müdürünün önünde mevzuyu kabul etti. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Hemseri hemseriyi gurbette severmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 mukemmelbiratlayis said: elin arabı falan değil lan adam türk. iletişim bilgileride var. ya bu adama parayı vermeden çıkışını verdirmeyeceğim. çünkü şahit vs vs falan var ülkede hukuk olmadığı için sistem 4 e karşı 1 diye bizim lehimize işliyor. 4 kişi şihayetçi olsak bu adamı tr ye göndermiyorlar. adam suudlu birini kefil göstermedikten sonra ki adamın suudluya verecek parası bile yok şu an herhangi bir suudlunun da gelip bu adamın yoktur öyle borcu diyeceğini zannetmiyorum. yada tr den senet koçanı mı denir neyse artık bunu böyle elçilikte falan imzalatacağım ki en azından elimde bir belge olsun. adam hem borcu olduğunu kabul edip ödeyeceğim diyor ama herhangi bir teminat yok ortada. ya kafam girsin böyle mevzuya hakkaten şu parayı alsam bu kadar uğraştırdğı için istanbulda 10 velede paylaştırırım adresini verip çocuğunu dövdürürüm. Ne demek ya para verip çocuğunu dovdurmek, ne hakkın var garip çocuğu dovduruyorsun. Gücün yetiyorsa adama dal, yetmiyorsa verdiğin paranın bir kısmına balık falan al zeka gelissin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 "Tatar Ramazan" said: http://www.saglikrehberim.net/wp-content/uploads/2013/10/soguk-su-icmenin-zararlari.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 sana verecegine suudlu dedigin adama 1-2k atar yırtar, hemşeri hemşeriyi gurbette silkermiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 şimdik şöyle bir örnek vereyim arkadaşım mıhlayıcı / kuyumcu. zengin bi abla gelip buna sipariş veriyor ama taşlar çok değerli ve piyasada tekrar satılması zor(muş) şeklinden dolayı. abla maliyet kadar ödeme yapıyor sattıktan sonra karını da vereceğim diyor. arkadaşım üretimi yaparken rakip firmadan abiler kadının aklına girip vazgeçiriyor. ürün bitiyor abla diyorki bana paramı ver ben vazgeçtim. para arkadaşıma sadece banka transferiyle geliyor yani herhangi bir açıklaması yok biri bi başkasına para göndermiş sadece. ha noluyor en sonunda. kadın dava açacağım diyip gidiyor arkadaş hem maliyetine ürün elde etmiş durumda hem de satıp kar elde edecek durumda. kısacası ortada resmi bir evrak olmadığından ötürü ice-cold watter diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 ilamsız icra takibi açmak, bu adamın bana borcu var demek için herhangi bir belgeye gerek yok. itiraz ederse de mahkeme karar verir borcu var mı yok mu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2014 4500 dolares, şahit ile mahkeme önünde bu adama parayı verdim diye ispatlanacak bir miktar değil. İlamsız takip açar, karşı taraf itiraz ederse takip durur ha etmez ise sorun yok gerçi yine menfi tespit davaı açabilir vs. Diyelim itiraz etti, Akabinde itirazın iptali davası açman lazım mahkemede ve parayı x şahsa verdim diye ispatlaman lazım. Şahit ile olmaz o iş çünkü parasal bir sınır var. 4500 dolares o sınırın üstünde dolayısı ile ancak senet, banka havalesi olsaydı veya şu kadar parayı borç olarak aldım gibi boş bir kağıda imza atsaydı yani yazılı bir belge olsaydı olurdu. Bono vs olsaydı zaten hiç sorun olmazdı. Kısaca bizim hukuk sistemimizde durum bu, malesef yapacak birşey yok. Bırak tahsil etmeyi daha bu parayı ona verdim diyebilecek bir ispat kozun bile yok. Tanıkla İspat Sınırı 2500 TL. (6100 S. K. m. 200) 2500 tl imiş sınır. Hersene değişir bu 2014 için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Nisan 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2014 şahit olan 3 kişi ayrı ayrı dava açsın. hepsi de birbiri için tanık olsun. 7.5k. or şrketin adamın alacağını vermesin, o parayı sen al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Nisan 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2014 http://www.itusozluk.com/image/ramazanda-sokakta-soguk-su-icmek_422418.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 4500 dolar için yaptığınız muhabbete bakın, bu bir. uluslararası iş yapan şirketlerin kayıtsız elden para vermesi muhabbetine gel, bu iki. sikko bir arap devletinde 4500 dolar için hukuk aramana gülelim, bu üç. Bulun adamı dövdürün amk.Alın cep telefonunu falan, söylersen de öpertiriz deyin. Gönderin türküyeye geri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mukemmelbiratlayis Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 bakalim senet imzaladik, karisi da kefil oldu. 2 imza caktik ama bakalim eylul de belli olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar